TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 UDS 114 / Ripper Works (základ) / 1:24
Moderator: iconmaster
Re: Tatra 815 UDS 114 / Ripper Works (základ) / 1:24
Veľmi pôsobivé, hlavne detaily a interiér kabíny... 
Po dlhšej dobe som sa pustil do kolies. Podľa fotiek tých 2-3 predlôh, ku ktorým sa to snažím priblížiť sú na každej náprave/, niekde aj dvojmontáži rôzne kolesá. S dezénami mi pomohol tatra813 - len som mu poslal požiadavku na mierku, nejaké fotky a moju predstavu, poslal nejaké návrhy a bolo
. S dezénmi sa pracovalo rýchlo a jednoducho.

Boky kolies som dorobil pomocou tmelu a striekal som to do matnej gumovej čiernej...niektoré bude treba prebrúsiť, ale s výsledkom som spokojný.
Keď som všetko umyl, zistil som, že som na jednu pneu zabudol, tá sa dostane na rad nabudúce.
Momentálne bojujem s diskami, už som skúsil niekoľko verzí, niekoľko postupov ale stále niesom spokojný s výsledkom, takže ak viete o niečom overenom, čo aj dobre vyzerá, sem s tým. Budem vďačný za každú radu. ,
Ten jeden hotový disk pôjde tiež na prerábku.
Boky kolies som dorobil pomocou tmelu a striekal som to do matnej gumovej čiernej...niektoré bude treba prebrúsiť, ale s výsledkom som spokojný.
Keď som všetko umyl, zistil som, že som na jednu pneu zabudol, tá sa dostane na rad nabudúce.
Momentálne bojujem s diskami, už som skúsil niekoľko verzí, niekoľko postupov ale stále niesom spokojný s výsledkom, takže ak viete o niečom overenom, čo aj dobre vyzerá, sem s tým. Budem vďačný za každú radu. ,
Ten jeden hotový disk pôjde tiež na prerábku.
WOW tá patina je super.
- martin1807 | 31
- 2K+
- Name: Martin Bilý
Pekné, veru pekné 
Budeš robiť aj nejakú diorámku alebo podložku?
Budeš robiť aj nejakú diorámku alebo podložku?
Áno, podložku plánujem, neviem presne akú, ale nejaké predstavy sú 
Včera dokončená hydraulika nadstavby - aspoň čerpadlá a hydromotor by mali byť správne zapojené, možno aj rozvod hore k lyžici
.(Tá špina na sklách kabiny je tam zámerne, nemašiel som UDSku s čistými sklami ...)
Motorový priestor doplnený o sací filter - nie je ho veľmi vidieť, ale je pripojený na sanie motora, takisto čerpadlá sú pripojené k nádrži a výtlak z nich popod nádrž k rozvádzaču:
Pokus o znečistenie okolo náboja:
A hotový interiér kabíny:
No a keďže pôjde o odhlásené vozidlo, pridal som aspoň držiak ŠPZ:

Motorový priestor doplnený o sací filter - nie je ho veľmi vidieť, ale je pripojený na sanie motora, takisto čerpadlá sú pripojené k nádrži a výtlak z nich popod nádrž k rozvádzaču:
Pokus o znečistenie okolo náboja:
A hotový interiér kabíny:
No a keďže pôjde o odhlásené vozidlo, pridal som aspoň držiak ŠPZ:
Re: Tatra 815 UDS 114 / Ripper Works (základ) / 1:24 - HOTOVO
Model je dokončený, porovnanie s predlohou (z portálu rajce.cz), z ktorej som zobral najviac:
Ale pridal som tam aj prvky z iných fotiek z bazárov - napr. zaolejovaná nádrž, návarky na ramene, hydraulika, rozdielne dezény kolies, rozdielne stierače...:

Podložka bude pravdepodobne nejaká vyschnutá zablatená cesta a okolo tráva, niečo jednoduché. A chcel by som tam pridať lyžicu, možno obidve obrastené trávou a plné vody.
Ďalší model pravdepodobne 1203ka alebo Avia, tentokrát nové, žiadna hrdza
Ale pridal som tam aj prvky z iných fotiek z bazárov - napr. zaolejovaná nádrž, návarky na ramene, hydraulika, rozdielne dezény kolies, rozdielne stierače...:
Podložka bude pravdepodobne nejaká vyschnutá zablatená cesta a okolo tráva, niečo jednoduché. A chcel by som tam pridať lyžicu, možno obidve obrastené trávou a plné vody.
Ďalší model pravdepodobne 1203ka alebo Avia, tentokrát nové, žiadna hrdza
- developer10 | 41
- Name: Peter
Re: Tatra 815 UDS 114 / Ripper Works (základ) / 1:24 - HOTOVO
Paráda Jano, úžasne si sa vyhral s tou patinou, vlastne so všetkým, je to verná reprodukcia ako má byť. Teším sa na finále s podložkou! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Tak toto je velka nadhera! Krasne spracovana aj nafotena legenda