Práce postupne pokračujú.
Momentálny stav je podlepených 100% dielov a odniesli si to 2x B1 kartón 2mm, 2x A4 kartón 1mm, 4x A4 kartón 0,5mm. Minul som jedno lepidlo v spreji (nie som s ním spokojný ale prácu odviedlo) a 3 veľké tuby tyčinkového lepidla značky UHU. O spotrebe lámacích nožov a hrotov skalpelov nebudem radšej ani písať a to mám vyrezaných iba 50% podlepených dielov. Pri vyrezávaní z kartónu 2mm som pochopil ako veľmi je ptorebná nie len presnosť ale aj kolmosť rezu. Nezdá sa to na prvý pohľad ale vie to spôsobiť nie jednu komplikáciu. Našťastie dá sa to ľahko vyriešiť.
Po vyrezávaní stredovej časti som si dal pauzu a prešiel na menšie diely pravej časti pripojenej konštrukcie a kostru mám vyrezanú. Zatiaľ som diely iba na sucho poskladal na seba a lepiť ich budem neskôr. Zistil som aj chybu dielu 11fP nakoľko je plocha na zasunutie posunutá o cca 4mm. Dá sa to rýchlo opraviť, ale pred odrezaním prečnievajúcej časti si to ešte 3x prekontrolujem. Okrem toho všetko sedí.
Objavila sa jedna "drobnosť", nad ktorou teraz rozmýšľam a to ako mám vyrezať otvor v diely 11iP (obrázok nižšie). Značka
W znamená že mám otvor vyrezať, ale tým odpadne bočná časť dielu. Nechápem prečo je ten obdĺžnik súčasťou dielu 11iP. Rovnako je to aj na ľavej časti modelu. Pokúsim sa to ešte vylúskať, zatiaľ sa však budem venovať iným častiam modelu. Práce je predsa ešte dosť

. Najskôr diel rozdelím na 2 časti a nalepím ich samostatne.
Ďalší report bude hádam v kratšom časovom intervale

Všetko je raz po prvý raz.
Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.