TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Catrpilar D11 - LEGO

Moderators: Oliver, sony

Forum rules
Vyhradené pre plastikové modely. Zatiaľ bez triedenia do jednotlivých kategórii.
Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Catrpilar D11 - LEGO

Postby Brzdič » 02 Apr 2023 11:11

Ahoj

Jak jsem se k tomu dostal. V poslední době moc nelepím, protože není tolik času, mám na starosti malého synovce. A jak takového raubíře zabavit? No vytáhl jsem 20 až 25 let staré LEGO. :) A jelikož má teď v oblibě hasiče využil jsem toho že jsem jako malí měli právě z Lega hasičskou stanici. A tak jsem mu slíbil že mu každý den složím nějaké auto, loď, letadlo, atd. A nevěřili by jste jaký je to relax se v tom Legu hrabat. :D No a jelikož se nějaké kostičky za těch 25 let poztráceli, začal jsem je nakupovat na internetu abych doplnil co se ztratilo. No a během toho mě samotného začalo zajímat co se dnes dá z lega postavit a co se prodává. A jelikož jsem vždy ml rád Lego Technic, zamířil jsem na stránkách Lega do sekce Technic a nestačil se divit co je tam za krásné kousky. No a najednou tam na mě vykoukal Caterpillar D11 a já jsem se zamiloval. :lol: Zamířil jsem na Googl a začal hledat nějaké zajímavější ceny a nakonec se povedlo a já měl D11 za 2 dny doma. :D

Image Image

Ta krabice je tak velká, že se mi nevešla ani na dva papíry A2 při focení a váží 5kg. :)

Image
Stavebnice má bez mála 4000 dílků a jde ovládat přes mobil, neboť obsahuje elektromotory.

Vkrabici jsou dva návody o tloušťce telefoního seznamu. První návod má hodně přes 600 číslovaných návodných kresebe, v druhém jich je víc jak 450. :D
Image Image

Menší první třetina kostek. :D Už se nemůžu dočkat až se do toho pustím.
Image

Pokud bude zájem můžu sem dát celou stavbu a pokud to klukům moderátorům bude vadit můžou to smazat. ;)

Oliver | 31
2K+

Re: Catrpilar D11 Lego :D

Postby Oliver » 02 Apr 2023 11:40

Mne takéto oživenie nevadí, aj keď nie som si istý či plastová podkategória je správna (a či vôbec máme kategóriu na niečo takéto?).
V každom prípade mňa by postup aj zaujímal. Dnešné Lego Technic má prekvapivo veľa pekných kúskov a zďaleka nie je len pre deti.
Prekvapivá je za mňa častokrát aj cena. :haha:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 02 Apr 2023 13:07

No teda, tak toto je paráda! My máme Lego a všelijaké iné nahrazky všade, dokonca ešte aj pre každý prípad aj v kancli… dvakrát.. Dokonca aj teraz ako píšem čape nejaké vlastné improvizácie aha

Najväčšia stavebnica bola zatiaľ asi ako tá tretina na tvojej fotke, a stavali sme ju dvaja dve poobedia, takže držím prsty, vkľude to môžeš reportovať celé, kto chce sa rád na to pozrie aj keď výsledok Tvoja šikovnosť neovplyvní ;) Ja už mám popkorn nachystaný! Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 02 Apr 2023 16:32

Olivere ta plastová kategorie není úplně košer to přiznávám :dhh: Ale je tomu nejblíž, každopádně dalo by se to přesunout třeba do obecné. :wink:

Jinak něco už poskládané a nafocené mám tak mohu pak něco přidat. :wink:

Developer jo to mi povídej, já mám furt lego po celé pokoji a musím koukat neustále pod nohy, není nic horšího než zapíchnutá kostka ve šlapce. :haha:

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 02 Apr 2023 17:56

... není nic horšího než zapíchnutá kostka ve šlapce. :haha:
Ale je - maličký neviditeľný diel padnutý pod stôl alebo gauč! Totiž takú kocku po pár chvíľkach strávených vyberaným slovníkom rozchodíš, ale pri hľadaní toho zasrana stráviš hodiny preklínaním a nadávaním :D
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 02 Apr 2023 21:02

Super! :dribble:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 05 Apr 2023 14:17

Ahoj

Námitky na pokračování tu nebyli tak pokračujeme. :dhh:

Nachystal jsem si sáčky číslo 1. a vše vysypal, jde se hrabat. :)

Image Image

Kupodivu to pasovalo vznikl základ šasi. :)

Image

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 05 Apr 2023 16:00

A nemusel si nič brúsiť ani dorábať? Skoro ako od Modeliku .. :haha:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 05 Apr 2023 17:24

No, konečne niečo, čo Brzdičovi až tak nejde. :P

A myslím že to sem na fórum na oživenie patrí.

Ja mám doma dvoch tinagerov, takže sme si tiež prešli obdobím, keď za Lego ( a rôzne jeho klony) kupovali na kilá.
Máme doma toho fakt dosť, možno sem šupnem niekedy fotky...
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 08 Apr 2023 21:42

Ahoj

Díky kluci. :)

Olivere, jo bez toho broušení a dopasovávání je to takové divné. :haha:

Fito určitě sem něco nahoď, klidně tu můžeme udělat takovou mišmaš sekci LEGO. :) :wink:

Sada sáčků č.2. Zabudování motorů, dokončení rámu a převodů.

Image Image

Už je to fakt macek, má to už více jak 1kg.
Image Image

Kdo má rád převody si tu užije své. :)
Image

Return to “Plastové modely // Plastic models”