Zdravím priatelia. Predstavujem model stredoškolskej budovy v Bratislave. Stavba má viac ako sto rokov. Model vyšiel vo Fifíku v septembri 2014. Niekoľko zaujímavostí o stavbe: http://www.fifik.sk/vystrihovacky-sps-s ... ember-2014
Vystrihovačka je na dvoch stranách. Pre mňa v netradičnej mierke 1:500. Stavba neobsahuje niektoré príliš malé prvky, napr. komíny. Napriek tomu nie je jednoduchá. V strede budovy sú na streche miniatúrne vikiere, tie dali zabrať. Geometria samotnej stavby je pomerne jednoduchá – rovné steny. Našťastie je model v rovine, nie vo svahu.
Komplikovaná bola strecha. Tu sa nachádza niekoľko chýb – diely proste nesedia. Dá sa to opraviť len ľudovou tvorivosťou. Škoda, že vo Fifíku sa nikdy nenachádzajú pri modeli opravné farebné plochy. Pritom vo väčšine vystrihovačiek by to asi nebol problém, priestoru je zvyčajne dosť.
Stavba mi trvala 3 večery. Zdržoval som sa hlavne s podliepaním dielov, chcel som aby boli čo najrovnejšie. Retuš hlavne na streche červenou vodovkou. Dovidenia pri ďalšom modeli.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
SPŠ Strojnícka - Fajnorka – Bratislava / Ladiskav Jakubčo, Fifík / 1:500
Re: SPŠ Strojnícka - Fajnorka – Bratislava / Ladiskav Jakubčo, Fifík / 1:500
Ajáj, tu derie lavice môj mladší junior. Už som tam bol aj na rodičku
Veľmi pekná budova, a aj model sa ti podaril.
Nemá niekto tento model navyše?, postavím mu to na vianoce
Veľmi pekná budova, a aj model sa ti podaril.
Nemá niekto tento model navyše?, postavím mu to na vianoce
Fito, kúp si poslednú knihu od Jakubča - Vystrihovačky, tam Fajnorku nájdeš. Ostatné modely môžeš potom porozdávať 
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi
Mal by som ho mať, pozriem a pošlem ti ho. Prípadne do Nitry donesiem, ak to neponáhľa.Nemá niekto tento model navyše?
Do Nitry urcite stačí, ďakujem, prevezme to Traktor, lebo ja tam nebudem,
díky moc.
díky moc.