Mimochodem, přidal jsem další tut o svinutých dílech. TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Diskusia - Rhino
Moderator: iconmaster
Re: Navody - Alin
No, to na mě tak někdy příjde, a na českém foru mě nadzvedlo, že v Rhinu nejde udělat bombírované kolo.
Mimochodem, přidal jsem další tut o svinutých dílech.
Mimochodem, přidal jsem další tut o svinutých dílech.Re: Navody - Alin
K tym zmotanym dielom - nejak mi uslo podla coho nastavujes pocet zavitov spiraly? Odhad, ci som len slabo cital?
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Počet závitů je daný průměrem dílce, ale není důležitý, důležitá je síla papíru a ta se nastavuje ve stavovém řádku jako stoupání a jeho velikost 0.3mm. Začátek stoupání je cca 0,3mm od drátu nohy a konec se nastaví přez celý objekt. Jednoduše tažením myši. Muže být i větší přesah, potom se to stejně ustřihne.
Alin díky za názorné tutoriály. Keď už si taký rozbehnutý, tak by som to chcel využiť
Už dlhšie sa snažím prísť na to, akým spôsobom sa navrhujú také diely, kde sa predpokladá určité dotvarovanie dielu. Mám na mysli napríklad nejaký kvapkovitý tvar (ako má Avia B.534 na trupe), prípadne prechody trup-krídlo...
Dalo by sa niečo v tomto zmysle podniknúť...alebo treba naštartovať vetou...Tak toto Rhino určite nezvládne...
Vďaka.
HlavaXXII
Už dlhšie sa snažím prísť na to, akým spôsobom sa navrhujú také diely, kde sa predpokladá určité dotvarovanie dielu. Mám na mysli napríklad nejaký kvapkovitý tvar (ako má Avia B.534 na trupe), prípadne prechody trup-krídlo...Dalo by sa niečo v tomto zmysle podniknúť...alebo treba naštartovať vetou...Tak toto Rhino určite nezvládne...
Vďaka.
HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi
- Ing. Spendlik | 44
- Name: Tomáš
Na tejto stránke je pár veľmi pekných videí o tom, čo Rhino dokáže. Nie sú to žiadne výukové videá, je to len predstavenie Rhina 4.0. Myslím si, že aj ostrieľaní Rhino používatelia nájdu nové veci.
http://www.rhino3d.cz/clanky/rhino/video-predstaveni-rhina-4-0.html
http://www.rhino3d.cz/clanky/rhino/video-predstaveni-rhina-4-0.html
Tak Rhino to zasa raz dokázal (iný výsledok som samozrejme ani nepredpokladal)
Vďaka Alin. Ja som tak tajne dúfal, že to bude menej komplikované, ale však už keď je návod, tak to snáď zvládnem. Len chce to ešte navyše aj určitú dávku intuície. Tie rezové priamky musia byť kolmice na dotyčnice v danom mieste, alebo sa len tak natiahnu?
Teším sa na ďalši tutoriál (kabína).
Vďaka
HlavaXXII
Vďaka Alin. Ja som tak tajne dúfal, že to bude menej komplikované, ale však už keď je návod, tak to snáď zvládnem. Len chce to ešte navyše aj určitú dávku intuície. Tie rezové priamky musia byť kolmice na dotyčnice v danom mieste, alebo sa len tak natiahnu?Teším sa na ďalši tutoriál (kabína).
Vďaka
HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi
Ono to komplikovaně vypadá, ale v zásadě de o to ten oblý tvar nařezat na optimální plošky, které se dají pospojovat a pak rozvinout.
Ty křivky nemusí být kolmé, jejich směr je podle citu, tam, kde by asi mohl být zástřih.
Tutoriál je dlouhý ale celá operace trvá 5 minut, já to tam rozpitval po kouskách.
Ty křivky nemusí být kolmé, jejich směr je podle citu, tam, kde by asi mohl být zástřih.
Tutoriál je dlouhý ale celá operace trvá 5 minut, já to tam rozpitval po kouskách.
mohli by ste mi prosim pomoct ked som dal rovnihout plochu dalo mi to takto vid na obr. postupoval som podla navodu 4 co je tu vo vlakne od Alina zaco mu ja moc dakujem 

▄︻┻┳═一
"Pokiaľ nám vydrží kyslík, možno sa dožijeme i smrti hladom." Leela
ahoj mne to zrobilo dobre skus ešte raz 

som to skusil uz si x krat
▄︻┻┳═一