TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Liebherr 586 2Plus2 /mory & iconmaster/ 1:50 - by pisho66

Moderators: iconmaster, braintech

pisho66 | 42
Name: Martin

Liebherr 586 2Plus2 /mory & iconmaster/ 1:50 - by pisho66

Postby pisho66 » 18 Jan 2011 19:56

Zdravím všetkých.
Tak sa aj ja pripájam k stavbe tohto skvelého stroja ale v mierke 1:50. Čo je moja oblúbená mierka. A ďakujem autorom za skvelú možnosť si to vyskúšať postaviť.
Po pokusoch výroby paterokartónu som si spravil nové kartóny s herkulesom. Neviem prečo sa mi to nepodarilo, asi bolo zlé lepidlo, alebo čo. Papier sa mi rozpadol. Tak som začal úplne odznova. Natrel papiere herkulesom, vyhladil a zaťažil. S nimi sa mi pracuje dobre.
Teraz mi schne väčšie množstvo podlepovaných vecí, tak volný čas využijem na prezentáciu.

Image Image Image Image

Stavba zatiaľ poračuje dobre, lepí sa to celkom dobre až na niektoré drobnosti ale to je asi spôsobené tým, že som to zmenšil.
Nasledovať bude stavba ramena, lyžice a diferenciálov.
Last edited by pisho66 on 06 May 2011 17:39, edited 1 time in total.
Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Re: Liebherr L 586 2Plus2 /mory & iconmaster/ 1:50

Postby WanRayen » 18 Jan 2011 21:31

Pekne. Som zvedavý na tu veľkosť. Je dobré porovnávať stavbu jedného modelu v rôznych mierkach. Držím palce.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 18 Jan 2011 23:58

Super! Ako spoluautora, ma to neskutocne tesi ze v poradi uz treti clovek sa do toho spustil, oplatilo sa s tym makat :big smile:

Paterokarton je najelpsi lepit s tycinkovym, vtedy sa tak nekruti a lahsie sa to reze. Skus precitat topic, kde Jozo pisal postup, mozno ti robil problem lepidlo a mozno jeho nespravna aplikacia. Tiez sa mi to nedarilo na zaciatku, chce to troska cviku ale ono to pude, ako sa hovori. Inac da sa aj disperznym, davnejsie som s nim tiez podlepoval.. Vyhody tohto kartonu uvidis az ked sa pojde na farbenie!

Jooj chlapi, tak ma to tesi ze to lepite :vicotry:

pisho66 | 42

Postby pisho66 » 19 Jan 2011 00:09

Vďaka chlapci za povzbudenie. Teraz sa bude tažko zaspávať.
Ico ten topic o výrobe paterokartónu som už párkrát preštudoval a aj dačo poskúšal, presne tak ako bolo písané a zakúpil pár tyčiniek Office Depot glue stick a pri výrobe s herkulesom sa mi zdá, že sa tým vlhkom listy papiera lepšie spoja. No to je aspoň môj názor.
A tými výhodami pri farbený si čo mal na mysli?

ivant | 48
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 19 Jan 2011 00:12

ahoj ani mne prvé pokusi s tyčinkovým lepidlom nevyšli je to o cviku najlepšie lepidlo je kores ale použil som aj pritt ale po nom je papier tvrdčí teraz na ten karton nedám dopustit :wink:

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 19 Jan 2011 00:15

Pred farbenim netreba nijak extra upravovat hrany na takomto kartone, nevytiahnu sa chlpky ako pri klasikej lepenke.

A ta vlhkost moze pomoct ale sposobuje aj deformaciu. Skus si vyskusat aj ine lepidlo, napr. mne sa dobre lepi aj s tycinkami Tesco, len treba to poriadne pretriet, prebehnut aj dvakrat, aby si naniesol dostatok lepidla, potom to spoji..

pisho66 | 42

Re: Liebherr 586 2Plus2 /mory & iconmaster/ 1:50

Postby pisho66 » 21 Jan 2011 16:33

Ico vďaka za tipy, ale aj takto vyrobený kartón sa mi nevlní, lebo ho zaťažím na dva dni a medzi dalšie papiere na odvod vlhkosti a je v pohode. Ale je to zrejme o tom ako si kto spraví bude mať.
No teraz k nakladaču. Už je hotové rameno a lyžica je tiež skoro hotová ešte treba dorobiť zuby a celé to budem musieť trošku preetmeliť aby sa zakryli niektoré dierky. Pri lepení ramena som akurát nevedel ako presne treba nalepiť časti 9dp,l. Myslím v akej polohe, zišla by sa tam nejaká ryska. Nalepil som ich až nakoniec ked som mal skompletované a spojené rameno s lyžicou. Denska vykuklo trochu slnko tak som to odfotil, aby som nezaostával, no posúdťe sami:

Image Image

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 21 Jan 2011 16:43

Mas to super! A mas pravdu, neoznacil som polohu tych dielov 9d. Uz robim supis chyb, a potom to vsetko opravim do verzie 1.2 :wink:

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 21 Jan 2011 16:45

Pekne to máš.

Vďaka za upozornenie na diely.

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 21 Jan 2011 16:53