TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO
Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25
Ahojky Olivere. Tak ještě jednou poděkování za ty rastry. Ten oddíl pro cestující budu dělat stejným způsobem. I když nevím, jak se ten rastr dřeva bude tvářit na tom latění sedaček. Jednotlivé laťky vychází na šířku 1.3 mm a sílu 0,6 mm, mezera mezi laťkami pak vychází na 0,2 mm. Ta laťka je dost úzká na to, aby byla vidět ta kresba dřeva. Asi to udělám tak, že podlepím arch papíru s tou kresbou dřeva a pak budu řezat z toho ty laťky. Když se to pak bude skládat k sobě, tak by mohla ta kresba dřeva vyniknout. Tak uvidím, bude to cesta pravdy a omylu.
Musím nařezat cca 220 latí, mám se tedy na co těšit.

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Tak přeji hezký večer prosluněné neděle všem příznivcům papírových šmykajd. Je neděle a v tento čas je potřeba sem dát fotoreport s postupu na stavbě mého miláška. Než rozkliknete fotky, tak jen pár slov. Tzv. nanomodelařiny jsem užil tolik až mne z občas bolela ta moje medvědí palice. Nevím, jestli jsem se dostal na hranici svých možností a nebo na hranici kdy už ten papír to není jako materiál schopný pobrat. Ale spíše věřím tomu, že je to hranice mých možností.
Navíc jsem se dostal na hranici, kdy ani laserová tiskárna nebyla schopná čitelně vytisknout malý díl nějakého detailu. Některé dílky byly tak malé, že ani foťák to nebyl schopen pobrat, viz kontrolky na ovládacím pultu. Je tam fotka, kde je natřený kousek hliníkového tácku reflexními barvami a z toho jsem pomocí korkajzen vyseknul ty kontrolky, ani nulkou štětečkem nešlo udělat ten bod, který měl imitovat sklo kontrolky. Prostě mazec. Korkajzny to zmákly, problém to byl nalepit na příslušné místo, i prudší dech je nenávratně rozfouknul po pracovním stole. To samé ty ciferníky umístěné na ovládacím pultu (manometry, dobíjení, tlak oleje apod.) Ta palubní deska má rozměr 15 x 19 mm. Zajímavé byly ty pohony stěračů (stříbrné komponenty) protože to vypadá, že nejsou elektrické ale pneumatické. Vede k ním totiž trubička a ne kabel. Když tak někdo znalý to uvede na pravou míru. Vedle půltu jsou pak tachometry, ten větší je z kotoučkem, moc to vidět není, lasertisk to prostě nezvládl. Před nimi je pak těleso brzdy vlaku. Jeden pul jsem dělal uzavřený roletou a druhý je otevřený. Mňo, a aby si pan trojvedoucí měl na co sednout, tak jsem si zatruhlařil a vyšmykal ještě dvě židle, na každé stanoviště jednu. Takže kamarádi, obě stanoviště jsou v podstatě hotové a teď se budu věnovat oddílu pro cestující. No a teď už konečně ty slíbené fotky.

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
Fitóóóó pomóóóc. Zase se mi povedlo to zašmodrchat. Holt ten noubůk nemá z boku kliku. 
Som opravil.
Aaa tie detaily, tak to je fakt pecka!
Díky Fito, já budu muset přijít na to, jak to opravit, abych furt neotravoval. Tam bude něco s kurzorem. S těmi detaily jsem fakt byl už na hraně, rozpadal se mi papír, i když jsem to fixoval vteřiňákem. A navíc se mi klepou pracky a lepit to, to byl fakt opruz, a ani dýchat nemůžeš, protože i dech to byl schopný rozhodit po pracovním stole a v tom bordelu to hledat, zcela nemožné.Som opravil.
Tento problém vzniká vtedy, keď píšeš text a ešte nemáš nahraté všetky fotky.
Keď klikneš na tlačítko "spustiť nahrávanie súborov" tak musíš počkať, kým sa nahrajú všetky fotky, inak ti to nahrá totky tam, kde máš práve kurzor - a ten máš tam, kde práve píšeš ...
Čiže: napísať celý text, a až potom nahrať fotky.

Keď klikneš na tlačítko "spustiť nahrávanie súborov" tak musíš počkať, kým sa nahrajú všetky fotky, inak ti to nahrá totky tam, kde máš práve kurzor - a ten máš tam, kde práve píšeš ...
Čiže: napísať celý text, a až potom nahrať fotky.
Aha, tak to je tím, že pospíchám. Dík za radu. Holt si udělám dobrou kávičku, zapálím cígo a začnu smolit příspěvek. 
...krásna detailná práca!
...a som späť v roku cca 1970, ideme vláčikom k starkej do Handlovej (Prievidza - Horná Štubňa).
...drevené lavice teda budú, ... nad nimi sieťky na tašky a hlavne aj piecka (?)
Teším, teším a držím palce k úspešnému dokončeniu!
...a som späť v roku cca 1970, ideme vláčikom k starkej do Handlovej (Prievidza - Horná Štubňa).
...drevené lavice teda budú, ... nad nimi sieťky na tašky a hlavne aj piecka (?)
Teším, teším a držím palce k úspešnému dokončeniu!
Last edited by labyrint on 19 Jun 2023 21:24, edited 1 time in total.
...sú rôzne spôsoby ako nájsť správnu cestu 
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Aj mne sa stáva občas, že som netrpezlivý a pri nahrávaní obrázkov kliknem niekde do textu a potom ako postupne nahráva fotky, tak sa zamiešajú. Ale dobrá funkcia je "Náhľad" na kontrolu príspevku pred odoslaním - pomôže odhaliť takéto chyby alebo aj preklepy a pod., ešte pred definitívnym zverejnením.
A k modelu viem dodať akurát to, čo už odznelo - úžasné detaily
A k modelu viem dodať akurát to, čo už odznelo - úžasné detaily
To Iconmaster :
Jak už jsem psal Fitovi, prostě si udělat z toho psaní a odeslání příspěvku chvilku pohody. A jak píšeš, ne to bezhlavě odbouchnout a pak čumět na monitor jak puk, co mi to tam vlastně vylezlo.
Jinak teď si trošku od toho detailování orazím, dělám interiér osobního oddílu a tam těch malých dílků je daleko méně.
To Labirint :
Dík za slova chvály. teď patlám spodek oddílu pro cestující, jsou to komponenty pod lavicemi a kryty topení. Pak přijdou na řadu sedačky, což bude docela řacha, budu řezat z papíru cca 220 ks latí o šířce 1,2 mm a 2,5 mm a ty pak lepit na kostru sedačky. A kvůli síťkám na batožinu musím rozřezat už hotovou střechu a vypatlat ji znova. Ale co už....
Jak už jsem psal Fitovi, prostě si udělat z toho psaní a odeslání příspěvku chvilku pohody. A jak píšeš, ne to bezhlavě odbouchnout a pak čumět na monitor jak puk, co mi to tam vlastně vylezlo.
To Labirint :
Dík za slova chvály. teď patlám spodek oddílu pro cestující, jsou to komponenty pod lavicemi a kryty topení. Pak přijdou na řadu sedačky, což bude docela řacha, budu řezat z papíru cca 220 ks latí o šířce 1,2 mm a 2,5 mm a ty pak lepit na kostru sedačky. A kvůli síťkám na batožinu musím rozřezat už hotovou střechu a vypatlat ji znova. Ale co už....