TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Flachwagen Omms Linz (1939) 1:25, GPM

Moderators: Fito, Oliver

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Flachwagen Omms Linz (1939) 1:25, GPM

Postby Tomasz » 22 Nov 2024 13:47

Zdravim priatelia
Nemám síce ešte nafotený model tanku Typ 95 Ha-Go no dlho nevydržím s prázdnym stolom. Vravel som síce že sa po poslednej lokomotive už nepustím do žiadnej. Realita ? :) mám na stole posledné veľké šialenstvo
Na rozbeh som si vybral vagón typ Linz a k nemu neskôr príde BR 57. Vagón som si kúpil na súťaži v Nitre mal som síce v pláne iný ale tak padol mi do rúk

Ale najskôr k vagónu. GPM vytvorilo tento model ale štýlom na ktorý nie som úplne zvyknutý. Totiž celý model je vlastne jeden obrovský laserom rezaný set bez zafarbenia. No hneď v úvode som objavil nedostatky v podobe zle značených dielov. Napríklad diel číslo 9 je značený ako číslo 8 a takto ešte niekoľko ďalších dielov. Robí sa s tým dobre a stavba je ako lego len si treba dať pozor aby sa to nepokrutilo. Koniec koncov vagón má viac než 30cm. Takže zatiaľ som dokončil kostru a bude sa zrejme striekať.

Oliver | 32
2K+

Re: Flachwagen Omms Linz (1939) 1:25, GPM

Postby Oliver » 22 Nov 2024 14:06

Držím palce Tomáš a som zvedavý, teším sa, čo nám tu opäť raz ukážeš. :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Tomasz | --

Postby Tomasz » 22 Nov 2024 15:39

Držím palce Tomáš a som zvedavý, teším sa, čo nám tu opäť raz ukážeš. :victory:
:big smile: vďaka Oliver

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 22 Nov 2024 21:28

Toto si pozriem aj ja, kedže uvažujem nad kúpou tohto modelu.
Tú BR 57 kto vydal? Hľadal som, ale nič som nenašiel.

Tomasz | --

Postby Tomasz » 22 Nov 2024 21:32

Toto si pozriem aj ja, kedže uvažujem nad kúpou tohto modelu.
Tú BR 57 kto vydal? Hľadal som, ale nič som nenašiel.
Nikto žiaden originál modelu neexistuje pokiaľ viem preto použijem TW1 od Modeliku a túto prestávam na 57.

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 23 Nov 2024 00:31

Tak to, že sa dá G10 prerobiť na BR 57, to mi veru nenapadlo. Ja som sa zľakol, že mi ušla nejaká novinka (papierové modely lokomotív pozorne sledujem, hľadám hlavne tie, ktoré jazdili v sieti ČSD). Model G10 mám aj ja, keďže sa dá prerobiť na ČSD 534.1, takže budem pozorne sledovať aj túto stavbu.

Tomasz | --

Postby Tomasz » 23 Nov 2024 09:01

:big smile: ja len tak priebežne ale mrzí ma že niektoré lokomotívy zatiaľ nie sú spravené v papierovej verzii.
A áno bude to prestavba len si musím dať pozor na niektoré detaily a hlavne ešte zháňať fotky a materiály :big smile:

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 23 Nov 2024 10:28

ahoj
-velmi dobry model vagona ssys spravil lubos, model je tu na fore na stiahnutie.
vagon ssyl bol na stiahnutie na internete, treba na nom dorobit vela detailov. volakde v pc by som ho mal mat.
- vies ze wh pancierova lokomotiva bola oplechovana br57?
keby sa ti nechcelo robit detajly mozes spravit pancierovu lokomotivu. :wink:
Image

Tomasz | --

Postby Tomasz » 23 Nov 2024 12:15

Caw Roman
Viem dokonca som pôvodne chcel robiť BP 42ku lenže nejako som to prehodnotil a radšej ju nechám bez toho panciera :big smile:

Tomasz | --

Postby Tomasz » 29 Dec 2024 14:18

Zdravim priatelia
Keďže počasie veľmi nepraje a nemôžem veľmi chodiť po horách trávim čas inak. A trošku som pohol s týmto vagónom.
Stavba
K samotnej stavbe asi len toľko. Na začiatku som bol veľmi skeptický voči tomuto modelu hlavne skrz to že je to celé laser. A ten treba ešte aj celý striekať. Realita bola taká že stavbu som si nesmierne užil. Všetko krásne sedelo a jediná vec ktorá možno trošku potrápi je vytváranie kovových častí. A jediná vec, na ktorú by som upozornil je zlé číslovanie niektorých dielov v národných kresbách. Inak super.

Striekanie
Pred samotným striekanim som mal fakt problém s tým ako to vlastne urobiť. Ak človek osadí na pevno všetky diely je takmer vylúčené že sa Vám podarí pekne nastriekať celý model. Preto som použil trik plastových modelárov a urobil niektoré väčšie diely odoberatelne. Ako základ som použil Mr. Hobby-Mr. Red oxide surfacer 1000 na ktorý potom prichádzali odtiene hrdzavej.

Následne ešte trošku tieňovania hnedou a vo finále vrstva Vallejo-Panzer Dark Grey miešaná s bielou podľa potreby

Dosky
Veľmi dôležitú časť vagóna tvorí povrch myslím tým dosky. Pôvodne som uvažoval nad reálnym drevom lenže som papierový modelar a nejako mi to nešlo dohromady. Preto som použil svoju overenú techniku šidla noža a vytvoril rýhovanie dreva a následne prišiel nástrek Revell 36382 Wood Brown a spodná časť rovnaká farba zmiešaná s tamiyou XF-9 Hull red

Detaily
Na záver pridávam zopár detailov. Vagón ešte stále nie je hotový keďže čakám na zopár veci. Až potom sa pustím do finalneho zašpinenia a rôznych efektov.

Podložka
A keďže ako som už spomínal vagón je len jedna a ľahšia časť môjho posledného šialeného projektu pustil som sa tiež do prvej časti podložky. Rozhodol som opustiť svoju komfortnú zónu prírodných motívov a tentokrát budem robiť prístav. Pridávam zopár fotiek, ktoré ma inšpirovali

Pribudne tiež voda a možno aj niečo na vagón pôvodne som premýšľal nad týmto no uvidím

A samotná stavba podložky je na začiatku teraz to ešte nevyzerá vôbec ako prístav ale verím že sa mi to podarí premeniť tak ako chcem

Return to “Železničná technika // Railway”