Stroj Wespe je samohybná houfnice přestavěna na podvozky PzII. Tento tank již nevyhovoval ani proti partizánům a tak byl stažen pro přestavění na samohybné dělo. Samotná houfnice pochází ještě z dob 1. světové války, disponuje ráží 105mm a dostřelem až 10 km. Stroj byl určen pro palebnou podporu, nikoliv pro přímé setkání s nepřátelskými tanky. z toho plyne fakt, že zásoba 32 nábojnic byla výhradně typu HE a nástavba byla slabě pancéřována.
Podvozek tanku byl výrazně upraven. Motor byl přesunut doprostřed, pracoviště řidiče posunuto vpřed, proto musela být pro jeho hlavu vytvořena "kaplička" v přední části. V zadní části pod podlahou je umístěna nádrž 200 litrů. Posádku tvořilo 5 Helmutů. (když vidím ty rozměry, tak se pěkně mačkali)
Z plánovaného počto 1000ks bylo nakonec realizováno 662 jednotek, protože továrna na Wespu byla na polském území a dorazivší Rudá armáda nejevila o pokračování výroby zájem.
Vystřihovánka má 8 stran A4 dílů a 4 strany návodovek + nějaké obrázky na obálce. Podle prvního ohledání nejsou návodovky nic moc, ale co bysme asi chtěli ne?
Kamufláž je zajímavá (nevím jestli reálná, nehledal jsem) má naznačené opotřebení a zašpinění. Dá to nějakou práci při retuši, ale myslím že to bude vypadat dobře.

Stavba je zahájena kostrou. Dal jsem si tu práci a vyrobil vlastní sendvič 1mm a můžu říct, že se to vyplatí. Dobře se krájí a nerozpadává se.
chybky
- otvor pro žaluzie v dílu W10 je špatně, musíte to vyříznout podle obšívky
- díly W8 a W11 jsou prohozeny
Vůbec díl W10 je pěkně vypečenej a žádá úpravy. Naštěstí vše je v oblasti zkracování a pasování, takže pohoda. Jo a ty žaluzie a kastlík pod kanón si tam vlepte před přilepením tohoto dílu.
Následuje obšívka

Zde žádné zásadní problémy.
a v krabce čekají závěsy kol

Chtěl bych to slepit ze tří vrstev, to se mi zdá ideální. Česká kladívková čtvrtka má 0.3 mm, takže buď dokážu slepit tři k sobě (0.9mm) nebo vzít krabici od dortu (0.5) a oblepit ji z obou stran čtvrtkami (dohromady 1.1) 
Jediná nevýhoda je veľká spotreba kanclákov, ale tie sa nejak nájdu