TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

FALLOUT 4 Nuka- Cola modular truck

Moderators: Oliver, toudi_sk

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: FALLOUT 4 Nuka- Cola modular truck

Postby toudi_sk » 29 Dec 2024 22:16

trochu som upravil osemkolku, aby sedela kabína na podvozku tak ako má + drobné úpravy, preniesol z garáže domov tlačiareň, lebo v zime sa jej nechce tlačiť, tak uvidím, čo stihnem za týždeň, kým ju dám naspäť

upravil som kabínu, ak bude sedieť, tak skúsim okná a potom nadstavbu, roletové dvere bude asi treba doladiť, lebo je to zmenšené na polovicu, ale vôle by mali zostať pôvodné

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 01 Jan 2025 22:02

Kabína sa celkom podarila, trochu možno poladím spodok, aby bol zarovno podvozku, ale to sa musí vždy vyladiť,
lebo dosadacia plocha na podvozok sa tlačila na podporách a to nesedí nikdy.

Nahodil som blatníky na 4x4 krátky rázvor, nechcelo sa mi prehadzovať blatníky z druhého podvozku, tých mám navrhnutých viac typov, časom vytlačím všetky.

Momentálne sa hrám s nadstavbou a to je tiež pakáreň, lebo drážku na roletové dvere chcem nechať v pôvodnej veľkosti, pretože v polovičnej by to bolo už dosť subtílne (hĺbka drážky 3/4mm oproti 1.5mm) a to musím prekopať všetko a potom aj strešný protikus, ale to až po vytlačení nadstavby.
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 06 Jan 2025 11:37

Druhá verzia nadstavby, prvá bolo príliš vysoko a diera na skrutky dobre nepasovala, tak som upravil výšku dosadacej plochy, no zasa trochu drhnú kolesá zadnej nápravy o blatník...

Najprv som špekuloval zdvihnúť vnútro blatníka o 1mm, ale to by bolo zložité a kvôli zmenšeniu tam nie je moc miesta na manévrovanie a potom ma napadlo, že spustím nižšie spodok, bude treba komplet prerobiť diery na uchytenie + bočné panely, ale to bude "maličkosť".

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 09 Jan 2025 23:45

takže som spravil nadstavbu verziu 3, pôvodne som chcel zvýšiť vnútro zadných blatníkov, ale tam je málo miesta ku podlahe korby, je to o polovicu menšie ako predloha, tak ma potom napadlo, že znížim spodok nadstavby o 1mm spolu s dierami na skrutky, to znamená kompletne prerobiť aj strieborné bočnice s vybratím na hlavu skrutky, ale to je len rutinná záležitosť

zároveň som vytlačil aj strechu, no tá sa mi zdá tenká/ priesvitná a horné orámovanie nápisu oveľa nižšie ako boky a spodok, takže ďalšia verzia s hrubšou strechou bude odskúšaná na zelenej verzii, červenú už nechám tak a len podložím nápravy papierom, aby boli kolesá nižšie a nedrhli

zatiaľ vám dám obrázky všetkých variánt podvozkov, na ktoré mám navrhnuté blatníky, zároveň tam je vidieť aj kompletne vymodelované nápisy na zelených variantách dodávok, na budúce už budú fotky hotových áut, lebo ich ešte musím vytlačiť

plus som sa rozbehol a stvoril som zníženú predsunutú kabínu inšpirovanú autožeriavom Tatra AD28, čo by sa páčilo jožkinovi

je to žltá kabína medzi modrou a červenou variantou

prvá tmavožltá kabína je pôvodná, oranžová je predĺžená so zadnými blatníkmi na druhú prednú nápravu vo verzii 8x8 a 6x6 (ťahač), modrá kabína je predĺžená varianta 6x6 (alebo 4x4 krátka a dlhá varianta) bez zadného blatníka na druhú prednú nápravu a žltá je znížená predsunutá kabína na autožeriav, prípadne na letiskový ťahač, alebo klanicový valník

ešte ma napadlo, že by sa dala spraviť na zadný držiak predĺženej kabíny rybinová drážka a na tú by sa nasunula napr. hydraulická ruka ku nadstavbe nákladnej korby, prípadne maketa motora na variantu autožeriav AD28

plánov je teda dosť, uvidím či niečo z toho ešte spravím v tejto várke, chýba tu len nadstavba domiešavača betónu, iné som ešte neprerábal, ani nevymodeloval nové

