TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

CENTRAL PACIFIK No.60 JUPITER /Modelik/ 1:25/ Pozastaveno

Moderators: Fito, Oliver

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Re: CENTRAL PACIFIK No.60 JUPITER /Modelik/ 1:25

Postby johnny7 » 02 Feb 2012 14:50

Zradny diel na retus. trosku minies odtien a mozes akurat strihat pasiky zo zapasu koloru. Ty si to ale celkom dobre trafil. No co su tie biele skvrny? To je naschval.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Martinus | 55
Name: Martin

Postby Martinus » 03 Feb 2012 00:09

To už jsem nestihl dodělat, musel jsem do práce :wink: Ve skutečnosti budu pásky stříhat tak jako tak, hrany těch žeber jsou polepeny modrou páskou s červeným pruhem (jako ten spodní trojúhelníkový díl). Trochu je to vidět zde, akorát že ty pruhy a šipky jsou tam bílé...

No chtěl jsem v pátek pokročit dál, ale dnes jsem nenastartoval kvůli mrazům auto, takže mě čeká shánění baterky a výměna, už je stará. Člověk míní, příroda mění :-(

ultra | 53
Name: Peter

Postby ultra » 12 Feb 2012 22:42

Mam rad cistu a preciznu pracu. Aj ked niekedy to vyzera moc sterilne ale neda sa tu oklamat oko. Pekne.

Martinus | 55

Postby Martinus » 19 Feb 2012 20:25

Díky :D

Aby to nevypadalo, že stavba stojí, dám aspoň nějaký postup:

Před přilepením komínu a cowcatcheru poslední foto zespodu, pak už ta možnost asi nebude:
Image

Téměř hotový cowcatcher
Image

Na přilepení stojanu kotle ke kotli jsem se moc netěšil, tam mi to trochu nesedělo. Nakonec to snad dopadlo dobře. Ale poznám to až podle toho, jak tam bude sedět čelo kabiny, nasucho to totiž prakticky nelze vyzkoušet, ta konstrukce je taková divoká :)
Image

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 19 Feb 2012 23:44

Moc fajnové a perfektní čistá práce. Tohle bude zcela určo model - krasavec. Někde jsem narazil na jů-tů na videa těhle lokomotiv, vydržel jsem na to čučet přes dvě hodiny. A Martine, všechny byly vyvedené v mnoha pastelových barvách, ohromně jim to slušelo. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

Martinus | 55

Postby Martinus » 20 Feb 2012 20:44

Jdu se na ty videa podívat :)

Dnes jsem k hotovému celku dolepil komín s cowcatcherem a to byl okamžik na který už jsem se těšil od začátku ledna, no povedlo se to až teď :red: Žádné další díly rozpracované nemám, takže se vrátím v návodu trochu zpět, k písečníku a parnímu dómu. Tuto část jsem přeskočil kvůli cowcatcheru, na který jsem se těšil jak malé děcko - a jeho stavba mi nakonec trvala docela dlouho ;)
Dávám jen jedno foto hotového celku, světla už je málo, někdy příště se polepším ;)

Image

balu11 | --

Postby balu11 » 20 Feb 2012 23:42

Tak, má to komín a už to fakt vypadá jako lokomotiva, :wink: jak jsem napsal již výše, tohle bude moc krásný model a v Tvém provedení navíc fantasticky čistá stavba. Jde Ti to moc pěkně.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 21 Feb 2012 10:25

Úplný súhlas s Balu. S komínom si sa fakt vyhral. Cowcatcher taktiež fantastická prácička. Už to dáva lokomotíve úplne nový rozmer dobre to ako celok vyzerá. A čo sa týka stavby a čistoty, tak to je fakt parádna robotka.

Martinus | 55

Postby Martinus » 30 Mar 2012 11:27

No, asi by se slušelo to zde nějak uzavřít. Můj první návrat k papírovým modelům tímto končí, trval 979 dnů, mezi daty 27.4.2009 - 31.12.2011 :D Už když jsem lepil pro manželku k vánocům toto, musel jsem se doslova přemáhat, abych to vůbec dokončil. Posledním hřebíčkem do rakve této lokomotivy bylo zjištění, že v srpnu se mi narodí první potomek ;) ;) V té chvíli bylo jasné, že časově stejně nejsem schopný to do srpna slepit a moje chuť do lepení spadla totálně na NULU...

Takže jen pár údajů - podle délky návodu je model hotov ze 42% - škoda, aspoň 50% by bylo lepší, to bych měl tu delší část už za sebou ;) Model jsem lepil celkem 341 hodin mezi daty 8.6.2011 až 27.2.2012, ale na konci už to bylo opravdu hodně vlažné :D Celkem tedy 265 dní průměrným tempem asi 1.3 hodiny denně.

Zde poslední foto (nasucho poskládané vše, co jen šlo):
Image

Teď tedy Jupiter vkládám do HODNĚ HLUBOKÉ SKŘÍNĚ - a návrat z těchtom končin je velmi komplikovaný :red:

Přeji všem na tomto fóru hodně slepených modelů a snad možná zase někdy ;)

A teď už zbývá jen:

3

2

1

PAUSED!

balu11 | --

Re: CENTRAL PACIFIK No.60 JUPITER /Modelik/ 1:25/ Pozastaven

Postby balu11 » 30 Mar 2012 14:21

Jistě zde vyslovíme politování nad tím, že se model nepodaří dokončit. Ale Martine, tohle není vůbec podstatné. Podstatné je to, že jsi zcela správně dal přednost rodině a to je důležité. A já si myslím, že nebudu sám, který Ti bude držet palce a přát Ti štěstí k té zprávě o narození mimča a hlavně, aby to vše dobře dopadlo a paní i to malé byly zdrávy. :victory:

Return to “Železničná technika // Railway”