No, aj keď veľa netlačíš, stále je to neporovnateľne lacnejšie do budúcna. Tlačiareň možno stojí trocha viac, ale potom už len dokupuješ originálne atramenty za pár drobných a máš to donekonečna. Pri atramente je nevýhoda v tom, že ak často netlačíš, môže uschnúť a potom to treba čistiť. Stačí však pravidelne vytlačiť nejakú vzorku/stranu a je to ok. Toho atramentu je tam toľko, že môžeš tlačiť každý deň a neminie sa. Ak máš kazety, tie majú neporovnateľne menšie kapacity atramentu a keď sa minú či vyschnú, cena nových je pomaly cena tlačiarne (samozrejme preháňam). Dajú sa kupovať aj repasy/neoriginály, ale to už potom stráca zmysel, lebo existujú tankové tlačiarne.
Len taký príklad. Kúpiš atramentovú miltifunkčnú s tankovým systémom, dajme tomu 200€. V balení je atramentu dosť, ale aj keby nie, za 30€ kúpiš náhradné fľaše a máš to na 3000-5000 strán. Kúpiš atramentovú multifunčnú tlačiareň s kazetovým systémom za 100€ a teda originálne náplne za 50€, ktoré vydržia dajme tomu 200-300 strán. Takže vo výsledku sa tie kazetové v dnešnej dobe už fakt neoplatia
A Peťo, ale toto nie je o jednej preferencii jedného používateľa, že mal som Epson, pokazila sa, kúpil som HP a ide, tak HP je super. Ja to píšem nielen z vlastnej skúsenosti, ale aj od známych, čo servisujú tlačiarne. Rovnako aj vo firmách sme mali od mini tlačiarní cez plotre a všade bol s HP nejaký problém, že sa volal servisák častejšie ako sa menila rolka

Rovnako aj od zeleného mimozemšťana môžem potvrdiť oveľa vyššiu intenzitu reklamácií u HP, aj keď si pozrieš SK/CZ alebo aj zahraničné HW fóra, nikde ti nikto neodporučí HP, teda ak ti chcú dobre

Netvrdím, že sa nedá nájsť dobrý kus, ale vo všeobecnosti by som sa pri tlačiarňach vyhol značke HP. Niečo ako keď na obálke vidíš Answer a Adrian Wandke.
Ale to je len moja rada, nemusí sa tým nikto riadiť.
A mimochodom, tlač z mobilu a tankový systém majú dnes už takmer všetky značky.