TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Sovereign of the Seas ( Jano 100 - pokračovanie ) 1:96
Moderator: Fito
Re: Sovereign of the Seas ( Jano 100 - pokračovanie ) 1:96
Ked vidim takuto nadherno detailnu pracu ,tuzim aj ja stvorit takuto lod...ale takuto nadheru by som nedal.... sledujem...a uz sa neviem dockat štrikovania s lanom, vela zdaru
- martin1807 | 32
- 2K+
- Name: Martin Bilý
Veľkú parádu predvádzaš. Len tak ďalej

vskutku krásna práca!

Papierový člen plastikového klubu
- developer10 | 41
- Name: Peter
La-ná, la-ná, la-ná!!! Toto bude také vymazlené, že aj nelodičkári horia netrpezlivosťou
Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Chlapi vďaka za prejavenú dôveru
ale na laná a lanká sa ešte načakáte.
Toto budem zdobiť ešte najmenej rok ( a pri mojom tempe možno aj viac )
Jano
Toto budem zdobiť ešte najmenej rok ( a pri mojom tempe možno aj viac )
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
Pribudli ďalšie vlysy / dekorácie na balkónoch na korme (zadnej časti lode). A ešte toho bude hafo
Jano

Jano
Pekne ideš Janko, rád by som sa naučil robiť rezby a plastiky, aj preto moja Wasa stojí.
Srdečne pozdravujem Laco - BaJ
Srdečne pozdravujem Laco - BaJ
Laco: Vďaka
Stačí skúsiť. Nevyskúšaš - nezistíš, či to ide.
Jednoduché opakujúce sa tvary robím na 3d tlačiarni, je to pre mňa veľká pomoc, ako som spomínal, medzery sa mi smerom dozadu rozširujú, keby som mal vyrábať cca 120 rovnakých ks ručne s rozdielmi od 7 do 11 mm, tak mi asi už haraší . Tu je frajer, ktorý výzdobu komplet vytlačil:
https://www.modellismo.net/forum/modell ... as-24.html
Figúrky musím robiť ručne, každá je iná, ale to je iné kafe, nie monotónna robota. Aj tak to nie je bohviečo, ale aspoň sem tam nejaký výsledok vyjde. O pár dní začnem piecť
Tomu sa jednoducho nevyhnem.
Ale aspoň stále čosi pribúda.
Jano

Jednoduché opakujúce sa tvary robím na 3d tlačiarni, je to pre mňa veľká pomoc, ako som spomínal, medzery sa mi smerom dozadu rozširujú, keby som mal vyrábať cca 120 rovnakých ks ručne s rozdielmi od 7 do 11 mm, tak mi asi už haraší . Tu je frajer, ktorý výzdobu komplet vytlačil:
https://www.modellismo.net/forum/modell ... as-24.html
Figúrky musím robiť ručne, každá je iná, ale to je iné kafe, nie monotónna robota. Aj tak to nie je bohviečo, ale aspoň sem tam nejaký výsledok vyjde. O pár dní začnem piecť
Ale aspoň stále čosi pribúda.
Jano
Novidíš, toľko roboty je s tými sochami.
A to som niekde minule čítal ( neviem čo je na tom pravdy) že niektoré lode boli tak prezdobené sochami, že to celkom dosť ovplyvňovalo ťažisko a teda aj plavbyschopnosť lode.
Preto niektorí kapitáni nahádzali po vyplávaní lode sochy do mora, a mali pokoj. Keď sa potom náhodou vrátili domov, tak sa strata sôch dala už nejak zahovoriť.
Tak alebo tak, tvoja stavba je mimoriadne inšpiratívna, sledujem potichu ( ako v galérii).
A to som niekde minule čítal ( neviem čo je na tom pravdy) že niektoré lode boli tak prezdobené sochami, že to celkom dosť ovplyvňovalo ťažisko a teda aj plavbyschopnosť lode.
Preto niektorí kapitáni nahádzali po vyplávaní lode sochy do mora, a mali pokoj. Keď sa potom náhodou vrátili domov, tak sa strata sôch dala už nejak zahovoriť.
Tak alebo tak, tvoja stavba je mimoriadne inšpiratívna, sledujem potichu ( ako v galérii).