TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 NTH /vladaZ/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Tatra 815 NTH /vladaZ/ 1:32
ten vrchní válec je jen obal a jinak co jsem koukal,tak na většině návěsů jde nejširší válec plunžru od spoda a je to i logické pro jeho největší pevnost,ale mohu se plést. 

- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Ano ano, doost dobru hovadinu som tu napisal
Ten siroky valec hore je iba kryt, a piest sa vysuva zo spodu, t.j. najvacsi piest je uchyteny k podvozku. Ako pise Mory je to dost logicke, dokonca keby to bolo opacne bolo by dost problematicke zapojit aj hydrauliku na vyklapaciu korbu
Ten siroky valec hore je iba kryt, a piest sa vysuva zo spodu, t.j. najvacsi piest je uchyteny k podvozku. Ako pise Mory je to dost logicke, dokonca keby to bolo opacne bolo by dost problematicke zapojit aj hydrauliku na vyklapaciu korbuRe: Tatra 815 NTH /vladaZ/ 1:32

Trochu sa zapojím aj ja do debaty o piestoch.
Ked sa pozriete na fotku predlohy trochu lepšie je tam vidieť že najväčšiu šírku má piest dole a do hora sa steňšuje . Vrch je len kryt piestu preto je taký široký ako hovorí aj Icon.
Takže ja si myslím že by si mohol ten piest prerobiť lebo to vyzerá čudne .
iconmaster wrote:...keby to bolo opacne bolo by dost problematicke zapojit aj hydrauliku na vyklapaciu korbu
To je presne to koli comu sa mi to cele nezdalo - ak by aj tahali hydrauliku opacne, tak by musela ist na druhy koniec korby a potom spat, lebo tam by bolo miesto ohybu...
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Dnes přináším fotky hotového modelu.
Čistě silou vůle jsem ho dotlačil do finále. Přes různé starosti chuť k lepení odcházela a čas běžel.
Nyní jsem tady s výsledkem. Takto jsem si nějak představoval model, když jsem na něm začal dělat. Tatřice je dost choulostivá, již transport na focení zanechal první stopy. Asi ji moc často stěhovat nikam nebudu.
V hlavě se mi rodí další myšlenky a nápady, ale nejsou ještě tak silné, že bych k něčemu zasedl. Budu zase chcíli odpočívat.
Prázdninové oslabení máme doufám za sebou a už zase snad začnou přibývat nové modely.
Prohlédněte si první fotky modelu v celku, které pouštím na veřejnost.

Až najdu vhodnější exteriery, udělám ještě nějaké obrázky.
Zdraví VZ
Čistě silou vůle jsem ho dotlačil do finále. Přes různé starosti chuť k lepení odcházela a čas běžel.
Nyní jsem tady s výsledkem. Takto jsem si nějak představoval model, když jsem na něm začal dělat. Tatřice je dost choulostivá, již transport na focení zanechal první stopy. Asi ji moc často stěhovat nikam nebudu.
V hlavě se mi rodí další myšlenky a nápady, ale nejsou ještě tak silné, že bych k něčemu zasedl. Budu zase chcíli odpočívat.
Prázdninové oslabení máme doufám za sebou a už zase snad začnou přibývat nové modely.
Prohlédněte si první fotky modelu v celku, které pouštím na veřejnost.

Až najdu vhodnější exteriery, udělám ještě nějaké obrázky.
Zdraví VZ
Paráda, krásny model.
Keby si to trocha zašpinil tak to nerozoznám od predlohy.
Keby si to trocha zašpinil tak to nerozoznám od predlohy.
Nadhera!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Velmi dobre viem, ake je ked ti uz chyba len kusok do konca, ani tak sa nechce do toho. Ale som rad, ze si to dotiahol, vznikla z toho krasna suprava! Gratulujem 

Parádna prácička, gratulujem

Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov