TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Letov Š-231/1:33/R.Blaschke

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Re: Letov Š-231/1:33/R.Blaschke

Postby Robert Blaschke » 11 Nov 2025 08:21

Tak máš úspešne za sebou tú ľahšiu časť,... a teraz napasovať trupovú obšívku. :P

Štefan Húska | 44
2K+
Name: Štefan Húska

Postby Štefan Húska » 12 Nov 2025 00:32

Ďakujem za upozornenie, takže z dažďa pod odkvap a ako keby toho nebolo málo, ešte si to komplikujem svojimi vychytávkami :P
Report
Všetky časti plášťa a krídel som nalakoval lakom na vlasy, drobmé časti interiéru a kostru som takto neriešil, lebo nebolo treba. Po zaschnutí som začal robiť obšívku. Oplášťovanie som začal vnútornou časťou kokpitu a potom vonkajšou obšívkou. Vnútornú časť som nechal skoro bezo zmien, ale na vonkajšej som si spravil "svetelné otvory" pre osvetlenie prístrojovej dosky, alebo ako to nazvať. Podľa fotiek sú tam normálne ďury naľavo a napravo pod sklom, ktoré som vyrezal na oboch obšívkach. Ďalšia sranda bola v podobe pásikov, ktoré som vlepil zvnútra vonkajšej obšívky a tú som potom pretlačil, aby vznikol 3D efekt. Vždy som si to chcel vyskúšať a toto lietadlo bolo super adept. Ochrannú kožennú časť otvoru pilota chcem robiť z bužírky, preto som hnedú časť zo šmykajdy vystrihol na oboch častiach, možno je to chyba ale čas ukáže, v najhoršom prípade to nechám takto :beaten: vonkajšia obšívka je len nasucho, ak by bolo ešte reba niečo riešiť. Kostru som zatiaľ upravoval len minimálne, na spodku.
Keď je model hotový, môžete ho postúpať :#)
Musím lepiť kým mám slinu

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 12 Nov 2025 19:46

Pekne to detailuješ Pišta, len tak ďalej!

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Postby LaBa » 12 Nov 2025 22:34

Krásna a detailná práca. Super a teším sa na zbytok.

Štefan Húska | 44
2K+

Postby Štefan Húska » 12 Nov 2025 23:57

Ďakujem chlapi, detaily robia model :wink:
Report
Ahojte vospolok.
Dnes som pokračoval až jednou časťou smerom dozadu k chvostu, dopasovanie mi dalo zabrať viac ako som si myslel a ku podivu som len raz dostal nervy :haha:

Štefan Húska | 44
2K+

Postby Štefan Húska » 16 Nov 2025 00:31

Report
Ahojte vospolok.
Tak a je to. Síce to nedopadlo podľa mojich predstáv, alle nejako som tú obšívku spáchal. Pokračoval som smerom dozadu a potom som sa vrhol na predok. Hneď prvý diel vpredu mi dal poriadne zabrať, trochu je pretlačený ale to ešte chcem poriešiť. Model mám pre istoru vytlačený aj na mäkkom papieri a tú časť kde to vidno proste prelepím :wink: ináč sa budete pozerať na moju hrůzu :haha:
Zistil som, že firemná tlačiareň má akýsi slabší atrament, alebo ten lak na vlasy stojí za prd a mal by som používať lepší, alebo oboje. Farba sa dosť silno lúpe a už pri slabšom kontakte spôsobujem "olietanie" a navyše sú jednotlivé polia obšívky svetlejšie alebo tmavšie a dosť ma to vytáča. Aj olietanie aj farba :scorn:

Robert Blaschke | 66
Name: Robert

Postby Robert Blaschke » 16 Nov 2025 12:07

Povedal by som, že na fotkách to vyzerá veľmi dobre. :big smile:

Štefan Húska | 44
2K+

Postby Štefan Húska » 17 Nov 2025 00:00

Ďakujem Robert, na diaľku a v tieni sa to celkom dá :P
Report
Ahojte vospolok.
Tú časť pred pilotom, čo som chcel prelepiť novým kusom som aj prelepil a vyzerá to lepšie. Pokračoval som netradične a to krytom motora. Jeho stavbu som si náramne užíval aj napriek zošúchajúcej sa farbe na krajoch pásikov. Kiež by aj zvyšok modelu išiel takto super.

Martinicky Vladimir | --

Postby Martinicky Vladimir » 17 Nov 2025 14:34

Pista, pekne ti to ide od ruky :) ! Ten motorovy prstencovy kryt bude pytat nejaku retus! Tie jednotlive okraje-spary panelaze by sa nedali trochu uhladit takym bazmekom, napr. plast. nozikom?! To je tak trochu moj laicky pohlad na vec...Inak, S.231 bolo pekne ero, a taky Letov S.331, prototyp, este krajsie! Tam ten mot. prstenec nebol az tak vypukly!
Attachments
P1030124-1_(2).JPG.zip
(765.56 KiB) Downloaded 15 times

Štefan Húska | 44
2K+

Postby Štefan Húska » 17 Nov 2025 22:52

Ahoj Vladko, ďakujem za odozvu a že sleduješ vlákno. Tie prstence už nechám tak, beriem to ako "oletanie" a ani to nieje moc vidno, len foťák to zvýraznil.
Report
Dnes som spáchal základ motora a skusmo pripol vrtuľku a celé som to napichol na model. Celkom to ujde, už sa teším na motor :wink:

Return to “Letecká technika // Aircrafts”