TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

svetluska

svetluska | --
Name: svetluska

svetluska

Postby svetluska » 10 Nov 2011 14:46

ako tak pozeram asi budem jedna z mala ak nie jedina babenka na tomto fore :wink:
Nieco o mne? No som maminka dvom krasnym detickam a momentalne som na materskej. Modely ma vzdy zaujimali a ked bola moznost aj som si daco postavila. Najviac ma zaujima architektura. skoda len ze na SK je papierovych modelov architektury velmi malo. Preto som sa rozhodla ze si daco urobim sama. Bola by som vam vdacna za kazdu radu, nakolko v tomto budem absolutny zaciatocnik :shocked:
Hlavne poradte v akom programiku by som mala robit, momentalne mam len windowsacku klasiku ale pre mojho sikovneho muzicka nie je problem zohnat grafiku a ja sa zasa v podobnych programoch vyzivam :haha:
Robit mozem len ked moji cervici uz chrnia a je to pre mna urcity druh relaxu :big smile:

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Re: svetluska

Postby sony » 10 Nov 2011 15:14

Ahoj, vitaj medzi svojimi :vicotry:
čo sa týka nejakých programov tak mrkni sem: viewforum.php?f=90
čo sa týka nejakých tých tipov "ako na to" mrkni sem: viewforum.php?f=89
Jemnejšie stvorenie medzi nami chlapmi radi uvítame :wink: a ak si nebudeš vedieť rady určite sa neváhaj spýtať, dačo už spoločnými hlavami vyhútame.
Pekne si sa predstavila, hned prvým príspevkom to sa cení. A prípadne môžeš aj nejakú fotečku do avataru pridať, aby sme vedeli s kým máme tu česť.

Image
Papierový člen plastikového klubu

Sorrow | --
Name: Vilém

Postby Sorrow » 10 Nov 2011 15:16

Ahoj, pro začátek můžeš zkusit pracovat v Google SketchUp - 3d modelování v něm je vcelku velice intuitivní a zvládá toho celkem dost na to že je free. Existuje plugin na rozklad nakresleného modelu do 2d. Jediná vada je, že pro začátečníka je zpočátku trochu obtížněji pochopitelný tisk. Ale existuje vcelku velice schopné fórum, věnované tomuto nástroji. Problém je, že všechny ostatní programy ve kterých se tvoří modely (různé verze AutoCAD-u, Rhinoceros-u, Photoshop-u a Corel-u) jsou za ne zrovna malý peníz :-(. Ale dá se vystačit i s free nástroji. Bitmapový Gimp nebo Paint.NET, vektorový Ink-Scape a už uváděný SketchUp pro 3d modelování.
Kdyby volby měly sílu cokoliv změnit, byly by už dávno zakázané ...

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 10 Nov 2011 15:20

svetluska wrote: asi budem jedna z mala ak nie jedina babenka na tomto fore :wink:

No, náhodou je Vás tu asi 6. :P

Vitaj medzi nami. A vlastná tvorba sa vždy cení. Tak šup-šup dačo sem treba zavesiť aby sme sa pokochali. :vicotry:

RoboTY | 36
Name: Róbert

Postby RoboTY » 10 Nov 2011 15:24

Vitaj medzi nami :wink: a hlavne veľa elánu do modelovania :P
[vcol=80]Hotovo - Raketoplán Endeavour 1:100
Na stole - Lokomotíva TY2|
Image
[/vcol]

Drotik | 56
Name: Vlado

Postby Drotik » 10 Nov 2011 15:54

Vitaj a nech sa dari :wink:
Úsmev dobrého človeka obdarí a nepriateľa naštve.
Kto chce, hľada spôsob, kto nechce, hľada dôvod.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 10 Nov 2011 19:43

Vitaj a nech sa ti dari. A co sa tyka architektury, tak modelov je myslim dost. Na rozcvicku si mozes dat aj nejake free, ktore robili chalani tu na fore.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

ivant | 48
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 10 Nov 2011 19:45

ahoj ako píše šéf pozri tu viewtopic.php?f=93&t=2895 :wink: a nejaké dievčatá tu už máme tak nie si jediná :P

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 10 Nov 2011 20:06

pekne vítam a takúto tu veru ešte nemáme Image
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 10 Nov 2011 20:12

Ďalšia,ktorá nás chlapov zahanbí :P
Vitaj!
Last edited by petopato on 11 Nov 2011 07:43, edited 1 time in total.

Return to “Vitajte! // Welcome!”