TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Laserové dezény a ich spracovanie

Moderator: iconmaster

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Laserové dezény a ich spracovanie

Postby iconmaster » 30 Apr 2023 22:02

Vďaka Miro za link, určita sa to hodí a tiež vďaka Martin za skvelo popísaný postup! :wink:
Škoda, že nikto iný sa nepridal svojimi radami, ale čo už.

A ešte jeden postreh na záver:
V prvé řadě přetřít zředěným herkulem. Bez toho by se pravděpodobně při tvarování odlupoval vzorek.
Stačí jen z vnější strany. Při tvarování vnitřní stranu naslinit, dezén se líp tvaruje.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 30 Apr 2023 22:38

ešte neskončil mesiac, ešte stíham, Ico nepredbiehaj :D

A vlastne, nič extra ani povedať netreba, všetko už bolo lepšie povedané akokeby som to mal ja dodžubať. Skrátka ak je to naozaj dobrý postup, tak my ostatní sa len vezieme na vlne a tíško sledujeme, lebo tak to skrátka je, že niektoré témy sa dajú riešiť rôznymi pohľadmi, niektoré ako táto stačí jeden alebo dva fakt dobré postupy a mi len pregĺgame že nedáme ani takéto... Ešte by tu bodol nejaký názor prefarbovačov, ale možno to ešte niekto z nich stihne. Maťo klobúk dole, dobré zhrnutie!

A aby to neostalo bez môjho vnuknutia, niekedy si dezény skrátka musíte vyrobiť ručne.. Ja som ich robil na OT-čku, odkaz je v galérii v podpise. Je to piplačka ale nikdy sa netreba vzdávať, a ak sa na to necítite, tak určite si nechať vyrezať už spomenutými osobami.

Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 03 May 2023 08:44

A ešte jeden postreh na záver:
V prvé řadě přetřít zředěným herkulem. Bez toho by se pravděpodobně při tvarování odlupoval vzorek.
Stačí jen z vnější strany. Při tvarování vnitřní stranu naslinit, dezén se líp tvaruje.
No toto si musí každý vyskúšať sám. Ja som dakedy pretieral. Možno prvé 2-4 sady dezénov. Nevýhoda je, že dezén ostane lesklý a podľa mňa keď takto necháš dezén úplne vytvrdnúť tak sa s ním horšie pracuje. Posledné roky dezény nepretieram a problém s olupovaním nemám. Je to ale individuálne ako sa s tým naučíš pracovař. Niekomu pretieranie vyhovuje. :victory:
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

Sranki | 47
Name: Sranki

Postby Sranki » 13 Mar 2024 10:55

Nevieta nahodou z akeho papiera sa tie dezeny rezu?
Neviem taky papier nikde zohnat.

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”