TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Sturmtiger /Answer/ 1:25

Moderator: Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: Sturmtiger /Answer/ 1:25

Postby Oliver » 22 Oct 2025 19:54

Ďakujem všetkým za ohlasy aj gratulácie.
:feel good:
Ohľadne tých chĺpikov v surfaceri: Preklikal som report o pár strán naspäť, ako to vyzeralo pred striekaním. Podľa fotiek je vidieť, že si mal prebrúsené aj plochy. Neviem, ako a čím si impregnoval, ale zrejme tu bude problém. Ak si použil iba sekunďák aj na plochy, ten si mohol prebrúsiť. S tým mám skúsenosť aj ja - darmo natrieš veľké plochy, ak nie sú úplne do hĺbky zapustené lepidlom, po prebrúsení sa môžu dostať na povrch chĺpiky. Ak používaš jemnejší šmirgel, ani to nezbadáš, lebo je to stále pekne hladké, ale prvá vrstva základu to odhalí.
Osobne sa snažím veľké plochy udržiavať čisté a zbytočne do nich ani nezabrúsiť (aby sa neporušila vrchná štruktúra papiera) a impregnovať predovšetkým nitrolakom. Inak aj nitrloak vie odhaliť tie problematické miesta, vtedy je šanca to viackrát pretrieť a chĺpy zahladiť do povrchu. Potom po preschnutí je možno jemným šmirglom upraviť, kde je to drsnejšie, ešte pred striekaním základu.
Áno, toto je môj spôsob, ktorý som si obľúbil aj za cenu väčšieho množstva chĺpkov. Napadlo mi ako ich odstrániť úplne, len si to musím ešte niekde najprv odskúšať. Zatiaľ pracujem s tým čo mám. Neimpregnoval som model ničím, max. len tým sekunďákom ako píšeš, rozhodne ale nie celoplošne. Ešte som neskúšal prefarbovať model, ktorého stránky by som vopred naimpregnoval nitrolakom. Možno niekedy skúsim aj to. Hetzer som pred surfom celý pretrel nitrolakom a nejaký zásadný vplyv to nemalo.
Parádny plasťák. Donesieš rozostavané ukázať do Nitry?
Bohužiaľ nie, svetlo sveta model uzrie až keď bude hotový, čo bude dúfam na budúci rok.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Postby juraj_ziacik » 24 Oct 2025 17:19

Krásna práca, naozaj parádna. Veľmi sa teším na finálnu povrchovú úpravu, to bude špica!! A prajem pevné nervy a krásne chvíle s tvojím novým "modelom" v mierke 1:1..... :) :P Mňa to tiež čaká už v decembri..... :shocked: :jawbone:
Hey Hou, Let´s Go!

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 26 Oct 2025 18:52

Parádní práce Olivere. :big smile:

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 15 Nov 2025 14:45

Ďakujem páni. :)
Mňa to tiež čaká už v decembri..... :shocked: :jawbone:
Viem, spomenul si niekde inde na fóre. Škoda že si nedošiel do Nitry, mohli sme pokecať. Tak aspoň takto dodatočne gratulujem, budem na vás myslieť v decembri.
:big smile:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”