TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Farbenie

Moderator: iconmaster

Fifco | --

Re: Farbenie

Postby Fifco » 30 Jul 2012 15:12

Zdravim, mam na vas par otazok ohladne farbenia.
1. Ako riedit revelacke synteticke farby tym ich riedidlom - cital som , ze pomer ma byt 3:2 ale neviem ze ci si to mam po kvapkach do nejakej malej misticky pridavat, zmiesavat a tak riedit, alebo ako to mam vlastne spravit :)
2. Cim cistite stetce od tychto syntetickych farieb okrem originalneho revel cistidla.
3. Tie akrylove su aj vodou rieditelne? To namocite stetec do vody (al. liehu) a strcite to tam a tak malujete, alebo lejete ten lieh priamo do tej misticky alebo ako?
Diky za pomoc, lebo som z toho uplne makovy :dribble:

ivant | 48
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 30 Jul 2012 18:43

ahoj riedim tým čo mám nič nepokazíš ked dáš aj riedidlo na nitro C6000 aj štetec umyješ len treba dlhšie miešat,akrylové bud riediš z vodou ale to si odober bokom aby ti to nezačalo plesniet alebo kupiš lieh vo farby laky a riediš tým a farbu si nariediš od oka nejaký vzorec tažko napísat a až potom namočíš štetec :wink:
Last edited by ivant on 30 Jul 2012 19:18, edited 1 time in total.

Fifco | --

Postby Fifco » 30 Jul 2012 19:10

Aha, chapem diky, a teda ked to riedim liehom tak to rovno mozem prasknut do tej nadobky?

ivant | 48
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 30 Jul 2012 19:14

jasne ale asi to tam nedáš lebo ona je dost plná a farba hustá ,musíš rozmiešat a odobrat
ja používam tento http://eshop.farbylakygds.sk/predaj/909 ... rovany-1L/ cena a objem sa nedá porovnat s reveláckim

tunnelDT | --
Name: jano

Postby tunnelDT » 30 Jul 2012 19:42

ak myslis tie hranate balenia na akrilove revellky tak do nich nic nelej... vzdy si ried bokom nikdy nie do to ho ..mohol by si pokazit farbu, a hlavne nikdy to balenie nehrkaj, vzdy ked otovris poriadne ocisiti uzaver aj boky nadobky od zaschnutej farby lebo po pretrepani alebo smiesani s cerstvym obsahom mozes celu farbu vyhodit..nic do toho nelej a hlavne to nehrkaj... vzdy len rozmiesavaj

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 30 Jul 2012 20:31

Na riedenie syntetickych revelliek mozes pouzit aj bezne synteticke riedidla (S-6001, S-6006 a aceton C-6000). Presny pomer nie je urceny, musis na to prist sam. Ked to natieras stetcom, moze byt farba hustejsia, aby lepsie kryla, pri striekani zas je potrebne mat farbu rozriedenu cca. na konzistenciu mlieka.
Na cistenie stetcov a pistole je najlepsi aceton (C-6000) z drogerie.

Fifco | --

Postby Fifco » 31 Jul 2012 08:53

tunnelDT wrote:ak myslis tie hranate balenia na akrilove revellky tak do nich nic nelej... vzdy si ried bokom nikdy nie do to ho ..mohol by si pokazit farbu, a hlavne nikdy to balenie nehrkaj, vzdy ked otovris poriadne ocisiti uzaver aj boky nadobky od zaschnutej farby lebo po pretrepani alebo smiesani s cerstvym obsahom mozes celu farbu vyhodit..nic do toho nelej a hlavne to nehrkaj... vzdy len rozmiesavaj

Toto plati asi aj pre syntetiku ze? To co hovoris ma logiku ale tam na baleni pisu, ze to treba pretrepat... :beat plaster: A odoberat to mam normalne pipetou? Diky

tunnelDT | --

Postby tunnelDT » 31 Jul 2012 10:53

v ziadnom pripade to nehrkaj, pretoze na viecku na viecku sa drzi taka obshnuta farba a ked to smiesas s cerstvym obsahom tak to cele pokazis pretoza ta zaschnuta farba sa s cerstvom smiesa ale nerospusti, budes mat vo farbe take drobne supinky, ktore v pohode upchaju pistol a ak neupchaju tak ti vyflusnu na model a pri natierani stetcom ich budes mat tak ci tak na povrchu
ja s nimi robim tak ze si dam do kindervajca riedidlo a do neho potom stetcom smiesavam farbu, tiez som kedysi daval aj riedilo priamo do balenia lebo ta farba je fakt husta aj som to hrkal ale potom je to tak na vyhodenie
a pipetou to asi nevezmes lebo je to fakt huste ale po nariedeni sa to da, preco nie

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 31 Jul 2012 11:21

Ja akrylove revelky riedim priamo vo flasticke a nemam s tym problem. Aj ked farba zrejme trocu straca na sytosti, ci intenzite. Ale volnym okom to nie je velmi poznat, ci? :P

A pretrepat to kazdopadne treba, lebo potom ma farba vsade inu farbu (Neviem ako inak by som to ... :beat plaster: ) Tie supinky po zaschnuti byvaju dost velke, takze pri farbeni stetcom ich jednoducho vyberiem pinzetou. Veko akrylovej revelky je ale stavane tak, ze ked to poriadne uzavries, tak by sa ti tam ziadne supinky dostat nemali. Zaschnuta farba sa mi dostane dovnutra len ked veko cistim a nieco spadne tam kde nema.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

tunnelDT | --

Postby tunnelDT » 31 Jul 2012 13:54

johnny7 wrote:Ja akrylove revelky riedim priamo vo flasticke a nemam s tym problem. Aj ked farba zrejme trocu straca na sytosti, ci intenzite. Ale volnym okom to nie je velmi poznat, ci? :P

A pretrepat to kazdopadne treba, lebo potom ma farba vsade inu farbu (Neviem ako inak by som to ... :beat plaster: ) Tie supinky po zaschnuti byvaju dost velke, takze pri farbeni stetcom ich jednoducho vyberiem pinzetou. Veko akrylovej revelky je ale stavane tak, ze ked to poriadne uzavries, tak by sa ti tam ziadne supinky dostat nemali. Zaschnuta farba sa mi dostane dovnutra len ked veko cistim a nieco spadne tam kde nema.

len v pistoli tie supinky, ked su velke Ok vyberiem ale ked su male tak to ani nezbadas a pohodovemu striekaniu je koniec :P

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”