TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Px48 /Modelik/ 1:25 - by Elefant
Re: Px48 /Modelik/ 1:25 - by Elefant
ahoj tie matky to su lasery 

Mas to paradne a ak by ta zas ten sused plastak isiel prehovarat, ze to mas premalovat, ako pri 52ke tak ho niekam posli a dabojuj to takto!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Olala, prima primisima, fajnová prácička. Chtěl jsem se zeptat Elefante, ty detaily jsou součástí šmikajdy, nebo sháníš ještě nějaké pohledy a nákresy z jiných zdrojů, např. internet nebo nějaké publikace? Máš to vždy totiž perfektně vydetailované, a to je to, co mne vždy fascinovalo na modelech, to jsou ty pravě třešničky na dortu. 

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
Zdravím.
Miro neboj,stavím přesně podle vystřihánkové předlohy
Součástí šmikajdy nejsou.Vše je podle předloh a internetu.Hodně se inspiruju polskými modeláři,jako Niki 68,Precizny atd.A taky podle plastikových fo'r,na plasťácích jsou ty detaily propracované,takže můžu opisovat
Dole jsou fotky přikladu co je ve šmikajdě a co jsem předělal .
Tady je ta pravá strana ze šmikajdy a předělaná
A tady je kotel s ventilama (ještě toho spousa ale chybí)

A boční ventily
No a dnes jsem pracoval na prosklení boku budky,při přetíraném modelu je to dost na hlavu,každá vrstva se musí barvit zvlášť

A nějaké ty budíky

Miro napsal:
a ak by ta zas ten sused plastak isiel prehovarat, ze to mas premalovat, ako pri 52ke tak ho niekam posli a dabojuj to takto!
Miro neboj,stavím přesně podle vystřihánkové předlohy
Balu11 napsal:
Chtěl jsem se zeptat Elefante, ty detaily jsou součástí šmikajdy, nebo sháníš ještě nějaké pohledy a nákresy z jiných zdrojů, např. internet nebo nějaké publikace?
Součástí šmikajdy nejsou.Vše je podle předloh a internetu.Hodně se inspiruju polskými modeláři,jako Niki 68,Precizny atd.A taky podle plastikových fo'r,na plasťácích jsou ty detaily propracované,takže můžu opisovat
Dole jsou fotky přikladu co je ve šmikajdě a co jsem předělal .Tady je ta pravá strana ze šmikajdy a předělaná
A tady je kotel s ventilama (ještě toho spousa ale chybí)
A boční ventily
No a dnes jsem pracoval na prosklení boku budky,při přetíraném modelu je to dost na hlavu,každá vrstva se musí barvit zvlášť
A nějaké ty budíky
Mňamka, s těmi okny potěš Pán Bůh, už se vidím, jak se toho budu někdy v budoucnu vztekat. Vím, že hodně modělářů používá oboustraně lepící pásku, chtěl bych zkusit to lepit transparentním silikonem, z veteriny mám injekční stříkačky, mají opravdu lehounký chod pístu a když bach na to nasadil jehlu, aby to dělalo jen malé kapičky, tak na to lepení průhledné folie by to mohlo fungovat. Uvidíme. Ale máš to moc fajnové Elefante. 

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
ELEFANT wrote:A nějaké ty budíky
To aby pán rušňovodič nezaspal ;)
Inak paráda, ako vždy.
Tak tohle mne vždycky na modelech tak trochu fascinovalo, právě ty titěrnosti, detaily, kdy už to musíš dělat pod lupou, tedy alespoň já, přeci jen už ty oči nejsou tak dobré. Na tohle se vždy těším, zažeru se do toho a přestanu vnímat čas.
Právě takoví lidé jako jseš Ty jsou pro mne dopingem k téhle práci. Opět moc pěkná práce. 
Právě takoví lidé jako jseš Ty jsou pro mne dopingem k téhle práci. Opět moc pěkná práce.