Po několika měsících přemýšlení, co bude následovat, až dokončím SoS, jsem se rozhodla pro nádhernou a velmi dobře zdokumentovanou plachetnici, VASU.
Předpokládám, že pokud se vše podaří, bude to můj nejlépe postavený model, kde uplatním vše, co jsem se dosud naučila. Měřítko zatím neuvádím, ale vzhledem k detailům výzdoby a propracovanosti bude minimálně 1/80 a větší. U tohoto modelu už budu muset více používat dřevo hlavně kvůli pevnosti a lepšímu vzhledu, ovšem spousta věcí bude z papíru.
Stavba začne počátkem příštího roku, nyní sbírám veškeré podklady a informace, abych si připravila podrobnou projekci a při stavbě už by mne pak nemělo nic zaskočit. Chci se vyhnout předělávkám a problémům, které jsem řešila při stavbě SoS, takže tomu budou odpovídat i přípravné práce.
Velice děkuji Kapitánu Jirkovi a Janovi 100, kteří mi už nějakou dobu posílají podklady a vše, co se týká Vasy.
Budu vděčná za jakoukoliv pomoc nyní i v průběhu stavby. Pokud najdete něco zajímavého o této lodi, každá rada, obrázek nebo informace k lanoví jsou vítány.
Vaše neúnavná modelářka Doris