Tento model som mal v archíve od roku 2014. Čistý laser, všetky diely sú vyrezané, stačí to poskladať. A namalovať.
Teoreticky.
Prakticky strávim viac času hľadaním jednotlivých dielov po rôznych hárkoch, ako lepením.
V tomto smere sa veru autor nevyznamenal, diely sú nelogicky porozhadzované po hárkoch a aj číslovanie vyzerá tak, že tie čísla dielov žreboval z klobúka.
Ale priatelia, nesťažujem sa. Do modelu som sa pustil z nevídanou chuťou na Silvestra, 31.12.2024.
Postavené som tieto modely videl iba dva, tu na našom fóre túto lokomotívu zmastil a v legendárnom vlákne odprezentoval Terenkoza.
Pozeral som tie jeho fotky a mal som sto chutí spraviť podobný report. Ale fotky mám ok, tak aspoň netradične, odfláknem úvod.
Kto chce o lokomotíve vedieť viac, nech si vygooogli BR86, alebo Poľskú verziu TKT3, alebo CSSR verziu 455.2
Druhý report ktorý som našiel, je na českom fóre.
Podklady zatiaľ moc nehľadám, ale ak by niekomu z Vás cvrnklo niečo o BR86tky do nosu, kľudne dajte vedieť.
Detailov, ktoré na modeli chýbajú je neúrekom, niečo dorobím, niečo nie, uvidíme počas stavby, zatiaľ používam diely tak, ako ich navrhol autor, akurát som doplnil matky a nejaké oné.
Dorábať budem určite pieskovníky, tie su tu zobrazené iba tak, schématicky.
Tento model bude aj osvetlený. Diaľkové, hmlovky a blinkre, plus cúvacie svetlo. To však neskôr.
Takže tu som :
V tejto fáze som pochopil, že by bolo vhodné si značiť, ktoré diely mi už prešli rukami a ktoré nie.
Doplňovačky na ráme:
Parné stroje:
A kotol, tu som z predchádzajúcich reportov vedel že ma čaká kuleha v podobe nepasujúcich dier pre priečnu rúru, ale trošku tmelu a bude to OK. ešte to budem brúsiť: