TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

SdKfz 234/2 PUMA /MODELIK/ 1:25

Moderator: Oliver

Jaaa | --
Name: Janek

SdKfz 234/2 PUMA /MODELIK/ 1:25

Postby Jaaa » 16 Oct 2010 13:03

Pustil som sa do tohoto krásavca aj ked mi je jasné že to bude trápenie.
Pri troche snahy a improvizácie to snád zvládnem.

Image

Začal som koliesami,zatial bez vzorku.Po šiestom som to vzdal,eštéééé tri :cry:

Image

Na uklidnenie som odskočil na vnútro,no to je dielo.Zatial som skúšal obšívku len tak priložit,nic moc.
Bud je to moja chyba,či výrobcu?Ono je to asi jedno,kabátik mi aj tak vôbec nesedí(farba).Moc mna láka Afrika (piesková).Neviete náhodou či stihli pár kusov nahodit na žlto?

Image Image

Paly | 39
Name: Paľo

Re: SdKfz 234/2 PUMA /MODELIK/ 1:25

Postby Paly » 18 Oct 2010 19:15

Ahoj, ak ten model robil Waldemar Rychard tak az take trapenie to nebude :D ......to keby si videl model od Modeliku Sd.Kfz. 250/1 tak by si zaplakal...meno autora si nespomeniem.....ale tak som sa na model tesil a sam som sa neskutocne odrbal- zlepil som motor, komplet veci do interieru, kadejake zlozite drobnosti- a pridem ku pancieru a predelu motora od bojoveho priestoru........ a pol centimetrove chyby..........totalne nanic, skoda roboty a nervov....
Ja mam doma 1:76 plastovy model ale je to osemkolka s otvorenou nastavbou a 75mm kanonom L48, a je to verzia z Afriky... 234/2 Puma mozno tiez este stihla aspon Tunis :D isto ti dakto poradi
Live hard, ride easy.

labka | --

Postby labka » 19 Oct 2010 10:15

ahoj..
tu na tejto stránke môžeš nájsť info k tvojej Pume: http://www.panzernet.net/panzernet/stra ... ech234.php
a http://www.panzernet.net/panzernet/stra ... la/234.php

cez Fita som si objednal rovnaký model od Modelíku, takže tvoju prácu budem veľmi pozorne sledovať.. budem ti vďačný za každý postreh zo stavby :look down: .

Jaaa | --

Postby Jaaa » 21 Oct 2010 20:22

Puma sa zvolna začína podobať predlohe,ide to zťažka ale ide to.Labka dakujem za tie okazy a porozmýšlaj nad tou SS.Paly máš pravdu,ono že to trochu nepasuje môžem podakovat hlavne svojej šikovnosti.Hlavné je že stavba pokračuje podla plánu.Tie orezané hrany to nič nieje,ono to bude pieskové.Asi takto.

Image

A toto je moje dielko:

Image ImageImage

Jaaa | --

Postby Jaaa » 26 Oct 2010 19:47

Zvolna som sa putil do podvozku.Puma bude na podložke,tak trocha hrbatej,kolesá pekne rovno na cestičke mna moc nelákajú.Vznikol tu trocha problém,nemôzem prísť na to ako sa podvozok choval v teréne,hlavne kolesá a ich sklon.No co už,tu je pár fotiek:

ImageImageImage

Jaaa | --

Postby Jaaa » 28 Oct 2010 21:34

A je to zasa plasták,teraz sa objavili chyby.A moooc :red: Budem musiet tmelit a drúsit.

ImageImageImage

Další model už určite nebudem prefarbovat.

ivant | 49
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 28 Oct 2010 21:54

ahoj pri prefarbovanom modely treba viac dbat na presnost lebo potom to všetko vidno ,ale to ty vieš :wink: ja len že som už dlho nič nenapísal :P

Jaaa | --

Postby Jaaa » 02 Nov 2010 11:01

Stavba zvolna pokračuje,momentálne tvorím odreniny a škrábance.Musím uznat že model po tej deštrukcii trocha ožil,ale stále to nieje ono.Šak posúdte sami.

Image Image Image Image Image

Jaaa | --

Postby Jaaa » 05 Nov 2010 12:23

Pribudlo znova pár drobností.Tie kolesá,to je hrúza,ešte dve a mám od nich pokoj.Tú rezervu som skúsil schovat do celty,ešte to nieje konečné riešenie.Nechám si to prejsť hlavou. :bad smile:

ImageImageImageImageImage

labka | --

Postby labka » 05 Nov 2010 12:53

mne sa tvoj model zatiaľ veľmi páči.. akurát jedna výhrada vyzerá to, že máš nalepenú mrežu nad motorom nalepenú opačne.
v tomto odkaze je o tom viac:
http://www.papirovemodelarstvi.cz/forum ... 7444827850
staviam si tento model tiež, ale zatiaľ som stále len vo fáze podlepovania a vyrezávania základnej vane :red: .. pracujem na tom len cez víkendy..

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”