TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tirpitz-Bismarck-Scharnhorst-Yamato-Hood /HAL + GPM/ 1:200

Moderator: Fito

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: LODIČKY

Postby toudi_sk » 28 May 2012 16:28

no pekne, ty si na stare kolena mozes otvorit namorne vojenske muzeum :P
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 28 May 2012 19:16

Nuž, "bláznom" Ťa už asi nemá význam častovať :wink: , ale ja mám pár dotazov:

Máš vôbec predstavu (odhad), koľko času to zaberie všetko dokončiť?
Nebojíš sa stereotypu? Pôjde o stovky (tisícky?) rovnakých dielov (len Yamato mal tuším okolo 150 protilietadlových hlavní)

Každopádne som Tvoj fanúšik, lode v Tvojom podaní sú modelárske unikáty, takže budem držať palce a snáď sa dožijem veľkolepého spustenia na more :victory:

martanek411 | --

Postby martanek411 » 29 May 2012 17:56

Ahoj a díky :)

Představu o čase nemám, raději snad ani ne ..... FUSO byla těžký kousek, ale chci teď dělat více detailů.... Přesto trvala stavba dva roky - navíc jsem byl dost dlouho doma se zlomenou nohou, takže se všechno podstatně urychlilo. Tohle, co zatím mám doma - vypadá na 20 let :haha: :beat plaster:

Ale na čase tak nezáleží. Pracovat na kostrách trupu je docela těžká a jednotvárná záležitost - jsem rád, že jsem využil momentálního rozpoložení a chuti do tohoto typu práce. Mohu si nyní vybírat a zároveň i najít motivaci. :P

Teď mě čeká broušení a broušení. Ale u grilu a Plzničky na čerstvém vzduchu to určitě přežiji :victory:

pisho66 | 42
Name: Martin

Postby pisho66 » 30 May 2012 19:39

Do lodičiek chodím iba nazerať, lebo na to nemám odvahu. Ale niektoré stavby sú veľmi fajnové. Zdalo sa mi, že jednu z tvojich fotiek som už niekde videl :P

Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.

Major | 67
Veľký milovník Tatier
Name: Oto

Postby Major » 31 May 2012 01:00

komentovať nebudem, zbytočné. Ale pozerať budem! :still dreaming: :still dreaming: :still dreaming:
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich

martanek411 | --

Postby martanek411 » 10 Jun 2012 19:41

Poslední - šestý kousek do série - FUSO, je opravdu zajímavý kousek pro práci. Když jsem tuto lodičku lepil poprvé, nesčetněkrát jsem si říkal - NIKDY VÍCE.... :beat plaster: Už od základních žeber je to skoro vražedná záležitost:

Image

Ale asi má každý člověk v sobě trošku masochismu, takže proč ne. ;)
Trup je již nasucho poskládán, následovat o příštím víkendu bude zafixování a vlepení pomocných žeber.

Image Image Image

A takto nyní vypadá jablonecký dok:

Image Image

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 10 Jun 2012 20:45

Stavět šest takovýchto velkých lodí, tak to už je teda pořádná machrovina :jawbone: .Pak z toho ale bude krásná sbírka hotových velkých lodí. Držím palce, budu sledovat a těším se na tvé pokračování :victory: .

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 11 Jun 2012 15:08

Off topic:
Ale asi má každý člověk v sobě trošku masochismu, takže proč ne. ;)
to rozhodne, takze k tomu nieco (3x zabezpecene len pre 18+ :boss: )

Code: Select all

hxxp://www.quiterly.com/wp-content/uploads/2012/06/Door-Knockers.jpg
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 11 Jun 2012 16:07

Stavat subezne sest takto rozsiahlych modelov je riadna blaznovina...
Mozem len tisko zavidiet ake uzasne miesto a priestor na vystavovanie mas k dispozicii...
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

jsyrovat

Postby jsyrovat » 11 Jun 2012 23:06

No, tak koukám kolega, stavitel trupů :-) Já už mám taky tuhle přezdívku, počet mým započatých lodí roste daleko rychleji, než těch dokončených. To první číslo je někde kolem 50, ani to z hlavy nespočítám... Jo a to moje modely nesměly původně z pracovny ven, po čase ani ty dokončené (už jsem musel expandovat do prostorného sklepa), to místo na vystavení taky závidím :-)

Return to “Námorná technika // Watercrafts”