TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Kovový model IS-2

OrasM | --
Name: Mirec

Kovový model IS-2

Postby OrasM » 20 May 2025 14:51

Ahojte kolegovia modelári.

Pri nekonečnom vyrezávaní kostry modelu tanku z prvej svetovej K-WAGEN som si z Číny objednal kovový model tanku IS-2. Bola to zaujímavá skúsenosť a model je vo výsledku celkom pekný. Je to aspoň pre mňa netradičný typ modelu a stavba bola vysoko zaujímavá. Beriem to ako relax od papierových modelov a preto je to aj v kategórii Rest room.

A teraz to hlavné, fotky ;-)
Report
Plánujem si neskôr zakúpiť aj ďalšie modely iného typu, nakoľko je to celkom zábavné skladanie ;-)
Všetko je raz po prvý raz.

Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Kovový model IS-2

Postby toudi_sk » 20 May 2025 15:07

To sú tenké plechy rezané laserom, poohýbaš, zložíš a zahneš uši? Ja som skladal taký Stardestroyer a Apollo 11aj s veliteľským modulom.
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 20 May 2025 15:35

Pekné, daj nejaký link kde sa to dá objednať keď máš poruke, niektorých Blavákov už papier nebaví, tak možno sa im zapáči totok.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

OrasM | --

Postby OrasM » 20 May 2025 16:35

To sú tenké plechy rezané laserom, poohýbaš, zložíš a zahneš uši? Ja som skladal taký Stardestroyer a Apollo 11aj s veliteľským modulom.
Presne tak. Laserom aj vygravírovali nejaké vzory. Celkom príjemná práca a hneď je hotový lesklý model :wink:
Akurát je to miestami riadna drobotina.

Kupoval som to cez temu na tomto linku:
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10045

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 20 May 2025 17:49

https://www.temu.com/sk/stavebnica-papi ... yls9zizp4s
Ja som na TEMU objavil toto, ak by chcel niekto origo Agromodels... :haha:

Ing. Spendlik | 44
Name: Tomáš

Postby Ing. Spendlik » 21 May 2025 10:34

Veľmi pekné a gratulujem k dokončeniu. Viem koľko roboty je za tým. Sám som postavil Batmobile a Batwing, originál od Metal Earth. Výsledok potešil ale už by som do ďalších modelov nešiel. Moje prsty a hlavne brušká na prstoch sa mi za toto rozhodnutie poďakujú :)

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 21 May 2025 11:24

Pekné, daj nejaký link kde sa to dá objednať keď máš poruke, niektorých Blavákov už papier nebaví, tak možno sa im zapáči totok.
Tot máme v našich končinách už dávno zmáknuté:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

OrasM | --

Postby OrasM » 21 May 2025 19:01

...Moje prsty a hlavne brušká na prstoch sa mi za toto rozhodnutie poďakujú...1[/imgpl]
Viem dobre o čom vravíš, brušká prstov a nechty vedia veľmi trpieť. Síce existuje veľa možností a náradia aby si človek prsty a nechty nezničil, ale keď ono je to také malé, prstom to dokážem a je to hneď, tak potom je výsledok jasný :haha:

Tieto modely som pozeral dlhšie ale až teraz som si jeden kúpil. Je príjemné mať aj niečo také v zbierke. Teraz mám kopec energie venovať sa papieru a dnes plánujem pridať ďalší postup v tvorbe. Takže kovová odbočka zabrala a chuť na papier sa vrátila :victory:

Return to “Rest room // Rest Room”