Ono podľa všetkého už som za polovicou, ale ešte tie najťažšie kúsky ma čakajú
Počas horúcich letných večerov, keď sa nechcelo lepiť, takéto packanie sa s malými dielikmi rýchlosťou desať až päťdesiat dielikov za večer akurát vyhovovalo, takže pribudli nejaké ďalšie pakšamenty, plus som sa postupne počas niekoľkých večerov venoval strešným reflektorom. A tu som narazil na niečo čudné - NEDOKONALOSŤ!!! Systém piestov je veľmi krásne navrhnutý tak, aby na rozdiel od ostatných autorov bol aj plne funkčný a neostal nejaký diel pri manipulácii v ruke. Lenže tuto to tak nebolo a zarážky na piestniciach som musel ufiknúť, lebo tam vôbec nevošli, valce sú v podstate jeden na druhom... Pre mňa to znamená hlavybôľ, pretože mohol by som to nechať žávesovsky tak, ako to je, ale s vedomím, že po troch výstavách by tie piesty skrátky odišli... A keďže chcem dať dokopy celú zostavu a nebude to trvať rok, ale viac, tých výstav dá táto tatrofka viac... Takže dumám čo s tým - sú dve možnosti, buď tie piesty spravím magnetické, hore pod svetlami aj dole dám magnety a každú výstavu sa tam "nahodia", alebo ich kompletne prerobím tak, aby boli plne funkčné a pevné... Reflektory som vyrezal a nahodil fólie zasklenia s jemným poškrabaním podľa predlohy. Akurát som si nemyslel, že to bude až tak dobre vidieť dovnútra a teraz mi tam tak trošku chýbajú žiarivky, nevadí, bude to natočené aj tak stále dole a svetlo tam nezasvieti...
Na tlakovú nádobu som opäť použil tú polguľovú pomôcku, jer to super vec. Tak ďakujem za podporu a vidíme sa opäť pri ďalšom postupe! Trimce še!