TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Sovereign of the Seas ( Jano 100 - pokračovanie ) 1:96
Moderator: Fito
- martin1807 | 32
- 2K+
- Name: Martin Bilý
Re: Sovereign of the Seas ( Jano 100 - pokračovanie ) 1:96
Veľmi pekné a tie fotky vo svetle super

Vďaka za odpoveď.Vďaka páni![]()
Trak-tor: dĺžka je 71 cm. Neviem aký plán si mal, v predu ešte chýba čeleň ( to je to drievko nesúce plachty ) a vzadu lampa.
Odhadoval som to podľa tohto modelu, o ktorom tvrdia, že je v mierke 1:48, teda dvakrát taký veľký ako tvoj.
www.rmg.co.uk - Sovereign of the Seas(1637)
Ale má toho trochu viac a to aj vpredu, takže tam vznikol asi ten rozdiel v odhade.
Pekne ideš!
Vďaka páni
Trak-tor: toto je Seppingov model z NMM, je síce veľmi pekný, ale aj v niektorých veciach nepresný. Z pôvodného stavu lode sú len tri zobrazenia: Payne, Van Velde a Lelyho portrét kormy, tento model niektoré veci ignoruje. A to ma ešte napadla kacírska myšlienka: ľavá strana lode mohla mať úplne inú výzdobu ako pravá, ktorú nevidieť
Roman: vďaka za pekné videá, na posledných troch je fiktívna galeóna Neptune, vyrobená pre film Romana Polanského Pirates.
Jano
Trak-tor: toto je Seppingov model z NMM, je síce veľmi pekný, ale aj v niektorých veciach nepresný. Z pôvodného stavu lode sú len tri zobrazenia: Payne, Van Velde a Lelyho portrét kormy, tento model niektoré veci ignoruje. A to ma ešte napadla kacírska myšlienka: ľavá strana lode mohla mať úplne inú výzdobu ako pravá, ktorú nevidieť
Roman: vďaka za pekné videá, na posledných troch je fiktívna galeóna Neptune, vyrobená pre film Romana Polanského Pirates.
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
film o piratoch raz isiel na rakuskej tv. ani som nevedel ze to je lod z toho filmu. bola tam jedna scena ako pirati jedli potkana .
dalsia lod, poznas? :
https://www.youtube.com/watch?v=ayA8Sl_huBs
odborna otazka: lode v dvoch filmoch o lodi bounty boli filmarmi znicene alebo sa dochovali?
dalsia lod, poznas? :
https://www.youtube.com/watch?v=ayA8Sl_huBs
odborna otazka: lode v dvoch filmoch o lodi bounty boli filmarmi znicene alebo sa dochovali?
Loď z videa som sledoval už veľakrát, El Galeón alebo Andaluzia.
Čo sa týka Bounty, jedna kopia sa potopila v búrke a druhú rozobrali.
Jano
Čo sa týka Bounty, jedna kopia sa potopila v búrke a druhú rozobrali.
Jano
Zase ubehlo trochu času a zase som tam niečo nahodil. O tomto sa mi bude ešte dlho snívať
Kniha je v prípade prednej časti lode - galionu - nepoužiteľná, pretože autor tam píše " based on Payne " , ale nakreslil to podľa Van Velde - ho
takže som to prenášal z rytiny.
A ašte ma toho hafo čaká...ale pravdupovediac nikdy som nepredpokladal že sa dostanem až tak ďaleko
Kdeže ešte vietor v plachtách....
Jano
Kniha je v prípade prednej časti lode - galionu - nepoužiteľná, pretože autor tam píše " based on Payne " , ale nakreslil to podľa Van Velde - ho
A ašte ma toho hafo čaká...ale pravdupovediac nikdy som nepredpokladal že sa dostanem až tak ďaleko
Kdeže ešte vietor v plachtách....
Jano
- juraj_ziacik | 43
- Name: Gergej
veľmi krásne detaily 
Jeden musí robiť vždy,to čo sa páči ostatným .. V suchom doku -> SCHARNHORST 1/150 ..... áno, mám doma laser
- developer10 | 41
- Name: Peter
Ej ale nás naťahuješ... ale radosť pozerať! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Naťahujem, naťahujem... ale každá sranda niečo stojí, a toto ma stojí veľa času
Zase niečo pribudlo, a potom zase niečo pribudne, tu niet čo rozpitvávať. Prakticky od októbra nerobím nič iné, len zdobím a zdobím.
A pre priaznivcov historických plachetníc ešte jeden odkaz:
https://www.youtube.com/watch?v=yknLUNg ... Vasamuseet
Vedúci výskumu Fred Hocker tuná v štyroch dieloch rozpitváva celú Vasu.
Jano
Zase niečo pribudlo, a potom zase niečo pribudne, tu niet čo rozpitvávať. Prakticky od októbra nerobím nič iné, len zdobím a zdobím.
A pre priaznivcov historických plachetníc ešte jeden odkaz:
https://www.youtube.com/watch?v=yknLUNg ... Vasamuseet
Vedúci výskumu Fred Hocker tuná v štyroch dieloch rozpitváva celú Vasu.
Jano