TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Lietadlo na beziacom pase :)

Vzlietne?

Ano
40
66%
Nie
21
34%

Total votes: 61
jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Re: Lietadlo na beziacom pase :)

Postby jozkin » 05 Oct 2008 00:28

Mas stastie, ze uz neucim, toto boli fantasticke cievky na pokusy na fyzike, niektori fyzikari by sa za nimi umlatitli a ty ich takto likvidujes... Ale kedze uz neucim, tak je skvele, kde vsade modelar nachadza pouzitelny material :big smile: :P :)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

Rado-Wan | 34
Name: Radovan

Postby Rado-Wan » 05 Oct 2008 01:32

podla mna to lietadlo vzlietne.... lahka otazka.....Primitívna otazka :P :P
ved lepime pre radost :)

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 05 Oct 2008 11:23

Ja sa spýtam samej najvyššej .... našej fyzikárky :beated:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 20 Jun 2015 11:31

Fito, chvíľu to trvalo, ale už o tom píše aj DenníkN:
https://dennikn.sk/163771/dobre-poznate ... ym-smerom/

A vzlietne ;-)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 21 Jun 2015 07:35

Mna na tom zaujala dalsia vec. Zamyslel sa niekto nad tym co urobi to lietadlo ked sa vznesie? :)
Kym je na pase je jeho rychlost voci zeme nulova, ked sa vznesie tak ho to co katapultuje z nulovej rychlosti voci zeme na aku rychlost? Asi sa vznasat nebude,ze? Slusny mazec. Vrrrrrr suruje pas a zrazu paf a lietadlo nikde :)

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 21 Jun 2015 08:15

Lietadlo sa vznesie jedine ak bude mať dostatočnú vzletovú rýchlosť, čiže krídla budú mať dostatočný vztlak. Inak nevzlietne nikdy. A ja keď dám na dráhu lietadlo a dám mu plný kotel, tak sa začne pohybovať smerom dopredu a je úplne jedno ako rýchlo sa pohybuje vzletová dráha opačným smerom.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 21 Jun 2015 08:22

Halo :victory:

No nevzlietne. To je nieco ako muchy zalepene na ploske. Ani to nevzlietne. Ten prvy fyzik je asi kusom rozumnejsi ako ten druhy - ten mi pride ako ucitel zo sociku. Keby to tak bolo ze pas a lietadlo leti, tak to mozu startovat bez rozbehu z fleku - usetrene nenormale koruny za udrzbu. A myslite ze spolocnistisu blbe jak ten "fyzik"?? No hodit na to patent a fyzike sa uz nebude veno at do konca zivota :victory:
To je ako ze co bolo skor ze vajco ci kura?? A je to jednoznacne ze vajco :victory:
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 21 Jun 2015 10:05

Mna na tom zaujala dalsia vec. Zamyslel sa niekto nad tym co urobi to lietadlo ked sa vznesie? :)
Kym je na pase je jeho rychlost voci zeme nulova, ked sa vznesie tak ho to co katapultuje z nulovej rychlosti voci zeme na aku rychlost? Asi sa vznasat nebude,ze? Slusny mazec. Vrrrrrr suruje pas a zrazu paf a lietadlo nikde :)
Veď to. Treba si uvedomiť, že pohyb nijako neovplyvňujú kolesá lietadla.
Keď spustíš motory, lietadlo sa hneď začne pohybovať dopredu vo vzduchu...
O zem sa len opiera...
Tým pohyblivým pásom s tým nič nespravíš. To, že na páse bude mať nulovú rýchlosť voči zemi je blbosť....
Do konca v teoretickom prípade si viem predstaviť aj možnosť (ak by sa kolesá ideálne dokázali otáčať bez trenia...),
že ak by si rozbehol pás pod tým lietadlom (ani motory by nemuseli byť zapnuté), začali by sa otáčať kolesá, ale lietadlo by ostalo stáť (voči zemi a vzduchu...).
(postav si nejaký kočík na koberec a ten potom šikovne rýchlo z pod neho vytiahni... a uvidíš, či kočík ostane na mieste, alebo ti rozbije ksicht.. :P )

Z toho vyplýva význam aj Terenkozovho patentu: problém nie je v tom, že by lietadlo z toho pásu nevzlietlo, ale ten, že ten pás by musel byť rovnako dlhý ako je štartovacia dráha teraz...
A to by na nákladoch určite nič neušetrilo...
:wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

huvikseen | 38
Name: Peter

Postby huvikseen » 21 Jun 2015 12:05

toto myslim riesili v myth busters. im vzlietlo, aby nevzlietlo by vzduch musel prudit opacne v smere jazdy. (preto v proti vetre lahsie vzlietne.) na pase sa akurat budu kolecka krutit rychlejsie

group b | --
2K+
Name: Tomáš

Postby group b » 21 Jun 2015 15:58

Pokud motory vyvinou energii potřebnou pro vzlet, ale ta bude eliminována stejnou energií protiběžného pásu, pak letadlo stojí na místě a na křídla nepůsobí žádné vztlakové síly, které by ho udržely ve vzduchu, takže nevzlétne.
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem

Return to “Rest room // Rest Room”