TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

CLAAS Lexion 670

Moderator: serpens

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Re: CLAAS Lexion 670

Postby Fito » 16 Nov 2025 08:41

Toto bude teda riadny kúsok.
Máš predstavu, kolko to bude mať zhruba strán?
Teda v 32jke, ale mierka móže byť aj 1:16, to mi nevadí.
A teda otázka, toto by si aj mohol dotiahnuť do vydania, či?
Edit: a už vidím, projekty......
Ale aj tak, spýtať sa môžem nie? :wink:
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 16 Nov 2025 21:56

Ja som sa už dávno preniesol cez to, aby som lepil neviditeľné diely, nehovoriac o tom, že aj bez motora je tu na čo pozerať :wink:
Ja viem, že to často preháňam pri tých neviditeľných detailoch, no tu pokiaľ by kapota bola otvárateľná, ten motor by sa dal celkom dobre vidieť, preto tá úvaha:

Máš predstavu, kolko to bude mať zhruba strán?
Teda v 32jke, ale mierka móže byť aj 1:16, to mi nevadí.
A teda otázka, toto by si aj mohol dotiahnuť do vydania, či?
Fúha, ťažká otázka. No vzhľadom na relatívne veľký stroj, to bude zrejme väčší počet strán. A hoci viem, že tá "správna" mierka je 1:32, ja to primárne robím pre 25-ku, čo je môj štandard. Samozrejme to nikomu nezabráni, aby to zmenšil alebo zväčšil podľa chuti.

A čo sa týka vydania, určite sa to budem snažiť robiť do nejakej publikovateľnej podoby. Ale také klasické tlačené a texturované vydanie to asi nebude. Ako som už inde spomínal, od nejakého času som rozhodnutý svoje modely robiť tak, aby po ich dokončení som vedel z toho spraviť model aj pre verejnosť v digitálnej forme. Nerobím to ale s komerčným úmyslom, skôr pre potešenie a zábavu. :wink:

A keď už táto téma, občas mi napáda myšlienka, že keď urobím nejaký model, aké pracné by to bolo, z toho spraviť akúsi zjednodušenú verziu. Viem, že nie všetci si trúfajú lepiť príliš detailné veci, pričom tie predlohy ich možno aj oslovujú. Z komplikovanejšieho je možno ľahšie zjednodušovať, ako opačne. Ale nemám ešte žiadnu konkrétnu predstavu, to sú iba ďalšie úvahy z voľnej chvíľky.. Najprv treba niečo dokončiť, potom možno špekulovať ako ďalej :)

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 17 Nov 2025 17:22

Ak to raz bude komerčne dokončené, ja si to určite kupim a robiť to budem v 25-ke so zalepenou kapotou bez motora :haha:
Kľudne by som aj betu lepil, ale nechce sa mi rezať závity na ventily kolies :bad smile: :P

Return to “Projekty // Projects”