TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Eschif de Creyssac - vTOM 1/120

Nyctophile | 44
Name: Juraj

Eschif de Creyssac - vTOM 1/120

Postby Nyctophile » 18 Oct 2025 17:50

Stredoveká pozorovateľňa Eschif de Creyssac v akvitánskom meste Périgueux. Pôsobí dojmom chalúpky, ktorá sa nevie rozhodnúť, či sa má otočiť Ivanovi čelom a lesu chrbtom alebo naopak. Resp. je to objekt, oproti ktorému je ešte aj Krzywy domek v poľskom Sopote úplne logickou štruktúrou.
Prečo teda vyzerá takto? Mňa osobne ako prvý napadol súvis s platením daní, ktorých výška sa v stredovekom Francúzsku odvíjala od toho, koľko pôdy zaberala základňa domu. Tak vznikali bizarné štruktúry, na ukážku napr. obrázok č. 3 (Maison de Jeanne v Aveyrone, ale podobných zachovaných je viac). Ale nie je to tak, pozorovateľňa vznikla na hradbách mesta v krásnom morovom roku 1347, aby strážila neďaleký most. Pôvodnú polohu ukazuje obrázok č.4. Hradby ale neskôr strhli, aby uvoľnili priestor, túto stavbu však nechali (posledný obrázok).

Last edited by Nyctophile on 22 Oct 2025 18:25, edited 1 time in total.
Sapientia melior auro

Nyctophile | 44

Re: Eschif de Creyssac - vTOM 1/125

Postby Nyctophile » 18 Oct 2025 17:51

Sapientia melior auro

Nyctophile | 44

Postby Nyctophile » 18 Oct 2025 17:55

Milujem vystrihovačky za 1,35 EUR. Ale nenávidím otravnú repetitívnosť, čiže od začiatku bolo jasné, že tie spodné drevené podpery budú osina v zadku. Keby som robil tú najzložitejšiu verziu, čiže každú podlepovať kartónom pre väčšiu plastickosť, spôsobilo by mi to asi hospitalizáciu na myšlienkovom. Preto to nakoniec bude o čosi zjednodušená verzia, finálne fotky zrejme zajtra. NO A TÁ MIERKA JE 1/120, bol to preklep, ale v názve témy to už neopravím...

Sapientia melior auro

Nyctophile | 44

Postby Nyctophile » 19 Oct 2025 15:49

Sapientia melior auro

marcello | 35
Name: Marcel

Postby marcello » 19 Oct 2025 19:07

Zaujímavý, neopozeraný model.

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 22 Oct 2025 17:51

Podľa mňa si ti zvládol na výbornú. Už len začať s retušou nech zmiznú biele hrany a bude to o 100% lepšie.
:big smile:

A k názvu témy: musíš upraviť prvý príspevok. Mne ide editovať prvý príspevok v mojej téme aj po roku od jej založenia, malo by to ísť aj tebe.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Nyctophile | 44

Postby Nyctophile » 22 Oct 2025 18:25

Podľa mňa si ti zvládol na výbornú. Už len začať s retušou nech zmiznú biele hrany a bude to o 100% lepšie.

A k názvu témy: musíš upraviť prvý príspevok. Mne ide editovať prvý príspevok v mojej téme aj po roku od jej založenia, malo by to ísť aj tebe.
Vďaka za radu, skúsim to opraviť. Z retušovania vodovkami mám rešpekt, ľahko sa môže stať, že tie modely budú vyzerať ako antistresové omaľovánky... Ale už sa tie farby fakt chystám kúpiť
Sapientia melior auro

Return to “Architektúra // Architecture”