Ahoj,Gratulujem k dokončeniu ďalšieho parádneho diela! To, že si stavbu užíval bolo vidieť v celom jej priebehu a zrejme tomu nasvedčuje aj tá rýchlosť. A takisto rôzne doplnky - tie Stihlky by kľudne obstáli aj ako samostatný modelJedna drobná kritika na margo príslušenstva: miestami mi to príde, že už je ich až príliš - kabína je plná vercajchu, ako pojazdná dielňa. Samozrejme nie je to nič nereálne alebo neprirodzené, len ako sa hovorí - menej je niekedy viac. Ale na druhú stranu úplne chápem, že ťa výroba tých doplnkov baví a v podstate všetky zapadajú do témy traktora.
Patina je na lesostroj primeraná, si myslím. Ešte raz pochvala za pneumatiky a dodatočný bodík za očistenie vonkajšej plochy drapákov od blata! Ja som totálny laik na patinu, ale myslím, že by si mohol v ďalšom skúšať aj také menej výrazné techniky patinovania, ako je prach, jemné stekance a zvetralý povrch - toto jediné mi to trošku chýba na zmiernenie kontrastu medzi lesklými plochami a zablatením (napr. na kapotáži, na konštrukcii a presklení kabíny a pod.).
Viditeľne sa zlepšuješ, každým modelom, tak sa teším na ďalšiu parádnu stavbu
Ďakujem, súhlasím, je tam toho dosť, ale v podstate si to vystihol, tie drobotiny ma bavili najviac. Pre istotu som to ale vždy prebral s nejakým traktoristom - vyšlo mi to na 2 typy, buď má všetko svoje pevné miesto a kabina je pekná, čistá, alebo má všetko "svoje miesto" a postupne sa to nabaľuje. Na mňa tieto stroje pôsobili vždy skôr takto, že tam je naozaj všetko, na čo si spomenieš, organizovane rozhádzané
Vždy je čo zlepšovať, nedostatkov je tam kopa, ja o väčšíne viem, niektoré sú skryté a navždy budú
No a čo sa týka kontrastu, tak presne takýto kontrast tam mal byť, som rád a prekvapený, že si to niekto všimol. Mal to byť Zetor po GO, teda bez hrdze a nevyblednutý, osadený starým navijákom a vzperou a postupne dorábaná nadstavba Agama, ktorá nemá nejakú povrchovku, sú to v podstate pozvárané výpalky strieknuté načierno, to hrdzavie celkom skoro. Teda takto som videl tie traktory na bazosi. Niekde som to aj pridával, to porovnanie vyblednutia s T815, základ je tou istou farbou, len tu som to nechel také vyblednuté . Ale tie stekance od dažďa a prach, musím sa na to ešte raz pozrieť, určite to skúsim, ale asi už nie na tomto modeli.
Ďalšia by mala byť V3s AD080 od PKGraphica, ale tiež v rozklade