TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

T478.1 /štefíno - alfa/ 1:25

Moderators: Fito, Oliver

štefíno | 34
Name: Mirek

T478.1 /štefíno - alfa/ 1:25

Postby štefíno » 10 Jul 2011 11:20

Přináším vám sem, co se mi urodilo v Rhinu pod rukama. Účel byl trochu jiný, než papírový model, nicméně papírák by z toho šel udělat. Problém by byl akorát se střechou kabiny, zbytek jsou jen plochy zakřivené do dvou směrů, které jdou vklídku rozložit do 2D. Model je dělán podle továrních výkresů, celkem detailně propracován...si myslím. Hotový je rám, pojezdy, karoserie, interiéry kabin, nyní už chybí jen strojovna, kterou si musím nejdřív nafotit. Po jejím dokončení se konečně přesunu do dalšího rozkládání a mezitím postupného stavění. Stavbu můžete sledovat ve vedlejším vláknu. Ne ani tak, že bych se chtěl chlubit, ale myslím, že z fotek toho kolikrát stavitel víc vyčte než z návodných kreseb. Linky budu dávat vždy sem, do prvního příspěvku, aby to bylo pěkně u sebe :wink: Enjoy

Image
ImageImageImageImage
Last edited by štefíno on 28 Dec 2012 18:11, edited 2 times in total.

Burton | --

Re: T478.1 / 1:25 / Vývoj

Postby Burton » 10 Jul 2011 13:29

Som rad, ze si to dal aj na toto forum. Drzim palce, nech sa dielo podari.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 10 Jul 2011 17:45

paráda a že som tak smelý, kvôli čomu to čmáraš do 3D? aby som vedel, čomu vďačíme za takýto chvályhodný počin (šmikajda)
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

štefíno | 34

Postby štefíno » 10 Jul 2011 18:25

Nooo, kvůli čemu. Vlastně...jen tak z nudy :)

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 10 Jul 2011 23:51

Ahoj stefino,

Myslim, ze toudi v jeho prispevku narazal na tuto vetu, a ak nevadi, tak ja sa tiez pridam do radu zvedavcov :P
Účel byl trochu jiný, než papírový model, nicméně papírák by z toho šel udělat.
Co sa tyka celeho totho vlakna, ak sem planujes davat len subory, tak tie by som osobne radsej videl tuna. Ta sekcia je prave na to urcena, navyse je to potom ulozene priamo u nas na serveri, takze to nikdy nezmyzne a rychlo sa to da stiahnut.

Ku modelu - tak tu nie je co komentovat, videl som uz u vas na cpm.cz a je to super. Jedina vec co mi tam nerazala boly tie struny, ale to si tusim uz zmenil.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

štefíno | 34

Re: T478.1 /štefíno scratch/ 1:25

Postby štefíno » 11 Jul 2011 02:37

Já vím, na co toudi narážel. Jak jsem psal, účel byl vytvořit si pro radost 3D model této lokomotivy. A pak mě napadlo udělat z toho papírák. Nic víc, nic míň :)
Co se ýče umístění tohoto vlákna, není problém ho přesunout. No a ty soubory, klidně je budu upínat sem, jen nevím, kolik to bude zabírat. Už teď to má 13,5MB a to ještě nemám skoro nic hotové.A nějak jsem nepochopil , co si myslel těma strunama :)

serpens | 43
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 11 Jul 2011 02:47

O misto sa neboj, toho mame lezatu osmicku :), Vlakno ti teda prehodim (aj subory). A struny, tak tie sa mi zda ze boli na nejakych obrazkoch na moj v kus z prislis tenkeho drotu, ale mozno si to mylim s niekym inym, pripadne s navodovkou, ale tearz sa mi to uz nechce ist hladat. Kazdopadne to vypada luxusne.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 11 Jul 2011 16:02

Já vím, na co toudi narážel. Jak jsem psal, účel byl vytvořit si pro radost 3D model této lokomotivy. A pak mě napadlo udělat z toho papírák. Nic víc, nic míň :)
Som presvedčený o tom, že radosť tým nerobíš len sebe. Ja mám ďalšieho kandidáta na model, hneď ako sa mi podarí úspešne dokopať BRka.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 11 Jul 2011 18:15

nějak jsem nepochopil , co si myslel těma strunama :)
struna-> pružina->pérovanie
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

štefíno | 34

Postby štefíno » 11 Jul 2011 18:23

Jooo, už mi to sedí. Že ty si myslel pérování u ApeXe...
Image
Jinak díky toudi za přeložení :big smile:

Return to “Železničná technika // Railway”