TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Maz - 537G / Model - KOM / 1:25 Hotovo!
Moderator: Oliver
Re: Maz - 537G / Model - KOM / 1:25
Dále jsem pokračoval sudy 200l.Po nástřiku základem a přebroušení nedostatků jsem nabarvil prostřední díl sudu bílou.Na zbylé části jsem do šedé revelky (myslím že to bylo č. 43) přimíchával stříbrnou, dokud nevznikla taková barva připomínající pozink. Následně jsem celý sud zapustil hnědým waschem na zelená vozidla.Po zaschnutí jsem na obruče po kterých se sud kulí a na krajní rantlíky nanesl rez z přípravků AK. Okolí špuntu jsem zašpinil motorovou špínou a na závěr jsem použil světlou rez.Nenesl jsem jí okolo obručí a na čela sudů kde stojí voda.

Ahoj, aby se mi sudy pořád někde nekoulely, zapracoval jsem na podvalu abych je na něj mohl přilepit.Po prostudování fotografií souprav Mazu s podvalníkem jsem se rozhodl podval udělat trochu odlišným odstínem.Do barvy kterou jsem stříkal Maz jsem přimíchal žlutou, vznikla tím taková "vyšisovaná" zelená. Po zaschnutí barvy jsem do zákoutí kde se usazuje špína zapustil hnědou wash na zelená vozidla. Na vrchní části nosníků (ložné plochy) jsem houbičkou natupoval nejprve barvu Vallejo Ger.C.Black Brown, poté tmavou a střední rez. Po zaschnutí jsem výstupky a hrany přeleštil štětcem s pigmentem z nastrouhané tužky 6B.Následoval nástřik přípravkem Dust efect a nanesení bláta z pigmentu evropská zem. Ačkoli se to možná nezdá toto zabralo 14 dní večerní práce. Krom nějakých kompletací už jsou předemnou jen kola.Přeji vám hezký den Vojta.

Toto bude moc pekná súpravička. 
Oliver
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
- juraj_ziacik | 43
- Name: Gergej
- Lukson1982 | --
- Name: Łukasz
Něco úžasného! Mistrovská úroveň! Závidím vám tu dovednost.
Máš úžasný cit pre farby a patinovanie. Škoda že si tie laná na navijaku nespravil predo mnou. By som sa tebou inšpiroval a by som ich tak nedo.....l 
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Ahoj a děkuji všem za ohlasy,
jak již jsem zde psal podklady pro tvorbu Maze jsem čerpal převážně z tohoto videa a jinak tomu nebylo ani u poslední části a to u kol.Pokusil jsem se na kolech vytvořit zasychající bláto.
Nabarvená kola jsem nejprve lehce nastříkal zředěným přípravkem AK dust efect.

Dále jsem na běhoun pneumatiky nanesl pigment Evropská zem smíchaný s přípravkem dust efect a to tak že jsem kašičku z pigmentu nanesl v bodech a pak rozmyl ředidlem. Dalším krokem pak bylo vytvoření většího nánosu bláta mezi malé mezery dezénu.To tak že jsem již namýchanou kašičku ještě zahustil sádrou. Vzniklou směs jsem nanášel né zcela rovnoměrně do dezénu a opět částečně rozmýval ředidlem, aby se vytvořil plynulý přechod od malé k velké vrstvě.Maz nejede po silnici takže vršky dezénu jsem zcela nesmýval.

Po zaschnutí jsem do míst v dezénu kde je větší vrstva bláta nanesl přípravek AK dark mud a opět rozmyl ředidlem.

Nakonec jsem ještě trochu zašpinil disk a celé to zopakoval 8x.

A protože mě to bavilo tak pak ještě 8x

Snad se povedlo a vypadá to trochu reálně, jedno kolo zabralo cca 3,5 hodiny práce. Mějte se Vojta.
jak již jsem zde psal podklady pro tvorbu Maze jsem čerpal převážně z tohoto videa a jinak tomu nebylo ani u poslední části a to u kol.Pokusil jsem se na kolech vytvořit zasychající bláto.
Nabarvená kola jsem nejprve lehce nastříkal zředěným přípravkem AK dust efect.
Dále jsem na běhoun pneumatiky nanesl pigment Evropská zem smíchaný s přípravkem dust efect a to tak že jsem kašičku z pigmentu nanesl v bodech a pak rozmyl ředidlem. Dalším krokem pak bylo vytvoření většího nánosu bláta mezi malé mezery dezénu.To tak že jsem již namýchanou kašičku ještě zahustil sádrou. Vzniklou směs jsem nanášel né zcela rovnoměrně do dezénu a opět částečně rozmýval ředidlem, aby se vytvořil plynulý přechod od malé k velké vrstvě.Maz nejede po silnici takže vršky dezénu jsem zcela nesmýval.
Po zaschnutí jsem do míst v dezénu kde je větší vrstva bláta nanesl přípravek AK dark mud a opět rozmyl ředidlem.
Nakonec jsem ještě trochu zašpinil disk a celé to zopakoval 8x.
A protože mě to bavilo tak pak ještě 8x
Snad se povedlo a vypadá to trochu reálně, jedno kolo zabralo cca 3,5 hodiny práce. Mějte se Vojta.