TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32

Moderator: iconmaster

developer10 | 41
Name: Peter

Re: TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32

Postby developer10 » 05 Apr 2024 09:51

Ahojte papierníci, hlásim hotovo! Teda aspoň takto:
Report
Sparing sa bude dívať
Hlásim hotovo v pomere 1/2, malý bráško už dostal finálnu vizáž a bude sa na svojho veľkého súrodenca dívať, ako krásne rastie ďalej.
Keďže je to zároveň aj testovacia stavba Frenkyeho výtvoru, objavilo sa tam pár záludností, ktoré budú vyriešené, najmä čo sa týka podvozku kabíny a rozmerov blatníkov, ale inak stavbička ako vždy luxusná a týmto ďakujem Frenkyemu za splnenie môjho priania, aby veľký technik neostal bez sprainga. Svoju úlohu si splnil a bude plniť aj naďalej.

To auto vyzerá aj bez kolies fantasticky, ale tu už je komplet:

Toľko z dnešného priebežného hlásenia, finálne fotky uvidíte v galérii neskôr, keď sa mi bude chcieť fotiť a bude ešte niečo viac, a cez víkend sa púšťam do skladania podvozku a kabíny veľkého, tak držte palce, mám voči tomu rešpekt. Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

developer10 | 41

Postby developer10 » 23 Apr 2024 09:49

Ahojte papierníci, hlásim sa po povolebnej prokrastinačnej prestávke späť :)

Ponajprv resty - Morlock ďakujem, také maličké veľké vozidielko, už sa pozerá, ako jeho veľký bráško rastie ;)
Report
Podvozok nahodený

Musím sa priznať, toto bol trošku boj, jednak s mojou trpezlivosťou, pretože nemám rád, keď musím veci trikrát primeriavať a potom ešte dvakrát odlepovať, lebo som mal merať aj ten štvrtýkrát, a tiež s mojou motiváciou, ale to sa týka skôr volebného výsledku a okolia... Ale lepenie mi chýbalo, človek pri tom aspoň nemyslí v akej nenávistnej dobe žije. Ešteže máme svoje psychohygienické ulitky, že jo. Tak som teda trpezlivo prekúsol svoju chybu, keď som neposlúchol rady ostatných skladačov a nalepil som držiaky motora skôr, ako mali byť, takže išli dole, a tiež sa mi pri manipulácii trochu ohli držiaky vzduchu za kabínou, ale spolieham sa na to, že ich ešte dvakrát urvem keď budem nahadzovať korbu.. Ale inak všetko pekne lícuje, prvýkrát som robil vyklápaciu kabínu, takže som si na to dal bacha a zabudol odfotiť vyklopené :beaten:

Pustil som sa aj do lisovania krabice nadstavby, podlepovanie a sušenie, to dá času, ale v rámci prekonávania mojej lenivosti mi to celkom pomohlo a konečne to už nejak vyzerá, pekne rovné ako má byť.

Čaká ma spústa drobotín do vnútra kabíny, takže na ďalší report si budete musieť chvíľku počkať, pomedzi to ešte nejaké betky minipidi, tak držte prsty a trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

developer10 | 41

Postby developer10 » 05 Jun 2024 13:53

Ahojte papierníci, stavba veľkého technika je aktuálne v krátkom útlme kvôli návalu betatestov, ale konečne som sa dostal aspoň ku nafoteniu malého sparinga, tak okrem galérie (link v podpise) pripájam aj nejaké efektnejšie fotečky. Tak zatiaľ, pokračujeme čoskoro ;) Trimce še

LuPa | 50
Name: Lubo

Postby LuPa » 06 Jun 2024 22:24

Parada, Peto, model podareny! :wink:

krtek | 49
Name: Ján

Postby krtek » 10 Jun 2024 10:38

Pekná predloha,pekne zlepené.
Tá kombinácia malý -veľký sa Mi páči .
Budeš stavať komplet mini zostavu - technik,vyprošťovak,podval a tank?

developer10 | 41

Postby developer10 » 11 Jun 2024 10:47

Ďakujem chalani, tá menšia časť je teda hotová, vo väčšom budem pokračovať priebežne, už mám pripravené diele kasne, ale tam to bude ešte dlhá cesta, ako Maťo vyššie spomínal, je tam vercajgu a zariadení do bludu. A pomedzi to ešte ďalšie testovačky minipidi...
Budeš stavať komplet mini zostavu - technik,vyprošťovak,podval a tank?
Mám to v pláne raz, áno, veľkú určite a minisparingy podľa toho, ako ich autori nakreslia :D

Takže kým ubehne dlhšia pauza - trimce še!

developer10 | 41

Postby developer10 » 06 Nov 2024 12:45

Ahojte papierníci,

nakopnutý po Nitre som podokončoval rozbehnuté minitestovacie resty a prišiel čas oprášiť tento krásny projektík, šak lebo som dostal vykričané, že na pekné modely som zabudol a staviam len blbosti, na ktoré ani poriadne nedovidia... S tými blbosťami nesúhlasím, minimodely sú mnohokrát krajšie stavby ako niektoré odfláknuté prdelákoviny, ale pravdou je, že na tohto krásavca už začínal riadne sadať prach a ak chcem stihnúť spraviť celú sériu, musím si máknuť, lebo takýmto tempom to dám ešte dlhšie ako Fitovho Kriegsloka, alebo neviem kto ešte drží rekord za najdlhšiu stavbu :P
Report
Keď to je viac architektúra ako pozemná technika...

Tak som sa pustil dávnejšie do nadstavby a včera som ju dal konečne dokopy. Ako som úvodom naznačil, viac to pripomína stavbu nejakej chajdičky - rovné steny, dvere, trámy, nič oblé. Ale aspoň konečne sa dostala ku šichte aj obľúbená strieborná fixa, a že jej toho čaká ešte veľa...
Ku konštrukcii modelu - je to klasická ripperovka, všetko pekne sedí, ak sa ide podľa návodu a zodpovedne a presne sa postupuje, tak nie je čo riskovať ani čoho sa báť, fajnovečka. Jediná vec, čo ešte technicky zatiaľ nedávam úplne dokonale, je "ohobľovanie" hrán dverí tak, aby sa pekne otvárali bez zádrheľov, ale to som už asi veľký perfekcionista... Takže prozatímny výsledok tuto, idem priebežne pracovať na vybavení vnútra, hlásim sa, ak bude niečo ku nahliadnutiu. Trimce še!

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 06 Nov 2024 16:33

Veru najvyšší čas.:-) teším sa na vybavenie :victory:
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

developer10 | 41

Postby developer10 » 04 Jan 2025 01:28

Hej hej, Maťo, už to začína! Už malm hotový pracovný stôl, zverák a brúsku, a pomedzi všetko ostatné testovanie a učenie (bo ja inteligent som sa dal na šrúdium na staré kolená, bo sa asi nudím doma..) pomaly tohto technika približujem ku polovici cesty ku cieľu. Povedal som si totiž na prelome rokov, že hlavne podpkončujem všetko čo mám rozrobené, aby to nezaberalo tolko miesta… Takže tu sú fotečky z ďalších štyroch číslovaných dielov, trimce še!

Return to “Automobily verejných služieb // Public Services' Vehicles”