TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Parná lokomotíva Em / 1:25 / skretch

Moderators: Fito, Oliver

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Re: Parná lokomotíva Em / 1:25 / skretch

Postby Tomasz » 15 Jul 2024 16:19

:big smile:
Priebežne sledujem a je to ozaj radosť sledovať túto mašinku ako rastie ..takže za mňa bomba zatiaľ a nech sa darí aj ďalej

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 19 Jul 2024 16:03

Ahojky. Excelentní modelařina a začíná se to krásně rýsovat. Jen mne napadlo, když jsem si prohlédl ten fotoreport. Mám dojem, že při barvení používáš barvy buďto s leskem a nebo hedvábným leskem. U papírových modelů je lesk čí hedvábný lesk (polomat) dost velký problém, protože oba lesky předpokládají hodně dokonalý povrch modelu, což u papíru je neskutečně pracné a takovém detailování modelu, které tam máš, už skoro nemožné. Mám s tím osobní zkušenost, Tak Ti dávám ke zvážení, jestli by nestálo za úvahu přejít na totální matnou barvu, která je ve svém výsledku milosrdnější k povrchovce modelu a jeho povrchovou nedokonalost dokáže utlumit, kde právě lesk a polomat to naopak podtrhují a zvýrazňují. Ale je to jen takový můj postřeh a možná se mýlím, protože fotky dokážou být někdy opravdu nemilosrdným kritikem a při skutečném pohledu na model to oko tak až nezaznamená.
Jinak já dost používám jeden způsob, že si na třístovce smirkovém papíru nabrousím tuhu č.1 a kouskem filcu, který je nalepen na nanukovém dřívku, to nanesu na tu část modelu, zpravidla nějaký detail, který chci mít zdůrazněný a lehce to místo rozleštím tím filcem. Většinou to jsou matičky, nýty a podobné detaily, moc bych nedoporučoval tuto techniku použít na nějakou plochu, ale ty detaily to neskutečně vytáhne a podtrhne. Navíc je jedna výhoda této techniky, že když to přepískneš a nebude se ti to líbit, je to velice snadno opravitelné tím, že si navlhčím buďto uchošťour nebo kousek ubrousku syntetickým ředidlem a tu tuhu prostě jednoduše setřu. Návíc je docela zajímavé, jak je poměrně ta nanesená a rozleštěná tuha oděruvzdorná, tak že se ťnemusíš obávat uchopit model za takto patinované místo při nějaké manipulaci s ním. Ale jak jsem už poznamenal, je to jen nápad k uvážení. Tak ať se dál daří v patlání tohoto modelu a těším se na další fotoreport. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

am0395069 | 47
Name: Michail Volkov

Postby am0395069 » 19 Jul 2024 17:03

Priatelia, veľmi pekne ďakujem za slová podpory.
Áno, používam pololesklé farby. Nedávajú veľa lesku. A vyzerajú realistickejšie. Toto je môj osobný názor. Možno som dal pri fotení priveľa svetla.
O leštení jednotlivých dielov viem a túto metódu som používal aj v minulosti. Ale aj tak dakujem za rady. Všetky tipy a triky majú pre mňa cenu zlata. Toto je kus skúsenosti.

am0395069 | 47

Postby am0395069 » 07 Aug 2024 18:33

Urobil som podlahu pre búdku a prijímač. Pracujem na parnom kotli. Kotolový blank je stále bez trička

am0395069 | 47

Postby am0395069 » 23 Sep 2024 19:30

Uviazla som v tomto uzle. Trvalo to dva a pol mesiaca a nie všetko vyšlo tak, ako malo. No áno, je to tak. Ohnisko, parný kotol a dymová komora.

am0395069 | 47

Postby am0395069 » 05 Oct 2024 16:32

Bunker na popol a škvaru.

am0395069 | 47

Postby am0395069 » 11 Oct 2024 15:26

Urobil som pieskovisko.

tatra813 | 30
Name: Peter

Postby tatra813 » 12 Oct 2024 13:40

ide ti to super :victory: sledujem stavbu . len tak ďalej
Jeden musí robiť vždy,to čo sa páči ostatným .. V suchom doku -> SCHARNHORST 1/150 ..... áno, mám doma laser

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 12 Oct 2024 19:37

Luxusní. :jawbone:

am0395069 | 47

Postby am0395069 » 12 Oct 2024 20:10

Ďakujeme priatelia! Budem sa aj naďalej snažiť, aby to bolo pre vás zaujímavé.

Return to “Železničná technika // Railway”