TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

SKUPINOVKA 2025 - Canadair CL-215 / ORLIK / 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

developer10 | 41
Name: Peter

Re: SKUPINOVKA 2025 - Canadair CL-215 / ORLIK / 1:33

Postby developer10 » 26 Feb 2025 11:57

Ďakujem chalani za reakcie, som trochu kľudnejší, ešte vybrať polohu, ktorú zvolím :D
To je mega model. :wink:
Předpokládám, že developer na tom přiletí. Je v Nitře taková velká přistávací vodní plocha?
Tak myslím, že na naše kúsky budeme musieť vybaviť u organizátorov samostatný pavilón, že? :bad smile:
Inak ku tej pristávacej ploche, ono priamo v areáli agrokomplexu je niekoľko jazierok, ale pri tom najväčšom by som bol opatrný, aby som nepristál rovno v tej presklenej reštaurácii :haha:

Ideme bojovať ďalej, dík za reakcie, trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Feb 2025 16:41

na agrokomplexe bola pred prevratom pri jazierku jedna poschodova restauracia ktora mala poschodie pod vodou jazierka, voda bola spinava ,nebolo skoro nic videt. aj tam tam bolo vzdy plno. po nejakom case zacalo do miestnosti zatekat, netesnili skla,tak ju zatvorili.
pri jazierku 15 je skanzen starych budov,robievali tam vojnove hry.

developer10 | 41

Postby developer10 » 12 Apr 2025 09:15

Ahojte papierníci,

opäť ma prepadla slabá chvíľka vrátiť sa k tejto oblude a konečne som zarezal aj do papiera:
Report
Interiér a kokpit

Na možnosť dáva autor výber z dvoch verzií interiéru - civilnej so sedačkami a hasičskej s nádržami na hasivový koncentrát (toto farebné čo dávajú do vody). Samozrejme som si vybral tú “jednoduchšiu” s oblými nádržami, a robota s nimi zabrala dva večere navyše. Musím upozorniť, že pri tomto modeli na nejaké chlopne a pomocné plochy zabudnite, tu to je robené štýlom kostra+obšívka natupo, takže veselka jak vyšitá a červený herkules v plnej zbroji… Za pomoci guličiek, ohýbacej peny a tony troezlivosti sa tie nádrže dali dokopy, podobne aj čudesne navrhnuté sedačky a kokpit, kde som sa s tým nehral a spôsobom ŽáVeS sa zrodilo niečo čudesné, čo s predlohou moc nekorešponduje, ale tak bude vidieť asi iba šalterpáky a riadidlá a vrch tých smiešnych trónov, takže tam som sa vyhral, a žeby ten žávesácký štýl nebol až tak viditeľný, trošku som dal reliéf aj do monitorov a budíkov (na špatnej fotke to nevidno tiež). Skrátka sa nechcem dostať do štádia, že mi táto Fitova pomsta začne liezť tak na mozog, že ju nedokončím, a dostatočne vediem s týmto pocitom hybridnú psychologickú vojnu :death:

Čo sa týka presnosti, tak už sa samozrejme prejavili následky navrhovania “milimeter hore-dole” a odniesli si to krabice podvozku, zrezané o milimeter až dva, a som fest veľmi zvedavý ako bude sedieť obšívka bokov interiéru a trupu, lebo šipim blamáž a boj. Ale nevzdáme to, nie sme nejaké padavky a spolu s vašou podporou to zvládneme!

Tak tu sú nejaké špatné fotky a vidíme sa o mesiac možno :) Ďakujem za podporu, trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 12 Apr 2025 16:27

Moc frflať nejdem lebo chcem veterník, ale ješkovy voči , načo robíš interiér.?
To nikoho nezaujíma, prd z toho bude vedieť, ptám se ťe Irenko, proč?
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 12 Apr 2025 17:37

On ale bude vedieť že ma veci v interiéri. Ale to sa už na ňom iste prejavuje nejaká psychická pohoda z modelu. :haha:

Každopádne pasuješ sa s tým na pána. :wink:

krtek | 49
Name: Ján

Postby krtek » 13 Apr 2025 10:22

Napreduješ parádne,vyzerá to dobre.
Držím palce nech Ti odhodlanie a nervy vydržia až do zdarného dokončenia tohto krásneho stroja.

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 13 Apr 2025 14:53

Nuž, interier dobrý, tak ho zavri, nech ho už nikdy neuvidíš. :haha:
Ale vydrž.:D Potom vyskúšame jak to bude horieť :haha:
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

krtek | 49
Name: Ján

Postby krtek » 13 Apr 2025 16:01

Maťo to by bol iný paradox-lietajúci hasičák a zhorel by :beat plaster:

developer10 | 41

Postby developer10 » 14 Apr 2025 09:01

Ach jaj, to ste mi dali, ale našťastie som si dal šesť lexaurínov preventívne keď som čakal na vaše komenty... a zobudil somsa až teraz :D
Srandičky bokom, Fito dostane iba polku veterníka pre výstrahu svojich hriešnych myšlienok a pre ostatných, já som tu generál :D (dúfam že nedostanem za to päsťou z loga do oka hahaha)
Ale fakt ešte neviem čo s tým spravím, preto žávesovské lepenie, aby to tam bolo, keď náhodou dostanem taký "skvelý" nápad otvoriť dvere... Ale skôr sa bojím toho, že nebudú ani kolesá a popláva si na vode pekne zavretý, také je to nepresné a hlavne ŤAŽKÉ. Uvidíme, tvoríme v procese. Držte prsty ďalej, dosť mi to pomáha, a majte krásny deň! Trimce še

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 14 Apr 2025 14:31

Premýšlam čím by som s zaslúžil druhú polovicu veterníka ( prípadne stratil prvú polovicu).
Už viem, .... žeeee keby ti náhodou nevychádzala geometria tak nezúfaj, môžeš sa inšpirovať nejakým crash reportom https://www.baaa-acro.com/aircraft/canadair-cl-215/

...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Return to “Letecká technika // Aircrafts”