TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Sanitka MB 210 D / 1:32 / E+Z, Ladislav Jakubčo

Moderator: iconmaster

LaBa | 45
Name: Ladislav Bachorec

Sanitka MB 210 D / 1:32 / E+Z, Ladislav Jakubčo

Postby LaBa » 18 Nov 2025 13:51

Tento model som začal lepiť už dávnejšie, ale akosi som nenašiel čas na to hodiť to na fórum. Chcel som si zlepiť niečo jednoduchšie na pár večerov a nabrať síl na Dorniera. No to som nevedel čo ma čaká :dribble:
Model vyšiel v časopise Elektrón Zenit, ale pre lepenie som si zvolil model vydaný v knihe vystrihovačiek (je to na lepšom papieri).

Začal som rámom podvozku. Nič zložité, ale keď nesedeli dĺžky oblúkov šípil som problémy.

Pokračoval som prvou stranou karosérie. Tu to bolo s presnosťou jednotlivých dielov horšie a spodný diel som musel v strednej časti skracovať aby to vošlo do výrezov na blatníky.

Na podvozkový rám som prilepil výstuhu karosérie a k celku prilepil pravú stranu karosérie. No nech som sa snažil ako som vedel napasovať karosériu podľa rysiek na ráme nešlo. Karoséria je proste v prednej časti dlhšia a oblúk so svetlami proste prilepiť na rám nešiel.

Rovnaké problémy aj na ľavej strane.

Do karosérie som vlepil vnútorné blatníky a zhotovil som časť podvozku s prednou nápravou. Horné ramená prednej nápravy sa na vyznačené miesta vôbec nedali prilepiť tak som zálepky odstrihol a prilepil ich na tupo k blatníkom.

Po tomto ma už prešla chuť a odložil som to bokom. Uvidím kedy sa k tomuto dielu vrátim.

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Re: Sanitka MB 210 D / 1:32 / E+Z, Ladislav Jakubčo

Postby petopato » 18 Nov 2025 14:30

Divné, že vydajú model, ktorý nezlepia skúšobne, potom sa celkom kľudne môže stať, že si to nejaký mladý, začínajúci modelár skúsi zlepiť a ani nevie, že chyba nie je v ňom, len ho prejde chuť a už nikdy sa nepokúsi nič zlepiť, lebo si myslí, že na to nemá...

Nyctophile | 44
Name: Juraj

Re: Sanitka MB 210 D / 1:32 / E+Z, Ladislav Jakubčo

Postby Nyctophile » 18 Nov 2025 17:46

No škoda, lebo to vyzeralo zaujímavo. Ale v Elektrón Zenite vyšlo pekných pár frustrujúcich kúskov. Na akúsi alpskú lanovku a stavebný stroj UNC sa proste nedá zabudnúť. Toľké nervy! ... Dornier sledujem!!!
Sapientia melior auro

Return to “Automobily verejných služieb // Public Services' Vehicles”