rád bych i zde u Vás na fóru prezentoval stavbu modelu tohoto hradu. Úvodem chci napsat, že tento model dělám proto, že mě o to požádal kamarád Knox, a já mu to slíbil. To jsem ale netušil, co mě čeká.
Spolu se mnou tvoří modelářský tým ještě Knox a pomoc přislíbil také TEO. Moje část práce je konstrukce vystřihovánky, lepení plné bílé verze, barvení, návody a náv. kresby. Knox se stará o shánění podladů, texty a historii hradu (později sem doplní), bude lepit jen některé části bílého modelu (aby vyzkoušel jestli je to slepitelné) a také bude lepit plnou barevnou verzi. TEO bude mít na starosti odzkoušení a doladění případných laserových doplňků na bílé verzi a také bude lepit plnou barevnou verzi. Tolik o našem tvůrčím týmu. Není však vyloučené, že mezi sebe časem někoho nepřibereme.
Při konstrukci budu vycházet z pořízených fotografií, videozáznamů a hlavně z výkresové dokumentace, kterou Knox obstaral na památkovém ústavu v Praze.
A co vlastně budeme stavět

(autoři fotek: Knox, Alda C., letecké snímky poskytl kastelán hradu pan L. Frencl)