kým je to čerstvé:
v prvom rade chcem poďakovať organizátorom za akciu, budova super, zaparkovať sa dalo, keď nie priamo tak v okolí, veľa všetkého, modelov aj predajcov, ľudí, občerstvenie na mieste, aj keď mne by vyhovovala menšia akcia
mám pár výhrad, ale chápem že možno množstvo modelov a ľudí zmenilo pôvodné plány:
- ráno el. registrácia: jeden človek prehľadával mená všetkých v kope, plast aj papier modelárov, tvorili sa dlhé rady, chcelo by to aspoň 2, možno napoly abecedu rozdeliť. a to ešte potom k druhému bolo treba ísť sa zahlásiť aby si vás poznačil že ste prišli, a to som po tom všetkom zistil že sa štítok z jedného modelu stratil tak šup znova na registráciu dopísať
- vyhlasovanie, pre mňa kameň úrazu, čo mi pokazilo dojem zo skvelej akcie: tu na fóre bolo že začiatok 14:30, na Mkzobor 15:00, v programe na mieste bolo už myslím 15:30(alebo to bolo balenie) a reálne sa začalo asi po 16 ak sa nemýlim, čo je už strašne neskoro, pre mňa nepochopiteľné bolo sťahovanie stolov s cenami čo tiež oneskorilo vyhlasovanie, samotné vyhlasovanie mi prišlo pomerne zdĺhavé
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Nitra model 2022 / 15.10.2022
Re: Nitra model 2022 / 15.10.2022
Last edited by vrso on 16 Oct 2022 07:55, edited 1 time in total.
- Robert Blaschke | 66
- Name: Robert
Vďaka za fotky. 
Aj ja ďakujem za fotky!
Napriek účasti som väčšinu modelov videl len z diaľky.
Ale zopár fotiek som stihol urobiť:

A vďaka všetkým za účasť, bolo super.

Napriek účasti som väčšinu modelov videl len z diaľky.
Ale zopár fotiek som stihol urobiť:
A vďaka všetkým za účasť, bolo super.
Mňa trocha naštvalo prihlasovanie. Registroval som sa online, vystál som si rad a potom mi pán povie, že pre mña nemá vytlačený štítok, lebo som sa asi neprihlásil online. Dostal som aj potvrdenie mailom, takže registrovaný som bol (viac ako týždeň pred akciou). Dostal som prázdny papier, že mám ísť do druhého radu. Každý sa tam predbiehal, takže to trvalo dlho. Za ten čas čo som tam stál, som videl rovnakú situáciu minmálne v štyroch ďalších prípadoch.
Čo sa týka vyhlasovania, tam sme už neostali lebo sa to stále posúvalo, ale čo som počul, neprebiehalo to úplne najhladšie.
Napriek tomu to však bola príjemná akcia. Parádne priestory, dostatok modelov, predajcov, káva aj občerstvenie hneď vedľa, čas mi zbehol rýchlo a cítil som sa tam dobre. Už len lepšie vyriešiť prihlasovanie a vyhodnotenie a bude to super.
Ďakujem organizátorom za akciu a rád som vás všetkých videl
Čo sa týka vyhlasovania, tam sme už neostali lebo sa to stále posúvalo, ale čo som počul, neprebiehalo to úplne najhladšie.
Napriek tomu to však bola príjemná akcia. Parádne priestory, dostatok modelov, predajcov, káva aj občerstvenie hneď vedľa, čas mi zbehol rýchlo a cítil som sa tam dobre. Už len lepšie vyriešiť prihlasovanie a vyhodnotenie a bude to super.
Ďakujem organizátorom za akciu a rád som vás všetkých videl
Vďaka za fotky Lubosch na parádu 
hotovo: Lokomotíva KÖFF II Angraf
na stole : Siemens Halske Bo WAK
na stole : Siemens Halske Bo WAK
Ja iba v skratke, heslovite.
Som neobjektívny, pretože Nitra je iba jedna
Drobné chybky, viem že organizácia nie je jednoduchá, ale aj tak, ak by sa dalo nabudúce vylepšiť:

