TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO

Moderators: Fito, Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25

Postby Oliver » 03 Jun 2024 08:27

Gratulujem k dokončeniu tohto životného (?) veľdiela. Pri pohľade na tvoju dielničku v mierke 1/25 mi fakt padla sánka.
Už by to chcelo do budovy naozaj len dotiahnuť svetlo, aby všetky tie krásne veci bolo viac vidieť.
Fakt paráda, teším sa na ďalší model.
:big smile:
Jen jsem upravil nadpis. Já na to úplně zapomněl. :red: :wink: Jejda, ono to nefunguje. Fito, prosím pěkně, dej za ten nadpis "Hotovo" nebo "Dokončeno". Dík. :big smile:
Celú tému som ti označil červeno-bielou fajočkou, takto označujeme vlákna, v ktorých model je hotový. Robí sa to úpravou úplne prvého príspevku v danom vlákne.
Ak ale chceš dopísať HOTOVO alebo DOKONČENO, nie je problém. Robí sa to tak isto úpravou prvého príspevku vo vlákne. Prvý príspevok si vieš editovať aj ty sám.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 03 Jun 2024 08:39

Vozeň parádny, búdka topková a celé to spolu vyzerá naozaj neskutočne! Hltal som každý *Tvoj nedeľný príspevok s pokrokom a snažil si predstaviť finále, ale toto predčilo všetky očakávania! To chcem vidieť naživo! Paráda! Drž sa!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Vašek | --

Postby Vašek » 03 Jun 2024 08:51

Balú, jsi hvězda!

am0395069 | 47
Name: Michail Volkov

Postby am0395069 » 03 Jun 2024 15:38

Skvelá práca! Povedať, že som rád, neznamená nič. A je v poriadku, že sa stavba oneskorila. Až keď to skončí, zostanete s pocitom, že vás niečo trochu mrzí. Ako po zaujímavej knihe, ktorá bola prečítaná až do konca.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO

Postby iconmaster » 03 Jun 2024 17:37

Úžasná a inšpiratívna stavba, doslovne v každom detaile! A takisto kvalitná prezentácia a popis stavby, čo len pridáva na hodnote celého reportu.
Hurvínek síce na prvý pohľad vyzerá, ako jednoduchý vozeň, no keď niekto prekliká tie fotky, tak zistí, že si spracoval naozaj do posledného /aj neviditeľného/ detailu! A s remízou si vyhral viac, než zrejme ktokoľvek čakal. Veľmi sa mi páčia detaily na každom kúsku dielne a v jej okolí! Osobne by som strechu riešil nie pevnú, ale sundaciu, aj keď chápem, že to by znamenalo kompromisy. Každopádne si postavil si v podstate dva naozaj rozsiahle a premakané modely, ktoré by obstáli aj jednotlivo, nielen v celku! A myslím, že si založil alternatívnu cestu vo stavbe architektúry spôsobom prefarbenia :)

Za mňa veľké GRATULUJEM k dokončeniu tohto úžasného diela! A teším sa na ďalšie kvalitné stavby od teba :victory:

P.S.1: A že stavba trvala skoro 10 rokov je úplne v poriadku, proste kvalitný model musí aj dozrievať. A stále to nie je toľko, ako trvalo Fitovi dokončiť Kriegsloka :P
P.S.2: Pre označenie vlákna s hotovou stavbou slúži funkcia "Ikona príspevku" - stačí zmeniť na fajku ✔ pri prvom príspevku vlákna.

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 03 Jun 2024 17:44

super, nadherny model ,skvela praca

Svo | 46
Name: Švo

Postby Svo » 03 Jun 2024 21:03

Ahoj Balu.

Gratulujem k dokončeniu tohto diela, tíško som sledoval celý čas.
Ťažko niečo dodať, detailnosť modelu a atmosféra je špičková...
Prečo spomínam atmosféru? V 80 tich rokoch som vyrastal ako syn železničiara, môj otec pracoval ako trolejár pri Galantskej OTV. Sám som vyrastal vedľa stanice, ktorá bola pre mňa ihriskom.
Tvoj model mi tú atmosféru z detstva pripomenul, vôňu dechtu z podvalom, oleja z vlakov, plechové skrinky v šatni, náradie a kovový pach v montérskom vlak MVTV 02, v dieľni.
Tvoj model má proste železničnú atmosféru, až ju je cítit...
Vďaka Ti za pripomenutie a veľká gratulácia k dokončeniu.
Spomienka na Metalsofta, aj keď som ho osobne nepoznal, bola už len čerešnička na torte.
Skvelé gesto skvelého modelára.

Teším sa na ďalší tvoj počin.

Švo.
Galéria Švo
Večný začiatočník...

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 03 Jun 2024 21:14

Gratulujem k dokončeniu tohto životného (?) veľdiela. Pri pohľade na tvoju dielničku v mierke 1/25 mi fakt padla sánka.
Už by to chcelo do budovy naozaj len dotiahnuť svetlo, aby všetky tie krásne veci bolo viac vidieť.
Fakt paráda, teším sa na ďalší model.
Jen jsem upravil nadpis. Já na to úplně zapomněl. :red: :wink: Jejda, ono to nefunguje. Fito, prosím pěkně, dej za ten nadpis "Hotovo" nebo "Dokončeno". Dík. :big smile:
Celú tému som ti označil červeno-bielou fajočkou, takto označujeme vlákna, v ktorých model je hotový. Robí sa to úpravou úplne prvého príspevku v danom vlákne.
Ak ale chceš dopísať HOTOVO alebo DOKONČENO, nie je problém. Robí sa to tak isto úpravou prvého príspevku vo vlákne. Prvý príspevok si vieš editovať aj ty sám.
Ahojky Olivere. Dík za slova uznání. Jen bych dodal, že osvětlení interiéru remízy a Motoráčku tam je. V motoráčku je 14 diod a v remíze je jich dvanáct, to je včetně té venkovní lampy.. Vybral jsem osvětlení v teplé žluté, aby to vypadalo jako skutečné světlo od žárovek. Spínač a baterky jsou v zásuvce, která je maskována štítkem na podložce modelu. Problém je v tom, že když chci aby to vypadalo trošku koukatelně na fotkách, tak se mi to prostě nedaří. Ty fotky jsou otřesné. :beaten: Tak jsem je sem ani nedával. Prostě ten foťák to nebere. Zkoušel jsem to několikrát a na konec jsem to vzdal. Já sem teď dám nějaké fotky, které jsem vybral a jsou alespoň trošku koukací. Takže to prosím berte jen jako informaci, že to osvětlení tam prostě je. :wink:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 03 Jun 2024 21:19

Gratulujem k dokončeniu... :victory: Vedel som, že to bude po dokončení "pecka" ale že to bude až takáto "PECKA" :big smile: som veru nečakal. Takáto dioráma sa ani na súťažiach len tak nevidí. Pre teba desaťročná stavba ale pre mňa by to bolo celoživotné dielo... :) Má môj veľký obdiv a teším sa, keď to niekde uvidím naživo. Ešte raz ti gratulujem, super... :victory:
P.S. Ak sa smiem spýtať, čo bude nasledovať? Oddych alebo ďalší modýlek?

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 03 Jun 2024 21:26

Tá zásuvka mi vyrazila dych, je super. :haha: :big smile:
Teraz tomu naozaj nič nechýba. :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA