TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Bugatti Veyron /Attimon/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Bugatti Veyron /Attimon/ 1:32
Bugatti je Bugatti, ale toto je VW. Jdu blejt Velebnosti. VW by si zaslúžil za toto skrachovať. Takto sprzniť značku Bugatti. A k modelu. Noooooo neviem niečo mi tam vadí. Modré sklá? Predloha, ktorá nemá dušu? Sorry chlapi Bugatti je moja srdcovka a toto mi trhá srdce.
http://i56.servimg.com/u/f56/17/09/37/49/logo_p13.jpg
Fotky mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk
Fotky mojich modelov nájdete na: http://papierovemodelarstvo.webnode.sk
iconmaster: výkon u autíčok sa počíta trošku inak: sila krát rýchlosť :-)
za silu sa dáva celkový odpor (Newtonové zákony), to je výkon na dannú rýchlosť, alebo silu z krúťaku a to je max výkon
iba tolko
za silu sa dáva celkový odpor (Newtonové zákony), to je výkon na dannú rýchlosť, alebo silu z krúťaku a to je max výkon
iba tolko
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Ano, toto je uz skutocny vykon ktory sa prenesie na kolesa. Len vacsinou sa neuvedie vykon ci krutak pri danej rychlosti, ale v zavislosti od otacok motora.. Ja som chcel naznacit iba to, ze hodnoty a kecy typu "co by bolo keby neplatili vsetky zakony fyziky" z takychto relacii treba brat s rezervou.
Odvtedy som uz aj ja videl ten dokument, a tam hovorili o tom aky vykon by mal pri 100% ucinnosti... ale to uplny nezmysel, ktory spalovaci motor dosahuje taku ucinnost, alebo sa vie priblizit?? Ani jeden
Odvtedy som uz aj ja videl ten dokument, a tam hovorili o tom aky vykon by mal pri 100% ucinnosti... ale to uplny nezmysel, ktory spalovaci motor dosahuje taku ucinnost, alebo sa vie priblizit?? Ani jeden

Učinosť motora sa dá uhrať aj na vyššiu hodnotu. Ide iba o to, že motory sú chladene vodou, čo dovoluje teplotu motora niečo okolo 100stupňov. Ak by si chladil motor na teplotu niečo pod teplotu zapálenia zmesy, tak účinosť by sa brutálne zdvihla. Ale zase pri takej telpote je problém s tepelnou zorťažnosťou, čo by pre motor pri chode za studena malo dosť drsné následky
a ešte jedan vec: ak má motor 1000koní, tak to je už tých cca 32% učinosti motora (myslím že mercedes dokázal vytiahnúť 33+%)
a ešte jedan vec: ak má motor 1000koní, tak to je už tých cca 32% učinosti motora (myslím že mercedes dokázal vytiahnúť 33+%)
- iconmaster | 37
- Last man standing
Ano ano, a na spalovacich motoroch nam ucili, ze najucinnejsie su velke 2-taktne preplnovane vznetove motory, to su tie obrovske agregaty do lodi. Tam mozno dosiahnut ucinnost aj okolo 60%
Pekna debata, píšeš tu, že účinnosť motora je obmedzená tým, že motor je chladený vodou. Koncom osemdesiatych rokov bol motoristických časopisoch predstavený projekt Micubishi s keramickým motorom resp. súčasťami motora. Tento motor nepotreboval chladiť, do výroby sa nedostal, ako inak pre financie. Zaujímala by ma teda účinnosť tohto motora, pretože by mala byť teoreticky 100%. K debate okolo rýchlosti - velmi vela záleží na ozubených kolieskach. Môžete mať supermotor s výkonom 1000bhp, ak máte koncipovanú prevodovku na užitkovú činnosť stroja. Ďalší nezanedbatelný faktor je aerodynamika, vyrobiť rýchle auto nie je iba dielo motorárov.
K Piechovým nákupom. Piech má motto - musíme byť taký velký(VW), že ak nás bude chcieť niekto zlhtnúť, tak sa pri tom zadusí.
K Piechovým nákupom. Piech má motto - musíme byť taký velký(VW), že ak nás bude chcieť niekto zlhtnúť, tak sa pri tom zadusí.
- iconmaster | 37
- Last man standing
Pokial je motor spalovaci v klasickom ponimani, s tzv. otvorenym cyklom (nasava sa cisty vzduch a exhalaty sa odvadzaju) podla mna je nemozne mat vysoku ucinnost uz len kvoli vyfukovym plynom. A teplo z vyfukovych plynov zatial nevedia vyuzivat v prospech ucinnosti (teda okrem turboduchadla).