Som neobjektívny, pretože Nitra je iba jedna
Drobné chybky, viem že organizácia nie je jednoduchá, ale aj tak, ak by sa dalo nabudúce vylepšiť:
- Niektorým elektronicky registrovaným sa stratili lístky a museli si ich vypisovať ešte raz.
- Vyhlasovanie výsledkov až po sprataní modelov - to som nepochopil.
- Vyhlasovanie prvý druhý tretí, napriek tomu že pri hodnotení sa v Nitre nikdy nerozlišovalo poradie, vždy sa hodnotilo bez poradia
- Nevyhlasoval sa názov modelu, iba meno modelára - nikto nevie ktorý model bol ocenený.
- Veľký časový posun programu.
- Na prihlasovacích lístkoch, ktoré sú pod modelom by podľa mňa nemalo byť meno modelára.
- V Nitre beží čas vždy tak nejak rýchlo, človek nemá čas si poriadne ani pozrieť výstavu.
- Osvetlenie haly - neskutočne parádne svetlo v celom priestore haly.
- Dostatok priestoru pre všetkých, veľa predajcov a dobrý vzduch.
- Radkovi ďakujem znova za skvelú organizáciu - snáď sme aj my trošku pomohli ( hlavne sme sa snažili riadiť umiestňovanie modelov a strážiť tých, ktorí sa musia rukami presvedčiť, či je ten model naozaj z papiera).
- Že sa nás tam zase po dlhom čase stretlo naozaj dosť veľa.
- Že sme sa rozhýbali, a priniesli aj modely do nesúťažných kategórii. Spolu bolo určite viac ako 400 papierových modelov.
- Že prišiel aj Bambulo z východu.
- Že sa našiel čas aj porozprávať sa s ostatnými modelármi.
- Canon workshop pre deti - sponzora vybavil Trak-tor, veľká vďaka a pochvala. O workshop bol veľký záujem, dobrý nápad toto.
- Ceny od firmy Abonex - ďakujem.
- Diskusia s Jakubčom - skvelé spestrenie programu, možnosť pokecať si z človekom, ktorý formoval našu cestu k papierovým modelom.
A špeciálne ma potešili jeho vety na konci stretnutia -teší ho že existuje toto fórum a partia ľudí na fóre.
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Fúha, ani neviem, kde začať... Začnem skonštatovaním, na ktorom sa asi môžeme zhodnúť, že to bol zatiaľ najlepší ročník súťaže v Nitre. Proste TOPka! Účasť, modely, miesto aj program akcie boli naozaj vydarené a špičkové.
Druhý krát sa konala súťaž v priestoroch Mestskej športovej haly v Nitre, tento rok ale s výrazne vyšším počtom ľudí, ako vlani (za platnosti obmedzení kvôli Covidu). No "zaťažkávaciu skúšku" priestorov športová hala zvládla, si myslím, na výbornú. Netvorili sa nejaké výrazné tlačenice okolo stolov, jednotlivé rady navyše boli od seba dostatočne ďaleko, aby sa každý zmestil. Aj vzduchu bolo aj v najväčšej špičke a keď ešte na chvíľu zapli vetranie, to ešte viac osviežilo vzduch a náladu
Počet aj kvalita modelov bol veľmi slušný. Síce sme boli dohodnutí, že nesúťažne zoberieme aj staršie kúsky, ale aj nových - súťažných - modelov bolo celkom dosť a čo je ešte lepšie, že aj v kategóriach "omladiny". Stretol som veľa známych kolegov z fóra aj mimo, bolo dobré vidieť niektorých po dlhšej dobe a na chvíľku si pokecať.
Workshop v spolupráci s Canonom bola asi najpopulárnejšia atrakcia, s množstvom detí aj rodičov pod dozorom senior-modelárov a Pána učiteľa
Sem-tam som sa pridal a užíval si tvorivú atmosféru a niečo som aj vyrezal, resp. zlepil. Bol veľký záujem o modely z Canon creative parku, ktoré sa na mieste tlačili podľa želania a mohli ich aj zlepiť. Podľa slov zástupkyne sponzora, hoci prvý krát sa zúčastnili takejto akcie, tiež boli nadšení zo záujmu. Tak dúfajme, že aj o rok sa pridajú.
Predajcov bolo tiež neskutočne veľa a hneď z niekoľkýchkrajín, predovšetkým plast a príslušenstvo, no našli sa aj traja predajcovia papierákov. Okrem modelov sa dalo kúpiť náradie, farby aj literatúru. Niektorí z predajcov sa ani nezmestili na ihrisku, tak predajné stoly a stánky boli umiestnené aj v sektoroch a chodbách. Pred halou ste si mohli dať presso alebo iné občerstvenie z pojazdných stánkov, ale takisto boli nablízko ďalšie podniky.
Ako Vrso písal, vyhlasovanie výsledkov sa o niečo posunulo, ale mne osobne to vôbec nevadilo, skôr naopak. Aj takto som nestihol všetko poriadne pozrieť, vypočuť a skúsiť, a to som tam bol od úplného začiatku.. Napr. nestihol som besedu s pánom Jakubčom, čo celkom ľutujem. Ale kým sa pripravilo miesto na vyhlásenie, mali sme aspoň dosť času všetko pobaliť a odložiť do áut (pri tejto činnosti bývam posledný na súťažiach, ale teraz som to v pohode stihol).
Radovi (RKK) patrí uznanie, že to dal aj tento rok, a zastrešoval papierácku sekciu, ako už len jediný papierák z klubu. Zároveň veľká vďaka celému tímu, že nám pripravili túto parádnu akciu. Opäť špeciálna pochvala za medaily, ktoré tento rok mali vyobrazeného Corgoňa
Ešte ak ma napadnú nejaké myšlienky, pridám v priebehu ďalších dní a rovnako, budem postupne pridávať aj fotky, ktoré som urobil.
Na začiatok zopár náhľadov (prvé fotky hneď z rána, preto ešte prázdnejšie stoly):

