Delší dobu jsem chtěl mít tento letoun ve své sbírce a tak se mi podařilo přes mého kolegu Michala (medium) zaplatit poplatek na zakoupení z webovek Emila Zarkova. Model je možno zakoupit na stránce http://www.papermodels.co.il/ tím, že přejdete do nabídky Enter the Store a vybereme si položku z nabídky. Je možno zakoupit model jako soubor v PDF nebo vytisknutý. Rozdíl je především v ceně a v době, kdy se budete moci se svým mazlíkem pokochat. Platit budete službou PayPal, ovšem musíte mít kartu, kterou to jde. Cena vytisknuté verze je 38 dolarů a v souboru PDF "jen" 19 dolarů. Jakmile je informace o platbě ověřena, tak je na váš email zaslána adresa ke stažení souboru, která je aktivní po 7 následujících dní nebo pro 6 násobné stažení souboru.
Musíte počítat, že vše je v angličtině (je to lepší než v bulharštině nebo nedej Bůh, hebrejsky). Doporučuji si vše pořádně přečíst a přeložit i pomocí slovníku. Návodové kresby se zdají přehledné a jistě se vyplatí si je nazvětšovat pro lepší přehlednost.
Začal jsem kostrou křídla, kterou jsem, vzhledem k tomu, že jsem se držel rady podlepovet jen kartonem 0,5 mm, vyztužil balzovými hranolky o průřezu asi 3x3 mm. Zvětšil jsem tím i stykovou plochu mezi potahem a kostrou křídla. Ovšem musel jsem dobře kostru vybrousit, abych respektoval i úhly sklonu potahu. Model je vytisknut na papíru 160 g a pomocné chlopně na papíru 120 g. Osmdesátka se mi zdála příliš tenká. Lepím střídavě sekundovými lepidly a střidavě UHU - extra alleskleber. Nelepím tedy zatím Herkulesem. Sekundová lepidla nemám nic extra, používám lepidla od fa Pelikán středně husté a husté. Co se týká přesnosti, zatím žádný velký problém. Jedinným problémem je zatím to, že na náběžné hraně u kořenů křídla se mi rozlepují vlivem pnutí vrstvy papíru potahu křídla. Zatím retušuji pouze chlopně a používám k tomu akvarelové pastelky AQURELL - Koh-i-noor Hardtmuth a to někdy zasucha nebo zamokra, to podle okolností a času.
Více fotografií můžete najít také na mém blogu pro modely F-15 Eagle http://tom59herder.blog.cz/.