TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Bn2t Freudenstein /Modelik/ 1:25 - Martinus vs. samo
Re: Bn2t Freudenstein /Modelik/ 1:25 - Martinus vs. samo
To, to...tie mury ma zaujimaju, sto eto wurstol? Nemozem to nahradit napr. sadrou, alebo herkulesom s niecim zmiesanym?
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
ha! uhádol som, výška mi pasovala presne (prsty čo najviac natiahnuté s tým, že posledné články boli vodorovne)toudi_sk wrote:toľkoto: (ukazuje vzdialenosť medzi palcom a ukazovákom pravej ruky)samo wrote:Zdravím, môžte odpovedať na otázku: Aká je výška podložky pod model Freudensteina?

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Je dobojováno a ani to tak dlouho netrvalo
První polský model model jsem zdárně dokončil ve vcelku šíleném času, ale je to za mnou. S výsledkem jsem spokojený, nic lepšího jsem nikdy neslepil, ale ono je to i tím, že jsem dosud lepil hlavně ABC/Albatros a to se s tímhle nemůže srovnávat.
Co se týče stavby, tak podle mě tohle patří k jednodušším polským modelům, nejsou tady žádné divoké tvary, rám tvoří pár kartonů slepených dohromady, na žebra kotle pomůže kružítko a těch pár tvarových žeber pro kabinu snad každý zvládne.
K chybám na modelu - k tomu co napsal Samo bych ještě dodal, že není očíslován díl 15 (paprsky kol) a tak u něj není ani uvedeno, čím se má podlepit. Já jsem podlepil na 1mm, ale zpětně se mi zdají paprsky moc mohutné, asi tam patří 0.5mm. Jinak se dá model slepit naprosto v pohodě, jako první (komerční) polák zcela ideální.
K mým chybám na modelu. Ta největší je chyba v geometrii rámu, je to vidět při pohledu zezadu. Tady jsem si naběhl při barvení drátů, původně ten rám byl slepený rovně. Jak jsem ale nabarvil osičku pro brzdy, tak mi nešla do původní vyražené díry, kvůli barvě to nabylo. Tak jsem ji tam natočil silou a zalepil vteřiňákem. KDyž jsem se pak na to ráno podíval, šel jsem do mdlob, jak se to celý zkroutilo. Rozebrat to nešlo, srovnat taky ne, tak jsem aspoň vypodložil tu desku, co se na to lepí, abych neměl nakřivo celou kabinu. Od té doby jsem pak všechny díry pro barvené dráty protahoval ještě dodatečně jehlovým pilníkem - chybama se člověk učí. No a i další chybky se dají najít
Trochu rušivě působí zvonec, většina patlalů ho na tomto modelu buď přebrousila/přebarvila, nebo nahradila nepapírovým dílem. To u mě jako u ortodoxního čistolepiče nepřichází v úvahu, vzal jsem si příklad z krásné čistostavby této mašinky od Ricleiteho a pokusil se ho taky slepit. Mimochodem z této stavby jsem použil i postup pro lepení kabiny. Možná to tak je i v návodu, ale tomu já nerozumím a tak jsem ho ani moc nestudoval
Oproti Samovi jsem model nijak netunil a je slepený jako čistá krabicovka s použitím všech původních dílů (pravda, jeden dílek mi zbyl, ví někdo který?). Nýty nepovažuju za tuning, s těma už autor počítá, těžko tam někdo nechá ty bilé označené body,vypadalo by to blbě.Bohužel na modelu chybí řetízky na spřáhlech, žádné rozumné se mi nepodařilo sehnat a přes internet je objednávat nechci.
Jinak poté, co jsem si vyzkoušel slepit poláka a zjistil, kolik to dá práce, tak obdivuju všechny, co takový model pak vezmou na výstavu. Většina drobných dílků totiž přímo křičí: "Dotkni se mě a upadnu!". Já už jsem se to na konci bál vzít do ruky, natož to ještě někam vozit autem
Zahájení stavby: 13.8.2010
Ukončení stavby: 4.6.2011
Čistý čas stavby: 280 hodin
Počet dnů lepení: 187 (neodpovídá počtu dní mezi daty, lepil jsem mezitím další 2 modely)
Průměr na den: 1.49 hodiny
Skutečný počet dnů lepení: 95 (z těch 187 dní jsem skutečně lepil 95 dní)
Skutečný průměr na den: 2.91 (pokud už k tomu sednu, lepím průměrně skoro 3 hodiny denně)
Detailní foto