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 10 Jan 2025 10:19

Sledujem od počiatku a už mi to dáva celkom aj význam tento tvoj počin a páči sa mi, hlavne tá kombinatorika, a obzvlášť kombinácia červená a osemkolka :) Tak som v napätí čo z toho vylezie vo finále, ideš pekne! Trim še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 18 Jan 2025 11:51

Zmastil som 2 autá nakompletku, ešte treba vytlačiť okná na tretie.

... páči sa mi, hlavne tá kombinatorika, a obzvlášť kombinácia červená a osemkolka :) Tak som v napätí čo z toho vylezie ...
keď si načal červená, tak osem kolies je prd, čo takto 10? :P

a sám som zvedavý, čo z toho potom vylezie, samozrejme je to proporčne úplne mimo,
možno nebude márne radšej modifikovať tú zníženú kabínu z AD28

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Jan 2025 18:12

tak už sú všetky 3 autá pokope

bohužiaľ s obyčajnou kabínou to vyzeralo skôr ako kamión s návesom

tak som použil zníženú kabínu, ktorá ale ešte prejde ďalším faceliftom

OrasM | --
Name: Mirec

Postby OrasM » 29 Jan 2025 09:52

Nechcem do toho kecať ale predné kolesá sú nakreslené veľmi blízko, v reály sú ďalej od seba.
Všetko je raz po prvý raz.

Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 30 Jan 2025 18:41

Ďakujem za odozvu, dal som to tak naschvál, pretože toto nieje model Tatry 10x10, je to iba nadstavba na Modular Truck Tatrou 10x10 inšpirovaná, v pôvodnej veľkosti by to malo dĺžku skoro pol metra a nadstavbu by som musel deliť na 2 časti, na mojej tlačiarni by som to v kuse nedal.

:beat plaster:

Rázvor medzi prvou a druhou nápravou je síce menší, ale medzera medzi druhou a treťou nápravou je zasa oveľa väčšia, pretože je to dané pôvodným podvozkom Modular Trucku a celok je aj tak o 14% väčší ako predloha.

Trochu popojedem, niekoľkokrát som prerábal a upravoval kabínu, spravil som diery na majáky, zvýšil strechu a zmastil aj prelisy a horný prielez, inšpiroval som sa modelom PMHT v mierke 1:53 podľa obrázkov z [ reklama ] jashadovho internetového obchodu Topmodely.sk [ / reklama ]

Kabína začína naberať konečné kontúry, ešte majáky a strecha bude hotová, potom sa vrhnem na predné blatníky, držiak rezervy a môžem sa potom venovať nadstavbe.

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 30 Jan 2025 19:03

Nechcem do toho kecať ale ja som to tak pochopil, že to je len inšpirácia ako fanda tatroviek mi to vôbec nevadí, skôr sa teším ako veľmi bude tá kombinatorika/modulárnosť využiteľná a využitá na ďalšie nadstavby/verzie, napríklad s cúvajúcou zadnou nápravou štýlu T813 6x6, poprípade osemkolka v inej verzii, napríklad obľúbená odťahovka atď. Preto v kútiku duše dúfam, že po nakreslení tejto beštie s tým nepraštíš a budeš kresliť sériu ďalej ;)

Teším sa na ďalšie a ďalšie pokračovanie tejto peknej ságy ;) trim sme
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Return to “3D tlač”