V tejto rubrike som ešte nebol, i keď ju nenápadne sledujem. Teraz mi to však nedalo, aby som svojou troškou neprispel. Lodiarské práce vás všetkých už veľmi dobre poznám, lebo pre nás suchozemcov to bude stále exotika. Aby som neodbočoval. Dlhšiu dobu sledujem prácu "Doris" i "Jana", ale tá prv menovaná ma naštartovala zamýšľaným projektom "Vasa". Musím priznať, je to moja srdcovka, robil som už dvakrát. Nakoľko druhý pokus bol čisto papierový, asi sa do tejto rubriky bude hodiť. Naozaj je čisto papierová, včítane kladiek i skulptúr. Bez nemeckého kartónu "Scholler" by to išlo asi tažšie. Okrem toho merítko 1 : 170 tiež potrápilo. Uvažoval som nad tretím väčším kusom, ale moje stále úlety i nedostatok času mi zatiaľ nedovolili pustiť sa do projektu. Vďaka poľským priateľom z "Morského múzea" v Gdaňsku, sa mi podarilo dostať k celkom slušnej dokumentácii, ktorú som musel prekresliť do merítka. Výsledok môjho snaženia prikladám. Vlajky som maľoval ručne, ale vďaka počítačovej grafike už mám pripravenú lepšiu alternatívu. Pôvodne model vznikal ako alternatíva stavu v akom sa nachádza v múzeu. Postupne som však začal model modifikovať. Chýba ešte spústa pohyblivých lán oplachtenia, s plachtami som neuvažoval. Možno naozaj ma Doris naštartuje natoľko, že do stavby sa pustím.
Srdečný pozdrav vám všetkým BaJ