TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Opleny a klanicový vagón so žeriavom - 1:25 /Braintechmodels beta/

Moderators: Fito, Oliver

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Re: Opleny a klanicový vagón so žeriavom - 1:25 /Braintechmodels beta/

Postby mimapnd » 29 Apr 2024 21:15

Tak popojedem pomalinky...
Po rýchlej Čunovo-Londýn výmene, som vybalil darčeky od Braintecha... 3D dieliky
Report
Kolečka - tieto sa dajú ešte bez problémov zlepiť z papiera, ale prečo sa pri bete zdržovať x8... :P

Ozubené kolieska, ako som masochista-vysekávač, ale tie väčšie už boli aj na mňa priveľa... takže tento doplnok "Áno"...

No a nad týmto sme s Braintechom premýšlali asi ako nad prvým doplnkom ešte pre opleny... malinké hroty... ak máte niekto nápad z čoho ich jednoduchšie vyrobiť, respektíve aký polotovar použiť na ich výrobu, sem s tým, mne až rozum zastal po pár dňoch dumania a skúšania... taká somarina ale esteticky nenahraditeľná.

Naradu prišiel konečna aj papier:
podvozky, jednoduchá a pohodová sendvičovačka...

K 3D kolečkám sme dorobili zvyšok a mohli sme osadiť na podvozky...

Pomaličky toho pribúda, teraz sa pôjde na vačšie prvky a tým je samostatná platforma... celok 8...

... alebo ak sa nebude chcieť prdkať s profilmi, dám si brzdy... malé diely, ale už viem ako na to po oplenoch...
...a ide sa ďalej.
Čus
M.
Last edited by mimapnd on 30 Apr 2024 10:50, edited 1 time in total.

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 30 Apr 2024 08:22

No pekne Vám to rastie, radosť pozerať.
K tým špicatým oným, jedine čo mi napadlo je zobrať hranatý profil a z neho to strúhať.

Alebo tip od majstov "čo nie je vidieť to ma netrápi" - a teda naložiť tam guľatinu.
:wink:
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 30 Apr 2024 22:17

Pekne ti to ide od ruky a 3D doplnky ma celkom potešili... :big smile:

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 07 May 2024 21:07

Braintech sa pohral aj so samostatným ramenom a kukaj ľaľa, 3D doplnok ako sa patrí... ako dá sa z drôtikov pozvárať, niektorí hádam aj z plastových tyčiek (s tými som ešte nepracoval) by spravili, ale prečo nebyť lenivý a nepoužiť polotovar (fuj fuj fuj :bad smile: :bad smile: :haha: :haha: :P )

... ja pomaličky pracujem na brzdách, ktoré nebude vidieť... ale to mne vôbec ale vôbec nevadí... len sa prdkám a prdkám a ništ nebude vidieť... hlavne, že to tam bude, lebo o tom budeme všetci vedieť :victory:
Čus
M.

braintech | 44
Kral Papiru (Brno '15)
Name: Miro

Postby braintech » 08 Jun 2024 12:07

Ahojte,

boli tu otázky aká/ktorá mašinka to bude, predstavujem odpoveď:
U34.904 Joy v Čiernom Balogu, úzkorozchodná parná lokomotíva. Viac info v samostatnom vlákne, keď sa dostane k Matúšovi na rezaciu podložku.
Trochu čítania :https://www.chz.sk/sk/chz/hnacie-vozidl ... y-u34-904/

Zostáva mi dokončiť vnútro búdky (s citom pre zlepitelnosť) a drobné dokončovacie práce mimo búdky.
Veľká vďaka patrí Jene a Roman Kryston za fotenie, meranie a sprevádzanie na tejto misii. Nesmiem zabudnúť na Ing. Aleš Bílek, riaditeľ Čiernohronskej lesnej železice, kt nám stroj sprístupnil, keď sme potrebovali.
Model je z 50% meraný a dokumentovaný ručne, z hľadiska absencie dokumentácie, okrem jedného typáku.
Predbežne napíšem - áno, model pôjde po otestovaní do tlače, drobné diely budú k dispozícii aj vo forme resin výtlačkov.
Búdka bude mať odoberateľnú strechu, takže má význam riešiť lepiteľné detaily a samozrejme armatúru.
Rozmery modelu:
Dľžka cez spriahadlá 22cm
šírka podlahy búdky 8cm
výška 12.7cm

Nasledujú obľúbené kroky - rozklad do 2D, číslovanie, farbenie... a popri tom dokresľovanie spomínaných celkov.

Príjemný víkend prajem

Miro

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 08 Jun 2024 12:41

Wow, toto bude niečo úžasné :still dreaming: A vlastne je už aj teraz - máš to krásne spracované!
Ja si k tomu raz postavím aj kamión :P

Držím palce do finišu dizajnovej fázy a rád si prečítam a pozriem ďalšie etapy!

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 08 Jun 2024 13:49

:big smile: Nádherná lokomotíva. Priamo mojej práce sa týka tiež jedna lesná uzkorozchodná železnica a to konkrétne Pionierska pri Prešove tam premavala medzi inými U47.002 Zuzana. Škoda že aj túto niekto nespracoval takto. Ja som to vzdal asi po mesiaci.

Svo | 46
Name: Švo

Postby Svo » 08 Jun 2024 20:41

Tak keď si Ico postaví kamión, ja si k lokomotíve postavím most na ČHZ vo Chvatimechu, na ktorý som pre pána Bíleka robil štúdiu realizovateľnosti, kvôli rekonštrukcii :P

Galéria Švo
Večný začiatočník...

Vašek | --

Postby Vašek » 10 Jun 2024 09:00

Skvělá předloha, moc se těším na slepovánku.

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 11 Jun 2024 20:36

Krása, nádhera a mohl bych psát další superlativy. A dokážu si představit tu práci s vývojem takového modelu než přijde finálovka v podobě šmykajdy na stůl modeláře. To nejsou desítky hodin, ale stovky. Takže držím palce, ať se dílo daří a podaří a aby bylo středem velkého zájmu modelářů si takový model postavit a uložit jej do vitríny ve svém bytě. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Return to “Železničná technika // Railway”