Mas aj nejaku dlhodobejsiu slusenost? Lebo by sa mi snad zisli...Tip: Link: Plastové tyčky
Cena: od 1,60 €
![]()
![]()
![]()
Keywords: ABS plastic round stick (rod) DIY
Info: Už dlhšie som chcel vyskúšať, čínske alternatívy plastových tyčiek Evergreen a pod., a keď minule Petopato zháňal 2,5-ky, ktoré som ani ja nemal doma, som sa rozhodol ich konečne objednať z Aliexpressu. Po mesiaci mi dnes pristáli v schránke a na prvý pohľad vyzerajú byť celkom použiteľné. Sú o niečo kratšie než Evergreen (250 mm vs. 350 mm), avšak predávajú po baleniach 25 a 50 ks, takže jednotková cena vyjde tak na desatinu. Priemery sú dostupné 0,5 mm, 0,8 mm, 1,0 mm, 1,5 mm, 2,0 mm, 2,5 mm, 3 mm a 5 mm - ja som na skúšku objednal 1,5 a 2,0 milimetrové. A ďalší rozdiel je v materiáli - tieto sú údajne ABS a Evergreen tuším PS (Polystyrén). Ďalej na rozdiel od Evergreenu, nie sú tak dokonale rovné, avšak toto mi nijako nevadí, zvyčajne aj tak používam iba kratšie kúsky. Zároveň sa mi zdá, že tieto čínske sa dajú lepšie ohýbať za studena (toto som ohol do 90° bez poškodenia, Evergreen by sa už takto zlomil). Tvarovať za tepla, lepiť a ani farbiť som ich neskúšal, ale hádam budú použiteľné.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Úlovky z Ebay/Aliexpres
Moderator: iconmaster
Re: Úlovky z Ebay/Aliexpres
Nahodou nemate osobne skusenosti s niecim takymto: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... f%21%21%21
Ujo to dost chvalili: https://www.youtube.com/watch?v=KP5_DIWu170 (ked aj nie presne ten isty typ)
Ujo to dost chvalili: https://www.youtube.com/watch?v=KP5_DIWu170 (ked aj nie presne ten isty typ)
Ja som tieto profily 1x skúsil na Zetore. Objednal som na skúšku 0,5, 0,8, 1,5 a 2mm, všetko v dĺžke 250mm. Práca s tým je perfektná, ohýbanie za studena iba o roh stola, prípadne v kliešťach bez prípravkov. myslím, že s prípravkami by to bolo ešte jednoduchšie. Zlomilo sa to až po 3-4 opakovanom opravovaní miesta ohybu. Nahrádzal som osky namiesto drôtu(nie na kolesá, tam je to drevená špajla, ale napr. na navýjáku tie tenšie) a rôzne doplnky ako mriežky, rúrky . Nižšia hmotnosť ako drôt, sekunďák im neublíži a držia dobre. Určite som ich nepoužil posledný krát.Mas aj nejaku dlhodobejsiu slusenost? Lebo by sa mi snad zisli...Tip: Link: Plastové tyčky
Cena: od 1,60 €
![]()
![]()
![]()
Keywords: ABS plastic round stick (rod) DIY
Info: Už dlhšie som chcel vyskúšať, čínske alternatívy plastových tyčiek Evergreen a pod., a keď minule Petopato zháňal 2,5-ky, ktoré som ani ja nemal doma, som sa rozhodol ich konečne objednať z Aliexpressu. Po mesiaci mi dnes pristáli v schránke a na prvý pohľad vyzerajú byť celkom použiteľné. Sú o niečo kratšie než Evergreen (250 mm vs. 350 mm), avšak predávajú po baleniach 25 a 50 ks, takže jednotková cena vyjde tak na desatinu. Priemery sú dostupné 0,5 mm, 0,8 mm, 1,0 mm, 1,5 mm, 2,0 mm, 2,5 mm, 3 mm a 5 mm - ja som na skúšku objednal 1,5 a 2,0 milimetrové. A ďalší rozdiel je v materiáli - tieto sú údajne ABS a Evergreen tuším PS (Polystyrén). Ďalej na rozdiel od Evergreenu, nie sú tak dokonale rovné, avšak toto mi nijako nevadí, zvyčajne aj tak používam iba kratšie kúsky. Zároveň sa mi zdá, že tieto čínske sa dajú lepšie ohýbať za studena (toto som ohol do 90° bez poškodenia, Evergreen by sa už takto zlomil). Tvarovať za tepla, lepiť a ani farbiť som ich neskúšal, ale hádam budú použiteľné.
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Ja som tieto tyčky zatiaľ stále nestihol vyskúšať na modeli. Ako Wot píše, idú celkom dobre ohýbať aj do ostrejších tvarov. Ja som medzitým doobjednal ďalšie rozmery, ktoré vyzerajú byť takisto v pohode.