A ešte dáke momentky:

Druhý krát sa konala súťaž v priestoroch Mestskej športovej haly v Nitre, tento rok ale s výrazne vyšším počtom ľudí, ako vlani (za platnosti obmedzení kvôli Covidu). No "zaťažkávaciu skúšku" priestorov športová hala zvládla, si myslím, na výbornú. Netvorili sa nejaké výrazné tlačenice okolo stolov, jednotlivé rady navyše boli od seba dostatočne ďaleko, aby sa každý zmestil. Aj vzduchu bolo aj v najväčšej špičke a keď ešte na chvíľu zapli vetranie, to ešte viac osviežilo vzduch a náladu
Počet aj kvalita modelov bol veľmi slušný. Síce sme boli dohodnutí, že nesúťažne zoberieme aj staršie kúsky, ale aj nových - súťažných - modelov bolo celkom dosť a čo je ešte lepšie, že aj v kategóriach "omladiny". Stretol som veľa známych kolegov z fóra aj mimo, bolo dobré vidieť niektorých po dlhšej dobe a na chvíľku si pokecať.
Workshop v spolupráci s Canonom bola asi najpopulárnejšia atrakcia, s množstvom detí aj rodičov pod dozorom senior-modelárov a Pána učiteľa
Predajcov bolo tiež neskutočne veľa a hneď z niekoľkýchkrajín, predovšetkým plast a príslušenstvo, no našli sa aj traja predajcovia papierákov. Okrem modelov sa dalo kúpiť náradie, farby aj literatúru. Niektorí z predajcov sa ani nezmestili na ihrisku, tak predajné stoly a stánky boli umiestnené aj v sektoroch a chodbách. Pred halou ste si mohli dať presso alebo iné občerstvenie z pojazdných stánkov, ale takisto boli nablízko ďalšie podniky.
Ako Vrso písal, vyhlasovanie výsledkov sa o niečo posunulo, ale mne osobne to vôbec nevadilo, skôr naopak. Aj takto som nestihol všetko poriadne pozrieť, vypočuť a skúsiť, a to som tam bol od úplného začiatku.. Napr. nestihol som besedu s pánom Jakubčom, čo celkom ľutujem. Ale kým sa pripravilo miesto na vyhlásenie, mali sme aspoň dosť času všetko pobaliť a odložiť do áut (pri tejto činnosti bývam posledný na súťažiach, ale teraz som to v pohode stihol).
Radovi (RKK) patrí uznanie, že to dal aj tento rok, a zastrešoval papierácku sekciu, ako už len jediný papierák z klubu. Zároveň veľká vďaka celému tímu, že nám pripravili túto parádnu akciu. Opäť špeciálna pochvala za medaily, ktoré tento rok mali vyobrazeného Corgoňa
Ešte ak ma napadnú nejaké myšlienky, pridám v priebehu ďalších dní a rovnako, budem postupne pridávať aj fotky, ktoré som urobil.
Na začiatok zopár náhľadov (prvé fotky hneď z rána, preto ešte prázdnejšie stoly):
A ešte dáke momentky:
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič