TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tirpitz-Bismarck-Scharnhorst-Yamato-Hood /HAL + GPM/ 1:200
Moderator: Fito
Re: LODIČKY
no pekne, ty si na stare kolena mozes otvorit namorne vojenske muzeum 
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Nuž, "bláznom" Ťa už asi nemá význam častovať
, ale ja mám pár dotazov:
Máš vôbec predstavu (odhad), koľko času to zaberie všetko dokončiť?
Nebojíš sa stereotypu? Pôjde o stovky (tisícky?) rovnakých dielov (len Yamato mal tuším okolo 150 protilietadlových hlavní)
Každopádne som Tvoj fanúšik, lode v Tvojom podaní sú modelárske unikáty, takže budem držať palce a snáď sa dožijem veľkolepého spustenia na more
Máš vôbec predstavu (odhad), koľko času to zaberie všetko dokončiť?
Nebojíš sa stereotypu? Pôjde o stovky (tisícky?) rovnakých dielov (len Yamato mal tuším okolo 150 protilietadlových hlavní)
Každopádne som Tvoj fanúšik, lode v Tvojom podaní sú modelárske unikáty, takže budem držať palce a snáď sa dožijem veľkolepého spustenia na more
- martanek411 | --
Ahoj a díky 
Představu o čase nemám, raději snad ani ne ..... FUSO byla těžký kousek, ale chci teď dělat více detailů.... Přesto trvala stavba dva roky - navíc jsem byl dost dlouho doma se zlomenou nohou, takže se všechno podstatně urychlilo. Tohle, co zatím mám doma - vypadá na 20 let
Ale na čase tak nezáleží. Pracovat na kostrách trupu je docela těžká a jednotvárná záležitost - jsem rád, že jsem využil momentálního rozpoložení a chuti do tohoto typu práce. Mohu si nyní vybírat a zároveň i najít motivaci.
Teď mě čeká broušení a broušení. Ale u grilu a Plzničky na čerstvém vzduchu to určitě přežiji
Představu o čase nemám, raději snad ani ne ..... FUSO byla těžký kousek, ale chci teď dělat více detailů.... Přesto trvala stavba dva roky - navíc jsem byl dost dlouho doma se zlomenou nohou, takže se všechno podstatně urychlilo. Tohle, co zatím mám doma - vypadá na 20 let
Ale na čase tak nezáleží. Pracovat na kostrách trupu je docela těžká a jednotvárná záležitost - jsem rád, že jsem využil momentálního rozpoložení a chuti do tohoto typu práce. Mohu si nyní vybírat a zároveň i najít motivaci.
Teď mě čeká broušení a broušení. Ale u grilu a Plzničky na čerstvém vzduchu to určitě přežiji
Do lodičiek chodím iba nazerať, lebo na to nemám odvahu. Ale niektoré stavby sú veľmi fajnové. Zdalo sa mi, že jednu z tvojich fotiek som už niekde videl

Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.
komentovať nebudem, zbytočné. Ale pozerať budem!

"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich
- martanek411 | --
Poslední - šestý kousek do série - FUSO, je opravdu zajímavý kousek pro práci. Když jsem tuto lodičku lepil poprvé, nesčetněkrát jsem si říkal - NIKDY VÍCE....
Už od základních žeber je to skoro vražedná záležitost:

Ale asi má každý člověk v sobě trošku masochismu, takže proč ne.
Trup je již nasucho poskládán, následovat o příštím víkendu bude zafixování a vlepení pomocných žeber.

A takto nyní vypadá jablonecký dok:

Ale asi má každý člověk v sobě trošku masochismu, takže proč ne.
Trup je již nasucho poskládán, následovat o příštím víkendu bude zafixování a vlepení pomocných žeber.

A takto nyní vypadá jablonecký dok:

Stavět šest takovýchto velkých lodí, tak to už je teda pořádná machrovina
.Pak z toho ale bude krásná sbírka hotových velkých lodí. Držím palce, budu sledovat a těším se na tvé pokračování
.
Off topic:
)
to rozhodne, takze k tomu nieco (3x zabezpecene len pre 18+Ale asi má každý člověk v sobě trošku masochismu, takže proč ne.![]()
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Stavat subezne sest takto rozsiahlych modelov je riadna blaznovina...
Mozem len tisko zavidiet ake uzasne miesto a priestor na vystavovanie mas k dispozicii...
Mozem len tisko zavidiet ake uzasne miesto a priestor na vystavovanie mas k dispozicii...
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
-
jsyrovat
No, tak koukám kolega, stavitel trupů
Já už mám taky tuhle přezdívku, počet mým započatých lodí roste daleko rychleji, než těch dokončených. To první číslo je někde kolem 50, ani to z hlavy nespočítám... Jo a to moje modely nesměly původně z pracovny ven, po čase ani ty dokončené (už jsem musel expandovat do prostorného sklepa), to místo na vystavení taky závidím