Celkové foto

První polský model model jsem zdárně dokončil ve vcelku šíleném času, ale je to za mnou. S výsledkem jsem spokojený, nic lepšího jsem nikdy neslepil, ale ono je to i tím, že jsem dosud lepil hlavně ABC/Albatros a to se s tímhle nemůže srovnávat. Co se týče stavby, tak podle mě tohle patří k jednodušším polským modelům, nejsou tady žádné divoké tvary, rám tvoří pár kartonů slepených dohromady, na žebra kotle pomůže kružítko a těch pár tvarových žeber pro kabinu snad každý zvládne.
K chybám na modelu - k tomu co napsal Samo bych ještě dodal, že není očíslován díl 15 (paprsky kol) a tak u něj není ani uvedeno, čím se má podlepit. Já jsem podlepil na 1mm, ale zpětně se mi zdají paprsky moc mohutné, asi tam patří 0.5mm. Jinak se dá model slepit naprosto v pohodě, jako první (komerční) polák zcela ideální.
K mým chybám na modelu. Ta největší je chyba v geometrii rámu, je to vidět při pohledu zezadu. Tady jsem si naběhl při barvení drátů, původně ten rám byl slepený rovně. Jak jsem ale nabarvil osičku pro brzdy, tak mi nešla do původní vyražené díry, kvůli barvě to nabylo. Tak jsem ji tam natočil silou a zalepil vteřiňákem. KDyž jsem se pak na to ráno podíval, šel jsem do mdlob, jak se to celý zkroutilo. Rozebrat to nešlo, srovnat taky ne, tak jsem aspoň vypodložil tu desku, co se na to lepí, abych neměl nakřivo celou kabinu. Od té doby jsem pak všechny díry pro barvené dráty protahoval ještě dodatečně jehlovým pilníkem - chybama se člověk učí. No a i další chybky se dají najít
Trochu rušivě působí zvonec, většina patlalů ho na tomto modelu buď přebrousila/přebarvila, nebo nahradila nepapírovým dílem. To u mě jako u ortodoxního čistolepiče nepřichází v úvahu, vzal jsem si příklad z krásné čistostavby této mašinky od Ricleiteho a pokusil se ho taky slepit. Mimochodem z této stavby jsem použil i postup pro lepení kabiny. Možná to tak je i v návodu, ale tomu já nerozumím a tak jsem ho ani moc nestudoval
Oproti Samovi jsem model nijak netunil a je slepený jako čistá krabicovka s použitím všech původních dílů (pravda, jeden dílek mi zbyl, ví někdo který?). Nýty nepovažuju za tuning, s těma už autor počítá, těžko tam někdo nechá ty bilé označené body,vypadalo by to blbě.Bohužel na modelu chybí řetízky na spřáhlech, žádné rozumné se mi nepodařilo sehnat a přes internet je objednávat nechci.
Jinak poté, co jsem si vyzkoušel slepit poláka a zjistil, kolik to dá práce, tak obdivuju všechny, co takový model pak vezmou na výstavu. Většina drobných dílků totiž přímo křičí: "Dotkni se mě a upadnu!". Já už jsem se to na konci bál vzít do ruky, natož to ještě někam vozit autem
Zahájení stavby: 13.8.2010
Ukončení stavby: 4.6.2011
Čistý čas stavby: 280 hodin
Počet dnů lepení: 187 (neodpovídá počtu dní mezi daty, lepil jsem mezitím další 2 modely)
Průměr na den: 1.49 hodiny
Skutečný počet dnů lepení: 95 (z těch 187 dní jsem skutečně lepil 95 dní)
Skutečný průměr na den: 2.91 (pokud už k tomu sednu, lepím průměrně skoro 3 hodiny denně)
Detailní foto
Celkové foto
Gratulujem, takže sa to podarilo. Krásna čistá stavba, ktorú obdivujem. Odteraz už len poliaci?
No parada, takze dobojovane, gratulujem obom este raz!
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Uzasna cista robota a este lepsie foto...tie detaily si vystihol perfektne
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Oné, že gratulujem
.
Máš to parádne, aj s fotením si sa vyhral... Mám kandidáta na budúcu foto mesiaca
. Tak čo, kedy štartujeme ďalšiu paralelku? Jáj (spomína si na nedokončený Mercedes), tak asi nič, mám teraz dačo na robote
.
Ešte jedna fotka mostu, ktorý ma hodne inšpiroval pri tvorbe podložky. Je to železničný most vo Zvolene (na samom začiatku Zvolena v smere z Krupiny):
V stave, keď som už mal podložku takmer hotovú, som si raz cestou cez Donovaly všimol aj druhý, môjmu výtvoru oveľa podobnejší most. Nachádza sa medzi Korytnicou a Liptovskou Osadou na pravej strane cesty. Odfotil som ho však až včera cestou autobusom z Ružomberka, čomu zodpovedá aj kvalita fotky
:

.Máš to parádne, aj s fotením si sa vyhral... Mám kandidáta na budúcu foto mesiaca
. Tak čo, kedy štartujeme ďalšiu paralelku? Jáj (spomína si na nedokončený Mercedes), tak asi nič, mám teraz dačo na robote
. Ešte jedna fotka mostu, ktorý ma hodne inšpiroval pri tvorbe podložky. Je to železničný most vo Zvolene (na samom začiatku Zvolena v smere z Krupiny):
V stave, keď som už mal podložku takmer hotovú, som si raz cestou cez Donovaly všimol aj druhý, môjmu výtvoru oveľa podobnejší most. Nachádza sa medzi Korytnicou a Liptovskou Osadou na pravej strane cesty. Odfotil som ho však až včera cestou autobusom z Ružomberka, čomu zodpovedá aj kvalita fotky
:Re: Bn2t Freudenstein /Modelik/ 1:25 - Martinus vs. samo
vzhľadom na to, ako dlho trvá vytiahnutie mobilu/ foťáku, spustenie a naštartovanie firmware je to dokonalá momentka 

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
moje webové stránky kde naleznete mojí tvorbu - modely nejen automobilů | za obzorem