TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Postavičky z Naruto pre hru Monopoly.

Moderator: WanRayen

paluso | 50
Name: Pavol

Postavičky z Naruto pre hru Monopoly.

Postby paluso » 03 Jan 2024 20:15

Dcéra fičí na komiksovej sérii Naruto. Teda dúfam, že som to správne pochopil a názov som uviedol správne. No a Ježiško narazil na hru Monopoly v edícii Naruto. Ježiško správne usúdil, že by sa to mohlo ujať a že by to mohlo byť zaujímavé prekvapenie.
Už pri prvej hre sme ale zistili, že priložené "figúrky" síce kopírujú pôvodný nápad, ale v spojení s farebnou hracou plochou sú nepoužiteľné. Často sa nám stávalo, že sme tie figúrky hľadali, kde vlastne na tej hracej ploche sú.

No a tak moja múdra manželka prišla s nápadom, že keď už sem tam niečo lepím (naozaj sem tam), tak by som mohol spraviť aj nejaké figúrky pre hru. Mali by byť väčšie, farebne odlišné aby sa dali na hracej ploche a medzi sebou dobre rozoznávať.
Tento nápad sa mi pozdával, ale rozšíril som ho o možnosť zapojiť do tejto akcie aj dcéru. No a táto verzia nápadu bola dobrá, lebo som mal hneď pomocníka.

Takže začali sme skúmaním internetu a hľadaním vhodného materiálu. To zadanie bolo sťažené ešte jednou požiadavkou a to aby to nebolo náročné a bolo to zvládnuteľné aj pre 12 ročné dieťa bez skúsenosti s modelovaním.
Internet prekvapil a našli sme kopec materiálov. Pozdávala sa tzv. Minecraft verzia. To je v podstate jednoduchá postavička na štýl hrdinu z počítačovej hry Minecraft.

To sa dcére samozrejme páčilo ako veľkého gemblera hry minecraft. Mňa to už až tak nenadchlo (ani tá hra, ani dizajn toho modelu). Tak sme hľadali ďalej a našli sme niečo na podobný štýl, akurát to neboli 3 kvádre a jedna kocka, ale trošku viac "natvarovaná" (asi preháňam) postavička. Čerpali sme z týchto stránok, uvádzam odkaz na jednu z tých postavičiek: https://sk.pinterest.com/pin/587860557622655629/ Pod ňou sú odkazy na ďalšie modely. Ak by to niekoho oslovilo, či už z podobného dôvodu, alebo nejakého iného, tak na tento štýl je možné dohľadať rôzne tematické postavičky z filmov, kníh, komiksov a ďalšieho.

Problém bol ešte veľkosť. Pôvodná veľkosť vychádzala na jednu A4, čo je moc veľké vzhľadom na účel ktorému to malo slúžiť. Tak sme to zmenšili o polovicu. Menej som sa už bál zmenšovať, aby to bola zase schopná spracovať (a mne sa tiež už nejako horší optika). No a výsledkom je 5 postavičiek, ktoré sme vytvorili. Robil som tie kruhové podstavce. Dával som tam závažie, aby boli postavičky stabilnejšie. No a samozrejme som skalpelom povyrezával malé "problematickejšie" plochy.

S výsledkom som spokojný. Dcéru to celkom chytilo, strávili sme spolu zaujímavý čas, má z toho radosť, a je to použiteľné aj v hre samotnej. Hardcore modelára to asi nezaujme, ale ak máte deti a chcete skúsiť s nimi niečo robiť, môže to byť zaujímava cesta ako to skúsiť cez rôzne takéto postavičky. No veď posúďte sami.

Hra samotná

Pôvodné figúrky

Nové figúrky

Pôvodné figúrky na hracej ploche

Nové figúrky na hracej ploche

marcello | 35
Name: Marcel

Re: Postavičky z Naruto pre hru Monopoly.

Postby marcello » 04 Jan 2024 21:02

Fajn domáci upgrade!

Fakt tie pôvodné figúrky ani nevidieť, to asi cez nejaký live beta testing ani nešlo.

Return to “Bez kategórie // No Category”