TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

HMS Victory /Shipyard/ 1:96

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: HMS Victory /Shipyard/ 1:96

Postby DORIS » 15 Jun 2010 21:54

Fito: Moc děkuji za rady, Tvoje provedení plachet je parádní, líbí se mi to. No budu zkoušet, látky co mám doma, se moc na vytahování nitek nehodí, takže budu hledat dál. Zatím nechám plachty na kutru, jak jsou, a až se něco podaří zmáknout, přehodím je.
Jsem těsně před finišem, přibývá spousta jemných detailů, které skoro nebude ani vidět, ale právě ony podtrhnou ještě víc propracovanost modelu. Pár hodin jsem dnes vyráběla smotané lanoví kolem uvazovacích kolíků s pocitem, že to bude rychle hotové, ale jak jsem zjistila, mám tak sotva třetinu..... :beat brick:
Kutr dostal menší kladky a natáhla jsem lanoví/spouště ráhen tentokrát správným způsobem, přibyla smotaná vlečná lana a začínám pracovat na sudu s pitnou vodou, který byl součástí člunů spuštěných na vodu.
Takto vypada model nyní, jako bonus přikládám snímek lodi za soumraku:
Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Image
Doris

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 17 Jun 2010 21:44

DORIS wrote:jako bonus přikládám snímek lodi za soumraku:

A PRESNE NA TOTO SOM SA TEŠIL :vicotry: :vicotry: :vicotry:

BTW, ohľadne preťahovania nitiek sa kukni na koniec vlákna Ark Royal - tam to je. Je jedno, AKÚ dlhú niť ťaháš, ide o spôsob, AKO ju ťaháš. Musíš po kúskoch, nie celé centimetre naraz, ja som tak ťahal asi 25 cm vlákna, a neprasklo mi ani jedno. :wink: A to som použil presne fitov spôsob.

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

DORIS | --

Postby DORIS » 19 Jun 2010 11:30

Včera jsem vyrobila první sud, který umístím do šalupy. Zvolila jsem si vlastní techniku jeho výroby. Základ je válec vyrobený z papíru, na který jsem od středu lepila úzké proužky a k okrajům jejich vrstvu ztenčovala až do "ztracena", tak se vytvořil typický soudkový tvar. Po vytvrdnutí lepidla přetřeno plničem v několika silnějších vrstvách. Opět ponecháno vytvrdnout a přebroušeno smirkem. Povrchová úprava je řešena polepem fóliemi, nastříhala jsem si proužky, které jsou přes prostředek vypouklé. Po jejich nalepení jsem přesahy fólií na krajích odstřihla - viz druhý rozdělaný soudek na fotkách. Doplnila jsem dno a víko a přidala čtyři obruče, všechno opět z fólií.
Image
Image Image Image Image

Jano, díky za rady, budu to zkoušet dál. Zatím mi to nejde, asi je to fakt nevhodná látka pro takovou úpravu.
Doris

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 19 Jun 2010 12:05

na tych sudkoch mi moc nesedia tie krajne obruce, pretoze drevo sa ohybalo do "obluka"
a tvoje maju na kraji nie kuzelove obruce, ale valcove, aspon mne to dost bije do oci
(ak sa na lodiach pouzivali take, nic som nepovedal, ale ja som videl iba take, co su tu na klikacich obrazkoch)

Image Image Image Image Image
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

DORIS | --

Postby DORIS » 19 Jun 2010 12:33

Jj, máš pravdu, jak teď na to koukám, mám je špatně. Díky za upozornění a obrázky. U dalších sudů to budu řešit jinak.
Doris

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 19 Jun 2010 13:32

za málo :wink: len ja s takými vecami prichádzam do styku, preto mi to udrelo do očí, napr. na tie vaše "laná a kladky"
môžem čumieť doblba a nehovorí mi to nič, podobne ako lokomotívy, to je kopa železa s menšou kopou železa na sebe :girl:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

DORIS | --

Postby DORIS » 20 Jun 2010 17:37

Dámy a pánové!
Je mi ctí a potěšením Vám oznámit, že dnes 20.6.2010 jsem v odpoledních hodinách dokončila po téměř devíti měsících velmi intenzívní práce HMS Victory. Byla to chvilkama celkem fuška a některé pasáže mi připadaly jako nekonečná práce, avšak díky Vaší skvělé podopoře, námětům, radám a spolupráci se nakonec vše povedlo a mám z výsledku opravdu radost. Když jsem v září 2009 stavbu Victory začínala, počátky byly docela skeptické, avšak s příchodem na tyto stránky jsem opět cítila radost a touhu pokračovat dál. Victory jsem stavěla skutečně s velkou chutí a práce mne bavila, což se odrazilo i na samotném výsledku. Oproti dříve postaveným modelům je tato Victory mnohem dál v kvalitě provedení a použitých technologiích, ač vždy by to šlo udělat ještě líp a eliminovat některé chyby. Věřím, že získané zkušenosti budu moci zúročit u dalších modelů a že zde popsaný postup práce pomůže i dalším lidem, kteří budou hledat náměty při stavbě plachetnic. Postupně převedu užitečné návody do sekce studovny, kde je najdete v přehledné podobě.
Celkový počet hodin, které jsem nad Victory strávila, přesahuje odhadem 2000hodin. Pracovala jsem na ní velmi intenzivně, některé dny i více jak 12 hodin, často i dlouho do noci. Plachetnice je cca 110cm dlouhá, 80 cm má na výšku a cca 40 cm měří v nejširším místě přes hlavní ráhno. Hmotnost včetně stojanu čítá přes 4 kg. Osvětlení zajišťují žárovičky a LED diody zapojené do třech samostatných obvodů a na hlavním stěžni je ještě jedna LED zapojená zvlášť ke knoflíkové baterii.
Připravím podrobnou fotogalerii snímků hotového modelu a vložím je sem.
Ač je model oficiálně dokončen, mohou se na něm objevit drobná vylepšení, které mne časem napadnou nebo příjdou z Vašich námětů.
Na závěr bych ráda poděkovala Vám všem, kteří jste se mnou sdíleli stavbu Victory. Bez Vás bych ji nikdy takto nezvládla a velice si Vaší podpory vážím! :girl:
Image
Image Image
Dokončený model naposledy na pracovním stole
ImageImage Image Image
Last edited by DORIS on 22 Jun 2010 12:01, edited 1 time in total.
Doris

Zavislak | --
† 17.08.'12
Name: Ondrej

Postby Zavislak » 20 Jun 2010 17:50

Model je ...( to sa ani nedá napísať ). Obrovská gratulácia k dokončeniu.

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 20 Jun 2010 18:13

:dribble: gratulujem ku dokončeniu krásneho kusa modelu.. máme sa čo učiť...
Papierový člen plastikového klubu

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 20 Jun 2010 18:36

Ja už som Ti to raz napísal: modely robíme my, Ty staviaš umelecké diela. Skláňam sa, gratulujem a teším sa na ďalšiu lodičku. :vicotry:

Return to “Námorná technika // Watercrafts”