TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

SCANIA R620 s návesom / ANGRAF / 1:25

Moderator: iconmaster

tom | 31

Re: SCANIA R620 s návesom / ANGRAF / 1:25

Postby tom » 06 Jan 2023 22:05

Pekne sa ti podarili kolesa. Tento program na bočnice je super, pred x rokmi mi tiež veľmi pomohol :wink:

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 26 Mar 2023 15:20

Ahojte papierníci,

na začiatku tohto roka som si dal predsavzatie že všetky ležiaky dokončím a tento týždeň ostalo v práci trochu času na tohto poľského kostlivca, tak som sa pustil do obšívky. Originál farba je o ničom, teda ešte viac o ničom ako len obyčajné “o ničom”, šedá lúpajúca sa farba, ktorá ani nie je rovnomerne vytlačená. Takže muselo do ringu prísť steroidové riešenie, tenká samolepiaca fólia pekného matného hliníkového vzhľadu a metaická fixa rovnakej farby.

Všetky väčšie diely som teda z rubovej strany potiahol touto fóliou, rovnako tak aj kópie bočných dvierok skríň a krytov kolies. Najväčšia komédia bude s tým neforemným zadkom, svetlá a značky problémom nie sú, tue sa budú aj tak robiť nové, problémom ostávajú dvere a tie prelisy, nad tým ešte stále špekulujem.

Výhodou tejto techniky je ešte aj možnosť pretláčať alebo preryhovávať niektoré detaily z rubu takýchto dielov, čo by mohlo pomôcť oživiť nudnú rovnú plochu všade kam sa na tomto návese človek pozrie…

Takže diely sa pekne lisujú a spájajú, takto vyzerajú pred ďalším spracovaním čakajúc na novú príležitisť chytiť ich do rúk.

Tak sa vidíme nabudúce, trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

tom | 31

Postby tom » 26 Mar 2023 19:30

Som rád, že pokračuješ na tomto modeli. S tou páskou to je dobrý a rýchly nápad. Som zvedavý ako bude náves vyzerať zlepený.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 26 Mar 2023 21:03

Aj ja som rád že pokračuješ! Tie veľké panely budeš nejako vystužovať?
Najväčšia komédia bude s tým neforemným zadkom, svetlá a značky problémom nie sú, tue sa budú aj tak robiť nové, problémom ostávajú dvere a tie prelisy, nad tým ešte stále špekulujem.
A čo keby si tú zadnú časť nechal v pôvodnej farbe?

developer10 | 41

Postby developer10 » 27 Mar 2023 12:31

Ahojte papierníci! Aj ja som rád, že na ňom pokračujem, uvidíme dokedy mi elán a hlavne trošku viac voľných hodín pri školeniach pracovať na ňom dovolia.
Som rád, že pokračuješ na tomto modeli. S tou páskou to je dobrý a rýchly nápad. Som zvedavý ako bude náves vyzerať zlepený.
No až tak rýchly nie je, podľa mňa to bude dvakrát toľko procesov, ale určite to bude lepšie vyzerať ako tá pôvodná farba a tie škaredé linky, a keďže nemám absolútne žiadne skúsenosti so striekaním, toto je asi nejvhodnejšie riešenie, s fóliami mám zo svojej bývalej činnosti skúseností oveľa väčšie. Takže radšej na istotu, to preto.
Aj ja som rád že pokračuješ! Tie veľké panely budeš nejako vystužovať?
A čo keby si tú zadnú časť nechal v pôvodnej farbe?
Tie panely som podlepil hlavne preto, aby chytili na ten kartón z kostry, keďžew na ňom fólia nedrží skoro vôbec, takže teraz sa to bude lepiť v podstate papier na papier a predídem riziku lepenia fólia-kartón. Tiež som sa bál, ako by sa prejavili tie spoje kostry pod obšívkou, takto som to v podstate odstránil tým medzikusom papiera, na veľké plochy to budem ešte asi istiť impregnáciou sprejovým lepidlom a obojstrankou, spoje a hrany ešte dobodkujem normálne lepidlom.

Inak kasňa vyzerá aktuálne takto, počkala poslušne celý ten čas na regáli, a tá zadná stena vyzerá takto tiež, dal som aj porovnanie s bielym listom papiera aby bolo lepšie ilustrované moje oprávnené znechutenie z farby a tlače :D Rozmýšľam, že niektoré prvky, ako napr. tie kryty hydrauliky otvárania a tie kocky pod gumenými odrazníkmi nechám biele, ešte uvidím, ako sa mi to bude lepiť. Dvere tým pádom spravím plastickejšie.

Vyskúšal som správnosť svojho rozhodnutia na niektorých detailoch - kľukách dverí a bočných skriniek. Skúsil som aj reliéfne prvky, s dierovaním a vybíjaním vypuklín po šrúbach nebude až taký problém, s pevnosťou fólie pri naryhovaní už problém hľadá svoje riešenie, tá fólia sa vracia na svoje miesto :beaten: Zatiaľ pôjdu do šuplíčka a na svoju chvíľku si ešte počkajú. Bojujeme ďalej na inom fronte.

Tak ďakujem za sledovanie, vidíme sa niekedy nabudúce! Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

developer10 | 41

Postby developer10 » 23 Jul 2024 15:41

Ahojte všetci prázdinujúci! Akosi aj u nás na firme je nuda, tak rozkaz zněl jasně: Náves musí byť do Nitry hotový.

Namerali sme logá a dali ich reklamke pripraviť, takže som to vzal ako výzvu a pokúsim sa tento ležiak vytiahnutý zo skrine dokončiť do tej Nitry, samozrejme popri práci, túto haraburdu ťahať domov nebudem. Ešte sa dohodnem, čo s ťahačom, ten určite sa mi chcieť nebude :beaten: :bad smile:

Teda aspoň tento rok nie... Zato ale chystáme do Nitry opäť nejaké firemné prekvapenie, tak bodaj všetko klaplo!

Tak len toľko, hlavne som potreboval to vlákno vytiahnuť z histórie :D

Trimce še a vidíme sa!

developer10 | 41

Postby developer10 » 26 Sep 2024 14:56

Ahojte všetci, opäť sa vyskytla krátka možnosť dvojdňového online školenia, kedy som sa povenoval obšívke návesu. Vyzerá byť reálne, že do Nitry ho vezme, tak uvidíme!

V podstate som na boky naniesol reflexné logá a na zadné čelo komplet aj fóliu, aby sa to nemuselo striekať, bo toto ja neviem. A začal som nahadzovať dvierka a ostatné komponenty, čo by mali byť nejak plasticky zvýraznené, lebo originál je celá obšívka komplet nudná z pár dielov a kľučiek dvierok kufrov... Takže trošku oživenia.

Snáď sa mi to podarí stihnúť, držte prsty! Trimce še

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”