TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BPM-97 DOZOR /Modelik / 1:25

Moderator: Oliver

JozefS | 47
Name: Jozef Sýkora

BPM-97 DOZOR /Modelik / 1:25

Postby JozefS » 29 Jun 2025 20:56

Mojím ďalším modelom bude opäť niečo jednoduché od Modeliku. Je to ruské obrnené vozidlo BPM-97 DOZOR, pôvodne určené pre ruskú pohraničnú stráž.
Pred pár rokmi tu už bol prezentovaný tento model. Ja budem robiť čisto stavbu, + možno nejaké malé úpravy na konci.

Začínam klasicky kostrou a interiérom. Ten je veľmi zjednodušený a len predná časť, na druhej strane, cez tie malé okná nebude dnu veľmi vidieť.

Spodná stredná časť, túto som rozdelil na tri časti, je to lepšie pre vlepenie aj pre prípadné korekcie. Predná a zadná časť. Pre spevnenie som vlepil do rámu dve priečky z kartónu.

Stredná časť, predná strana moc nesedí, ale prekryje sa to ďalšími dielmi. Tu som nepostupoval podľa návodu, ale skompletoval som diely 8, 8a, 8b, prilepil na diel obšívky 9, a na kostru nalepil ako celok. Prišlo mi to jednoduchšie a myslím, že to aj lepšie sadlo.

Nasledovali zvyšné diely obšívky.

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Re: BPM-97 DOZOR /Modelik / 1:25

Postby juraj_ziacik » 29 Jun 2025 22:18

Zaujímavý neokukaný model. Teším sa ďaľšej bojovke. Držím prsty pri stavbe, nakoľko všetci vieme o kvalitách MODELIKU :) :P
Hey Hou, Let´s Go!

JozefS | 47

Postby JozefS » 30 Jul 2025 20:16

Pribudli blatníky, diely podvozku a spodnej časti motora. Na nápravách boli niektoré diely kratšie, odporúčam všetko najskôr vyskúšať nasucho.

Predná kapota, nárazník, poklopy, dvere a okná. Dvere a poklopy som podlepil, aby boli o niečo výraznejšie.

Základ otočnej vežičky na streche.

Vojta s | 38

Postby Vojta s » 30 Jul 2025 21:59

Vypadá to zajímavě máš to pěkně slepeno.

JozefS | 47

Postby JozefS » 31 Aug 2025 11:59

Dokončená otočná vežička s guľometom.

predné svetlá, žiarovky sú vytvorené opakovaným namáčaním drôtu do lepidla, zaberie to dosť času, ale dá sa urobiť gulička potrebnej veľkosti

Pokračujem kolesami, pneumatiky boli v pohode, diely sedeli, horšie to bolo s diskami, diely mali väčší priemer a nevošli do kolesa, typický Modelik. Po nalepení dezénov, som ich natrel čiernou farbou prešiel práškom z nastrúhanej bielej kriedy, aby sa zjednotili odtiene. Maľovanie a poprášenie som musel opakovať, na niektorých miestach som vynechal medzery medzi dielikmi dezénov.

Odporúčam poriadne spevniť zadné pásové pruženie, hlavne na koncoch, ktoré sú pripevnené k podvozku. Pod váhou modelu sa môžu vyrovnať. Na prednej náprave to nehrozí, sú tam tlmiče, zabraňujú deformácii.

Nakoniec ostali drobnosti, ako madlá, antény, zrkadlá, stierače...

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 31 Aug 2025 12:15

Krásna práca. Gratulujem k dokončeniu :)

Oliver | 31
2K+

Postby Oliver » 31 Aug 2025 12:44

Gratulujem k dokončeniu, ďalší podarený kúsok do tvojej zbierky modernej techniky.
:big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 31 Aug 2025 20:53

Pekne si to dokončil. Teším sa z ďaľšej bojovky na fóre hotovej!! :dribble: :big smile:
Hey Hou, Let´s Go!

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 31 Aug 2025 23:15

Pamatam si ked ten model vysiel a veruze obalka modelu ako takeho nebola velmi lakava. som velmi rad, ze vidim tento model zlepeny a musim povedat, ze je to pekne auticko. Naozaj pekne postaveny model.
Cus
M.

Vojta s | 38

Postby Vojta s » 09 Sep 2025 19:09

Gratulace,parádní model!

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”